ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελικός Κυπέλλου | Μάχονται για το τρόπαιο Παναθηναϊκός και Απόλλωνας

Όλα τα φώτα των φίλων του μπάσκετ θα είναι στραμμένα σήμερα στο ΟΑΚΑ, καθώς στις 17.15 (NOVA 2) ο Παναθηναϊκός και ο Απόλλωνας Πατρών θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου διεκδικώντας το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Φυσικά λόγω δυναμικής το προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου έχει το «τριφύλλι», που σημειωτέον θα αγωνιστεί και εντός έδρας, καθώς η κλήρωση έδειξε ΟΑΚΑ και όχι το «Τόφαλος» της Πάτρας.

Αυτή είναι η ενδέκατη διαδοχική φορά που θα βρεθούν στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης οι «πράσινοι», που έχουν κατακτήσει τους 8 από τους 10 τελευταίους τίτλους.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, η αστυνομία αποφάσισε να υπάρχουν κενές ζώνες καθισμάτων. Τον αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσουν γύρω στους 10.000 θεατές.

Ο Απόλλων Πάτρας, που ως άλλος «Δαυίδ» θα αναμετρηθεί με τον «Γολιάθ» του ελληνικού μπάσκετ, στοχεύοντας στη μεγάλη έκπληξη, εμφανίζεται για δεύτερη φορά σε τελικό Κυπέλλου.

Την προηγούμενη φορά, το 1997, είχε αντιμετωπίσει στον τελικό του φάιναλ φορ της διοργάνωσης τον Ολυμπιακό, από τον οποίο είχε ηττηθεί 80-78, ενώ στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό (92-79).

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version