Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι συζήτησαν Τσίπρας και παραγωγικοί φορείς στο Μαξίμου

«Ο διάλογος δε θα έχει απλώς επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη ΔΕΘ».

Για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικοί φορείς και οι επιχειρήσεις, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι αυτός ο διάλογος θα είναι διαρκής και δεν θα έχει απλώς έναν επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ εξέφρασε στους εκπροσώπους των φορέων τη βούλησή του να λάβει υπόψη κατατεθειμένες προτάσεις κατά τη διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου που θα εξαγγελθεί στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η γενική κατάσταση της οικονομίας, για την οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί καμπή και πως οι ερχόμενοι μήνες θα είναι οι πλέον κρίσιμοι για τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία να αξιοποιηθεί η ανάπτυξη, αλλά και να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη, κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανίων Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: “Δημογραφικό, ακρίβεια και ανάπτυξη στην πρώτη γραμμή της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας”

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. από την Ροδόπη, Γιάννης Βεζυργιαννίδης στον Αναλυτή αναφέρεται στις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του ατζέντας, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, το δημογραφικό πρόβλημα, και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Επιπλέον, σχολιάζει το ζήτημα του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

Δημοσιογράφος: Κύριε Βεζυργιαννίδη, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. από την Ροδόπη, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Η ακρίβεια είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις περιφερειακές περιοχές, όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των τοπικών αγορών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της μείωσης της φορολογίας και της προώθησης της ψηφιοποίησης.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι η άποψή σας για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιφέρειά μας και τι μέτρα προτείνετε για την αντιμετώπισή του;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Το δημογραφικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας. Χρειαζόμαστε πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τις νέες οικογένειες να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν εδώ. Προτείνουμε κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων, όπως η παροχή οικονομικής στήριξης σε νέες οικογένειες και η βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και υγείας. Επίσης, είναι απαραίτητη η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους, ώστε να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν σε άλλες περιοχές ή χώρες.

Δημοσιογράφος: Πώς σκοπεύετε να συμβάλετε στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Η ανάπτυξη της περιφέρειας απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής μας θέσης. Προωθούμε την ανάπτυξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης και της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, γεγονός που θα καταστήσει την περιοχή μας κόμβο διαμετακόμισης. Παράλληλα, επενδύουμε στην καινοτομία και την τεχνολογία, δημιουργώντας θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης. Ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός είναι επίσης κλειδιά για την τοπική οικονομία, και εκεί επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των παραγωγών και στην προώθηση της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού.

Δημοσιογράφος: Ένα θέμα που έχει προκαλέσει συζητήσεις είναι η παρουσία του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Ποια είναι η θέση σας σε αυτό το ζήτημα;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., πιστεύω στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την εθνική ή θρησκευτική τους ταυτότητα. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες της περιοχής απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες. Προτεραιότητά μου είναι η ένταξη και η συνεργασία, προωθώντας πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη για όλους τους κατοίκους της περιφέρειας, κάτι που προωθεί φυσικά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιογράφος: Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενόψει των ευρωεκλογών;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη και την ευημερία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις ανάγκες σας και να δουλέψουμε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Με τη στήριξή σας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια που προσφέρει ευκαιρίες σε όλους, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα της ακρίβειας και του δημογραφικού και που προωθεί την ανάπτυξη με σεβασμό σε όλους τους πολίτες της.

Δείτε την συνέντευξη :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιώτης Αρχοντής: “Η Θάσος δεν παραμελείται – Συνεργασία και δράσεις για την τουριστική της ανάπτυξη”

Η πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή και του περιφερειακού συμβούλου Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.  Σεσυνέντευξη, ο κ. Αρχοντής απαντά στις κατηγορίες, εξηγώντας τις ενέργειες που έχουν ληφθεί για την προώθηση της Θάσου και την ενίσχυση της τουριστικής της ανάπτυξης.

Δημοσιογράφος: Κύριε Αρχοντή, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υποστηρίζοντας ότι είναι ελλιπές και ότι δεν περιλαμβάνει δράσεις για την Θάσο. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτές την κριτική;

Παναγιώτης Αρχοντής: Ευχαριστώ για την ευκαιρία να απαντήσω. Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς σχεδιασμού και έχει ως στόχο την προώθηση ολόκληρης της περιφέρειας με ισομερή τρόπο. Η Θάσος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς μας και δεν έχει παραμεληθεί σε καμία περίπτωση.

Δημοσιογράφος: Πώς απαντάτε στην κριτική του κ. Αντωνιάδη ότι η Θάσος δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής;

Παναγιώτης Αρχοντής: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις και καμπάνιες που στοχεύουν στην προώθηση ολόκληρης της περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης της Θάσου. Για παράδειγμα, συμμετέχουμε σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οργανώνουμε διαφημιστικές καμπάνιες που καλύπτουν την περιοχή μας. Αυτές οι ενέργειες ωφελούν τη Θάσο εξίσου με τις άλλες περιοχές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η οικονομική πορεία της πατρίδας μας βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία»

Makarios Lazaridis stin vouli

Τέσσερις μέρες πριν από τις σημαντικές ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης συνεχίζει την ανάδειξη των κυβερνητικών πεπραγμένων, μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του.

Αυτή τη φορά η δήλωσή του αφορά την οικονομία, τα εισοδήματα και την απασχόληση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε:

«Η οικονομική πορεία της πατρίδας μας βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Η ανεργία από 17,9% το 2019 αγγίζει σήμερα το 10%.  Τα εισοδήματα και οι συντάξεις των πολιτών αυξάνονται και αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις συνέπειες της εξωγενούς ακρίβειας. Το 2027 ο κατώτατος μισθός θα έχει φτάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Και αυτά χωρίς να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο από τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Γιατί σε νέες περιπέτειες με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα δεν θα μπει ξανά ποτέ».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en