Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ. στηρίζει τον θεσμό της αναδοχής και υιοθεσίας

Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας προς τους υποψήφιους θετούς γονείς, τους αρμόδιους υπαλλήλους των δομών παιδικής προστασίας και τους αρμόδιους υπαλλήλους των φορέων που υλοποιούν τις σχετικές διαδικασίες, συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Χρ. Μέτιος, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, ιατρός κ. Λουκάς Γεώργιος και η Προέδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ., κυρία Αναστασία Τζαμπαζλή.

Πρόκειται για το πρώτο διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επί του συγκεκριμένου αντικειμένου, το οποίο περιλαμβάνει διαλέξεις, βιωματικές ασκήσεις, ανάλυση περιστατικών, παιχνίδια ρόλων, προβολή ταινιών με συναφές περιεχόμενο και αξιοποίηση μορφών τέχνης, μαρτυριών και εμπειριών.
Οι εκπαιδευτές που συμμετέχουν είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες – δημόσιοι υπάλληλοι των δύο Φορέων υλοποίησης και έχουν τις ειδικότητες του κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου. Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ., οι υπάλληλοι που έχουν ορισθεί εκπαιδευτές των υποψήφιων γονέων είναι οι κυρίες Μάρθα Δεμιρτζή, Κοινωνική Λειτουργός, Ελευθερία Παναγιωτίδου, Ψυχολόγος και Αναστασία Χαμαλίδου, Κοινωνική Λειτουργός.
Το Μνημόνιο έχει διάρκεια ισχύος ένα έτος και το πρώτο διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε ήδη την Τετάρτη 10-06-2020.
Οι δράσεις ευαισθητοποίησης όσο και η παροχή υπηρεσιών σχετικά με την αναδοχή και την υιοθεσία, αφορούν στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας και ανάλογα με τα περιστατικά, στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης Ξάνθης και Έβρου.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ., με το εξειδικευμένο επιστημονικό του προσωπικό, θα συνδράμει στο έργο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στα παρακάτω πεδία:
Οργάνωση εκπαίδευσης αιτούντων υποψήφιων θετών γονέων για αναδοχή και υιοθεσία ανηλίκων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Κοινές δράσεις για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την αναδοχή και την υιοθεσία και ευρύτερα για θέματα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Κοινές ενημερώσεις για ενδιαφερομένους υποψήφιους θετούς γονείς αναδοχής και υιοθεσίας.
Συνδρομή στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων θετών γονέων αναδοχής και υιοθεσίας.
Συνδρομή στη διαδικασία μεταπαρακολούθησης της αναδοχής και υιοθεσίας για παιδιά που ήδη είναι τοποθετημένα σε ανάδοχες οικογένειες ή για όσα ενδεχομένως θα τοποθετηθούν.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ένας οδηγός δικύκλου μετά από σύγκρουση του δικύκλου με Ι.Χ όχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο οδηγός δικύκλου θέλησε να κάνει αναστροφή στο σημείο, ωστόσο το Ι.Χ όχημα ήρθε με ταχύτητα από πίσω με αποτέλεσμα να συμβεί το τροχαίο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη επιτυχία για το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας: Γεύσεις, διασκέδαση και πλήθος κόσμου

H έναρξη του Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ατέλειωτη διασκέδαση.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες Καβάλας, γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήθελαν να γευτούν τις εκλεκτές λιχουδιές που προσέφεραν τα food trucks.

Η ποικιλία των γεύσεων ήταν εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και μεσογειακές λιχουδιές, μέχρι εξωτικά πιάτα από την Ασία και την Λατινική Αμερική, το φεστιβάλ κατάφερε να συνδυάσει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή και χαρούμενη, με μουσική και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες να συμπληρώνουν την εμπειρία.

Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και την ποικιλία των προσφορών. Τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια ήταν παντού, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πλέον θεσμός!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στην Άλγεβρα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en