Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το μυστικό των δίδυμων αδερφών Όλσεν για μεταξένια μαλλιά

Αν θέλετε να μάθετε το μυστικό για τα πάντα-γυαλιστερά μαλλιά της Μέρι- Κέιτ και της Άσλεϊ Όλσεν, μην ψάχνετε άλλο. Σε μια συνέντευξη στο The Edit, ο κομμωτής των διδύμων, Μαρκ Τάουνσεντ, από τους πιο διάσημους του Χόλιγουντ με πελάτισσες όπως όλες οι αδερφές Όλσεν, η Ντακότα Τζόνσον κ.α., αποκάλυψε ότι οι ηθοποιοί-σχεδιαστές μόδας ορκίζονται σε ένα μαλακτικό μαλλιών DIY κατασκευασμένο από λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, λάδι jojoba και βιταμίνη Ε.

Για να παρασκευάσετε το σπιτικό μαλακτικό μαλλιών στο σπίτι θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι jojoba, 1 κουταλιά λάδι καρύδας, 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, 1 σταγόνα λάδι καρότου (εάν έχετε σκούρα μαλλιά) και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το λάδι καρύδας είναι αρκετά μαλακό πριν το προσθέσετε στο μείγμα. Σε αντίθετη περίπτωση τοποθετήστε το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ο Τάουνσεντ συνιστά τη χρήση του μείγματος ως μαλακτικό ή μάσκα πριν από την εφαρμογή του σαμπουάν μία έως δύο φορές την εβδομάδα, αφήνοντάς τη για μία ώρα πριν ξεπλύνετε, ώστε να αποκτήσετε μεταξένια και λεία μαλλιά. «Είναι πολύ βαρύ, αλλά διεισδύει στα μαλλιά. Η χρήση του μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή», λέει.

Που οφείλεται η επιτυχία της συγκεκριμένης μάσκας που γίνεται ανάρπαστη από τις πελάτισσες του διάσημου κομμωτή; Όλα αυτά τα έλαια που χρησιμοποιεί έχουν εξαιρετικά μικρά μόρια και έτσι διεισδύουν στον άξονα της τρίχας, ενυδατώνοντάς την πραγματικά.

Η απόλυτη απόδειξη ότι λειτουργεί η μάσκα, λέει ο Τάουνσεντ, έρχεται από τις επαναλαμβανόμενες πελάτισσές του. «Όταν μου ζητούν συνεχώς περισσότερο από το συγκεκριμένο προϊόν, ξέρεις ότι αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά», εξηγεί.

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Λεμονογλυκό ψυγείου με μόλις 4 υλικά -Δροσερό, έτοιμο σε 5 λεπτά

Τα δροσερά γλυκά ψυγείου είναι πάντα ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Ένα από τα γλυκά που φέρνουν στο μυαλό μας τις παιδικές μας αναμνήσεις είναι σίγουρα το λεμονογλυκό ψυγείου. Ένα γλυκό που οι περισσότερες μαμάδες και γιαγιάδες φτιάχνουν τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και είναι εύκολο, γρήγορο, γευστικό και απίστευτα δροσιστικό.

Αν θέλεις και εσύ να το φτιάξεις, θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά και 5 λεπτά για την εκτέλεση της συνταγής, όσο για το γευστικό αποτέλεσμα, θα σε ενθουσιάσει.

Η συνταγή είναι από τον Γιάννο Βαλιάνο

Λεμονογλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά

Υλικά

  • 2 συσκευασίες σφολιατίνια
  • 1-2 λεμόνια ή λάιμ
  • 400 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος (πράσινη )
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

*Η φυτική κρέμα γάλακτος έχει ζάχαρη μέσα αλλά εάν δεν βρείτε με ζάχαρη Πρόσθετε εσείς 1-2 κ.σ άχνη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε (μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κ.σ χυμό από το λεμόνι). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.

Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα η μια κουτάλα μέχρι γίνει παχύ και βελούδινο. Σε ένα ταψί 25*25 περίπου κάνουμε μια στρώση από τα σφολιατίνια.

Πασπαλίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού εάν θέλουμε και έπειτα στρώνουμε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει. Διακοσμούμε με λίγα σπασμένα σφολιατινια και ξύσμα λεμονιού.

*Προαιρετικά αν θέλετε να κάνετε την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ χυμό εσπεριδοειδων ( πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι)
  • 70 γρ βούτυρο
  • 1 κ.γλ κορν φλαουρ (κοφτό)

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Τοποθετούμε πάνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και αρκετά καλά με μια μαριζ μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμη και όταν αρχίσει να πήζει.

Σουρώνουμε την κρέμα με ένα σύρμα και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια για να μην κάνει πέτσα.

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ψητό μπούτι κοτόπουλο με πλιγούρι και μανιτάρια αλά κρέμ

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο

8 μανιτάρια λευκά

3 πιπεριές πολύχρωμες

1 κρεμμύδι

1 καρότο

Άνιθος: 5 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)

Δυόσμος: 5 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)

120mL κρέμα γάλακτος

Τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – μοσχοκάρυδο – κόκκινη πάπρικα

Ελαιόλαδο

450gr πλιγούρι

500mL νερό βραστό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αφαιρούμε τα κόκκαλα από τα μπούτια κοτόπουλο και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6’ σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο τηγάνι, κατά προτίμηση βαθύ, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, έπειτα τις πιπεριές και το καρότο, ενώ τελευταία ρίχνουμε τα μανιτάρια.

Βήμα 3

Μόλις πάρουν χρώμα, αρχίζουμε να προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και αφήνουμε για άλλα 2’. Αργότερα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο περιχύνοντας με κρέμα γάλακτος .

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε, μέχρι το φαγητό μας να πάρει την υφή που θέλουμε.

Βήμα 5

Βράζουμε το πλιγούρι για 3’ και αφήνουμε εκτός εστίας για άλλα 3’. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Χοιρινό με πράσα

                  Υλικά

  • Χοιρινό κρέας: 1 κιλό
  • 8 πράσα
  • Άνιθο: 10 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 καρότα
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • Ελαιόλαδο – νερό – ζωμός από το φαγητό

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και κόβουμε τα λαχανικά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό, μετά αφήνουμε το κρέας σε μια πιατέλα να ξεκουραστεί.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας καλά, ώσπου να μαραθούν. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κρέας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το νερό και λίγο από τον ζωμό του φαγητού χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25’.

Βήμα 4

Τέλος, συμπληρώνουμε και το αβγολέμονο εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε ελαφρώς, ώσπου να δέσει το φαγητό μας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.       

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: