ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Τετελεσμένο θεωρεί το LNG o υπ. Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης πολλές φορές σε συνεντεύξεις και ομιλίες του κατά το πρόσφατο παρελθόν, μνημονεύει το πλωτό LNG που προτείνει για την περιοχή μας η ΔΕΠΑ, το μνημονεύει με τέτοιο τρόπο που το θεωρεί δεδομένο σαν κάτι που ήδη έγινε.
Σε συνέντευξη που έδωσε εφ’ όλης της ύλης το Σάββατο σε εφημερίδα ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρεται όχι μόνο στο πλωτό LNG αλλά και στον αγωγό ΤΑΡ, όπως επίσης και στην διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Σχετικά με το πλωτό LNG επαναλαμβάνετε, με λίγα λόγια το μνημονεύει σαν κάτι τετελεσμένο, όπως επίσης τετελεσμένο θεωρεί και το πλωτό LNG που ιδιωτικά συμφέροντα προωθούν για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Για το LNG συγκεκριμένα ανέφερε: «-Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας στην ενεργειακή σκακιέρα αναβαθμίζεται και ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τους πλωτούς τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου αερίου (LNG) και τις αποθήκες αερίου στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα. Ενώ, η δημιουργία τερματικού στη Βόρεια Ελλάδα διευρύνει το ρόλο των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας, που και αυτές αναβαθμίζονται, προσφέροντας ασφαλή ενεργειακή διέξοδο στην Ελλάδα. Κατανοεί ο καθένας πως ο ρόλος της χώρας μας δεν είναι απλά διαμετακομιστικός, προκειμένου να στέλνουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Στρατηγικός μας στόχος είναι να δώσουμε φθηνή ενέργεια στα νοικοκυριά, τις βιομηχανίες και την οικονομία της Ελλάδας, ώστε να έχουμε ανταγωνιστικότητα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα της ανεργίας».
Σχετικά με τις θέσεις των κ. Λιόγκα και Παπαδόπουλου που τάχθηκαν υπέρ του LNG ο κ. Κυριαζίδης αναφέρθηκε ξανά στο έλλειμα ενημέρωσης που υπάρχει από πλευρά της εταιρίας και στο ότι δε γνωρίζουμε αν τελικά η Καβάλα αποκομίσει οφέλη από αυτήν την επένδυση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version