Quantcast
Connect with us

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το σπίτι που κρέμεται στο γκρεμό

image_print

Ένα ζευγάρι μένει στην πιο… extreme κατοικία – Δείτε τη

Ζήτησαν να έχουν την πιο εντυπωσιακή θέα που μπορεί να διαθέτει ένα σπίτι και το «αίτημα» τους έγινε πραγματικότητα. Βέβαια, τότε οι αρχιτέκτονες δε φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που ανέλαβαν να υλοποιήσουν στην πράξη το σχέδιο που εκπόνησαν οι πρώτοι.Αυτή πρέπει να ήταν –αν όχι η πιο επικίνδυνη- μία από τις πλέον επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο, διότι ένα ζευγάρι από την Αυστραλία ζήτησε να του χτίσουν ένα σπίτι στον γκρεμό. Όχι απλά να βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, αλλά να κρέμεται από αυτόν. Με την πρώτη όψη μοιάζει με ένα κουβούκλιο, κι όμως δεν πρόκειται περί αυτού, αλλά περί μιας πενταόροφης κατοικίας, ομολογουμένως της πιο… περίεργης και συνάμα εντυπωσιακής που υπάρχει στα παγκόσμια χρονικά.

Το σπίτι βρίσκεται στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική ακτή της Βικτόρια. Η Έμμα και ο Ντέιβιντ είχαν ζητήσει αρχικά να φτιαχτεί το εν λόγω οικοδόμημα για να το χρησιμοποιούν ως εξοχικό, αλλά η εκπληκτική θέα και η «εργονομία» του τους έκαναν να περνούν πολύ περισσότερο καιρό εκεί απ’ ότι υπολόγιζαν αρχικά.

Η οικία τους λοιπόν, διαθέτει πέντε πατώματα και είναι εμπνευσμένη από τη δομή του βράχου. Στο πρώτο επίπεδο μπαίνει το αμάξι τους, κοινώς χρησιμοποιείται ως γκαράζ και υπάρχει και ένα ασανσέρ που μεταφέρει τους κατοίκους στα άλλα πατώματα. Στο δεύτερο υπάρχει το καθιστικό και μια κουζίνα με πάσο, στο τρίτο βρίσκονται δύο υπνοδωμάτια με ένα κοινό μπάνιο, στο τέταρτο ένα υπνοδωμάτιο-σουίτα και ένα απλό και στο τελευταίο ένας ημί-υπαίθριος χώρος με ένα ανοιχτό τζακούζι και ένα μπάρμπεκιου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ στα νεκροταφεία της Ξάνθης – Αφαίρεσαν την ταφόπλακα από μνήμα!

image_print

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βανδαλισμών που καταγράφονται στα νεκροταφεία της Ξάνθης, καθώς αυτή τη φορά αφαίρεσαν ταφόπλακα από μνήμα!

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία της περιοχής.

“Αφαίρεσαν την ταφόπλακα απο το μνήμα της γυναίκας μου στα νεκροταφεία της Ξάνθης. Πρωτοφανές γεγονός. Αυτός που το έκανε, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Προσβολή νεκρού και ηθική βλάβη των συγγενών” σημειώνει κάτοικος της περιοχής που ανέδειξε τη νέα επιδρομή στα νεκροταφεία και τον βανδαλισμό στον τάφο της συζύγου του.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η πεσμένη γέφυρα της Καβάλας εμφανίζεται σε… βιντεοπαιχνίδι!

image_print

Η πεσμένη γέφυρα της Καβάλας, που έγινε θέμα συζήτησης και προβληματισμού στην πραγματική ζωή, βρήκε τον δρόμο της και στον ψηφιακό κόσμο, εμφανιζόμενη στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Euro Truck Simulator.

Οι παίκτες που ταξιδεύουν στους δρόμους της Ελλάδας στο παιχνίδι, ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την “πρόκληση υποδομών” σε μια προσπάθεια των δημιουργών να αντικατοπτρίσουν την πραγματικότητα.

Η συγκεκριμένη γέφυρα που κατέρρευσε το 2018 αποτυπώθηκε στο παιχνίδι με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος: Βρέθηκε ανθρώπινο κρανίο στη θάλασσα!

image_print

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Ιουνίου 2024, η Λιμενική Αρχή Θάσου ενημερώθηκε για τον εντοπισμό ανθρώπινου κρανίου στην περιοχή Παχύ στην Θάσο. Στο σημείο έφτασαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και, με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη, περισυνέλεξαν το κρανίο.

Το κρανίο θα αποσταλεί σε εργαστήριο για νεκροψία-νεκροτομή.

Την υπόθεση διερευνά το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en