ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το πρώτο ρήγμα στη διαθεσιμότητα από το Πρωτοδικείο Ξάνθης. Δικαίωσε δημοτική υπάλληλο που αρνήθηκε την κινητικότητα !

Μια ακόμη ιστορική απόφαση εξέδωσε το Πρωτοδικείο της Ξάνθης, την πρώτη πανελλαδική που δικαιώνει εργαζόμενη της διαθεσιμότητας, 14 μήνες μετά το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας. Πρόκειται για εργαζόμενη του Δήμου Ξάνθης, η οποία είχε αρνηθεί να συμπληρώσει την αίτηση για να μετακινηθεί με την κινητικότητα και έχει προσφύγει κατά της απόφασης να μετακινηθεί από την Ξάνθη στην Κρήτη.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εν λόγω υπάλληλος πρέπει να γυρίσει στη θέση της αλλά και ότι ο εργοδότης της οφείλει να καταβάλει στην ενάγουσα 100 ευρώ για κάθε μέρα που δεν υλοποιεί την απόφαση. Η υπάλληλος είχε κερδίσει, σε πρώτη φάση τα ασφαλιστικά μέτρα και παρέμεινε στα καθήκοντά της και πλέον είναι η πρώτη υπάλληλος πανελλαδικά που κερδίζει τη διαθεσιμότητα και επιστρέφει στην εργασία της.
Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Αυγή και το Σταμάτη Σακελλίωνα, η συνήγορος υπεράσπισης της υπόθεσης Λευκή Κιοσσέ σημειώνει ότι η απόφαση έχει νομολογιακό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για την πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που αναφέρεται στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας κινητικότητας και δημιουργεί ρήγμα στη συγκεκριμένη νομοθεσία. Σύμφωνα με την κυρία Κιοσσέ το δικαστήριο στηρίχθηκε σε δύο άρθρα του Συντάγματος που δεν επιδέχονται αναθεώρηση, στο 2 και στο 5, που αναφέρονται στον σκληρό πυρήνα των δικαιωμάτων των πολιτών
Aξίζει να σημειωθεί ότι η Ξάνθη πρωτοστατεί στις δικαστικές αποφάσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα της διαθεσιμότητας καθώς οι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης ήταν οι πρώτοι που είχαν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του μέτρου.

Αντιδρούμε στην παρουσία νεοναζί στην Αλεξανδρούπολη
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, η παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Αντιφασιστικές οργανώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκληματικά οργάνωση, στις 18:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Πλήρης απαξίωση της Ε.Β.Ζ. από τους διοικούντες της λίγο πριν την πώληση της

Η πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είναι προ των πυλών και οι τοπικές αρχές της Ορεστιάδας μιλάνε για πλήρη απαξίωση της. Σκοπός της απαξίωσης όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χασανίδης , είναι να πωληθεί η βιομηχανία στην χαμηλότερη δυνατή τιμή, ενώ, οι εκάστοτε διοικήσεις δεν ενήργησαν προς την κατεύθυνση επιβίωσης μιας άλλοτε ευημερούσας εταιρείας που στήριζε οικονομικά ολόκληρο το νομό.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version