Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας πάει … Ξάνθη

Επί τέσσερις ημέρες, από τις 24 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης, θα προβάλλει τις βραβευμένες του ταινίες στην πόλη της Θράκης.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή θα προβληθούν οι εξής ταινίες: “Dead End» της Τώνιας Μισιαλή, “Νικολέτα» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, “PIETA» του Αλέξανδρου Τσαντίλα, “Γεννήτρια» της Νικολέτας Λεούση και “Εθελοντές» του Θοδωρή Βουρνά. Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου θα προβληθούν: “Δεν είμαι τώρα εδώ» των Ζήση Κοκκινίδη και Ιωάννη Παπασπύρου, “Σκιαμαχία» του Ντίνου Γρηγορίου, “Travel Express» της Νατάσας Ξυδή, “Στο κατώφλι» της Αναστασίας Κρατίδη, “Μαθήματα οδήγησης» του Βασίλη Καλαμάκη. Τέλος, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εξής ταινίες: “Memory Reloaded» των Πάνου Παππά και Δέσποινας Χαραλάμπους, “Συνθήκη 10/60» του Ακη Πολύζου, “Counting Happiness» της Βενετίας Ευριπιώτου, “Αννα» του Σπύρου Χαραλάμπους και “Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου. Ώρα έναρξης: 21.00.

“Εκτός της μεγάλης απήχησης του φεστιβάλ στο διεθνές κινηματογραφικό τοπίο, στην Ελλάδα παρατηρείται μια συνεχιζόμενη έκρηξη παραγωγής, που κυρίως προέρχεται από την ανεξάρτητη παραγωγή», επισημαίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος, και συνεχίζει: “Τριάντα έξι χρόνια εθνικού και 19 διεθνούς φεστιβάλ κατέδειξαν ότι η Δράμα κέρδισε την αξιοπρέπεια, τη φερεγγυότητα, τη διεθνή αναγνώριση».

Σ’ ότι αφορά την Κινηματογραφική Λέσχη Ξάνθης, πρόκειται για μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα (1971) με πλούσιο πρόγραμμα σε κινηματογραφικά αφιερώματα.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Πλήθος κόσμου στην έναρξη της «Ονειρούπολης» στην Δράμα

Μικροί και μεγάλοι από τη Δράμα, αλλά και όμορους νομούς άρχισαν να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στην «Ονειρούπολη», την πρώτη ημέρα λειτουργίας της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης. Άλλοι για να τη γνωρίσουν και άλλοι για να ζήσουν για άλλη μια φορά τη χριστουγεννιάτικη μαγεία της. Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες και τους ξενάγησαν στο χριστουγεννιάτικο χωριό και στις ποικίλες δράσεις και παιχνίδια.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Θετικά μηνύματα για τη μη κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δράμας συνεχίζει τη λειτουργία του όπως ισχύει.

Δημοσιεύθηκε η με Αριθμό πρωτοκόλλου 103036 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία ο Πολιτιστικός Οργανισμός-Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εξαιρείται από τη διαδικασία της αυτοδίκαιης κατάργησης, όπως προβλέπει ο νόμος, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου όλων των Δήμων της χώρας και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού τους στους οικείους Δήμους. Μάλιστα βρίσκεται πρώτος στη λίστα με τα, μόλις οκτώ πανελλαδικώς, Νομικά Πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού που διατηρούνται ως έχουν.

Η απόφαση αναφέρει ότι η δραστηριότητα του Πολιτιστικού Οργανισμού από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας του όπως ισχύει. Μάλιστα, η απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, στις 29 Νοεμβρίου 2023,  μία μόλις ημέρα μετά την συνάντηση που είχε, για το θέμα αυτό, ο  νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος τόσο με την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, η οποία δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει το δραμινό αίτημα, όσο και με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και δήλωσε:

«Μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως η απόφαση του Υπουργού να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα του Δήμου Δράμας και να συνεχίσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός- Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας τη λειτουργία του ως έχει, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τα εξαίρετο έργο στο χώρο του Πολιτισμού. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι οι στοχευμένες διεκδικήσεις τελεσφορούν. Και έτσι θα συνεχίσουμε!»

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μήνυμα Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου για την Ονειρούπολη

«Φίλες και Φίλοι

Αγαπημένα μας παιδιά

Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο η πόλη μας ντύνεται με χαμόγελα και γιορτινή διάθεση, πασπαλίζεται από την μαγεία των Χριστουγέννων και γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της.

Η Χριστουγεννιάτικη πόλη των Ονείρων, η Ονειρούπολη Δράμας ανοίγει για 20η χρονιά τις πύλες της, για να ζήσουμε όλοι μαζί το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων και να γίνουμε πρωταγωνιστές στο πιο αυθεντικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Από το 2004, η αγάπη των επισκεπτών της Ονειρούπολης, έχουν καταστήσει τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Καθημερινά, προσφέρονται διαφορετικές, δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια.

 Προσδοκούμε οι επισκέπτες να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στο μοναδικό, χριστουγεννιάτικο παραμύθι»!

Καλωσορίσατε στην απόλυτη γιορτή των Χριστουγέννων, την Ονειρούπολη!»=

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: