ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα τουρκικά drones και η στάση της Αμερικής απέναντι στην Τουρκία

Ενδεικτικό της αλλαγής στάσης της Αμερικής Απέναντι στην Τουρκία είναι η επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη στο Λευκό Οίκο όπου συνάντησε τον πρόεδρο Μπάιντεν.  Επίσης τα τουρκικά drones αλωνίζουν στο Αιγαίο χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι η χώρα μας αφού δεν διαθέτει ανάλογη αποτρεπτική δύναμη.

Τα τουρκικά drones σημειώνουν στον Ρώσο ουκρανικό πόλεμο πολλές επιτυχίες με αποτέλεσμα ακόμη και η Γερμανία να είναι έτοιμη να αγοράσει 60 από αυτά.

Ενώ η Ρωσία για πρώτη φορά διαμαρτυρήθηκε στην Τουρκία για την πώληση τούρκικων drones στην Ουκρανία η οποία δικαιολογήθηκε ότι, τα συγκεκριμένα όπλα είχαν πουληθεί στην Ουκρανία πριν την έναρξη του πολέμου.

Επιπλέον βλέποντας η Τουρκία την ανεκτικότητα της Δύσης συνεχίζει τις στρατιωτικές της ενέργειες στη Συρία, προωθώντας εκεί δύο τουρκικά στρατιωτικά κομβόι που πέρασαν προς την περιοχή του Ιντλιπ, αφού η ρωσική παρουσία εκεί είναι περιορισμένη λόγω του πολέμου που διεξάγει στην Ουκρανία.

Ελπίζουμε αυτή η στρατιωτική επιθετικότητα της Τουρκίας προς εξασφάλιση των εθνικών της συμφερόντων, να μην συμπεριλάβει και την Ελληνική επικράτεια που έχει αμφισβητήσει, σε πολλές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version