Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το σκάνδαλο Πάτση κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς στην Κυβέρνηση

Ο Αντρέας Πάτσης, παλαιός Σημιτικός και από το 2019 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτεται πρωταγωνιστής σκανδάλου με εισπρακτικές εταιρείες και με αγορά κόκκινων δανείων.

Συναγωνιζόμενος ξένα funds, ο Αντρέας Πάτσης αγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 160 εκ. ευρώ με 4,3 εκατ., κερδοσκοπώντας πάνω στη δυστυχία του Ελληνικού λαού.

Από το 2016, ο Αντρέας Πάτσης συνέστησε εισπρακτική εταιρεία, με το όνομα Elite Executive Transportation  Services, με μέτοχο, κατά 70% , τον γυιό του Πάρη Πάτση και συνέταιρο τη σύζυγο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα Αγγελική Στεργιούλη, με ποσοστό 30 %.

Ο Αντρέας Πάτσης, αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης «λησμόνησαν» να δηλώσουν στο Πόθεν Έσχες τις δραστηριότητες αυτές.

Το σκάνδαλο παραβιάζει ευθέως τόσο το άρθρο 57 του Συντάγματος όσο και το νόμο 3449/2010, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται υπουργός η βουλευτής να συμμετέχει στο κεφάλαιο  ή στη Διοίκηση εξωχώριας εταιρείας.

Προφανώς, η πολιτική και η ηθική διάσταση του θέματος από την εμπλοκή πολιτικών και Κυβερνητικών παραγόντων σε τέτοια ανάξια και άθλια έργα, είναι πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο από κάθε ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα.

Η Νέα Δημοκρατία, όσο και αν προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο, είναι υπόλογη για την καλπάζουσα διαφθορά στους κόλπους της. Το σκάνδαλο Πάτση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό τη Νέα Δημοκρατία, που κατέστησε καθεστώς τη διαφθορά και ζητά πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου και παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη.

Προφανώς, η συνεταιρική σχέση της συζύγου του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Αντρέα Πάτση εγείρει επίσης και για τον ίδιο μεγάλο πολιτικό θέμα.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Ομόφωνα αθώος ο κατηγορούμενος για τις φωτιές στη Θάσο το 2022

Oμόφωνα αθώο έκρινε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριος Δράμας τον 65χρονο κάτοικο Θάσου, ο οποίος τον Αύγουστο του 2022 είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, ως «υπεύθυνος» για δύο πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στο νησί λίγες μέρες πριν.

Ανακριτής και Εισαγγελέας είχαν ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση στον 65χρονο (διαβάστε σχετικά εδώ) αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Αυτόφωρο σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ «για παράνομη κατοχή εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων».

Τελικά ο 65χρονος κρίθηκε ομόφωνα αθώος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες Παγγαίου: Η… δεύτερη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας με τα πράσινα νερά

Λευκές αμμουδιές, αμμόλοφοι, καταπράσινα, καθαρά νερά, μόλις μία ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη: ο λόγος για τις παραλίες του δήμου Παγγαίου

Πεντακάθαρες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, λευκές αμμουδιές, τόπος γεμάτος μνήμες και παραδόσεις, πλούσια ιστορία, φυσικές ομορφιές και αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Ιστορικοί οικισμοί που η διαδρομή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου, εκδρομές γεμάτες δράση και δραστηριότητες γεμάτες ένταση. Μια ευκαιρία για απόδραση. Ένας τόπος γεμάτος ζωή.

Αυτά είναι τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου. Η ιδανική πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για αποδράσεις κάθε στιγμή του έτους. Ειδικά τώρα που σταδιακά ολοκληρώνεται η πολύβουη τουριστική σεζόν, η εποχή γίνεται ιδανική για να εξερευνήσει κάποιος την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που έχουν τα γυαλοχώρια.

Είναι ένας τόπος που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται τουριστικά όλο και περισσότερο. Αποκτάει φανατικούς φίλους που έρχονται από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν τα γυαλοχώρια του Παγγαίου ως τη Χαλκιδική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Βαλκανικής κυρίως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και οι επενδύσεις που γίνονται σε τουριστικές υποδομές από Έλληνες και ξένους φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική της περιοχής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας: Καθαρισμός του ανοιχτού κολυμβητηρίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου με την απάντληση των υδάτων και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης του περιβάλλοντος χώρου, οι εργασίες καθαρισμού του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Ο ευπρεπισμός των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων δεν θα ήταν εφικτός, χωρίς τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

 Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Διοικητή και το προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας, διότι, εκτός από το σημαντικό έργο που επιτελούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφήνουν διαχρονικά το αποτύπωμα τους και στο κοινωνικό σύνολο.

Η στενή συνεργασία των τοπικών φορέων με το Δήμο Καβάλας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερή και ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: