Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Τα προβλήματα της Παναγίας μετέφεραν στη Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, κάτοικοι και επαγγελματίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα πλείστα όσα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της γραφικής και ιστορικής συνοικίας της Παναγίας, είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί – δια ζώσης μάλιστα – η νέα Δήμαρχος Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, στη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής της στην περιοχή.

Οι περισσότεροι κάτοικοι που υποδέχθηκαν τη νεοεκλεγείσα Δήμαρχο (με ιδιαίτερη χαρά μάλιστα και αυτό αξίζει να τονιστεί), της έθεσαν τους έντονους προβληματισμούς  τους, για το παρόν και το μέλλον της συνοικίας, ενώ κάλεσαν την ίδια και τους συνεργάτες της, να ενσκήψουν στα προβλήματα της Παναγίας και να δώσουν λύσεις, λύσεις που υποσχέθηκαν και άλλοι αιρετοί, δεν φρόντισαν όμως να εξασφαλίσουν ποτέ!

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για απλά και καθημερινά προβλήματα, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν αρκεί να υπάρξει η βούληση της δημοτικής διοίκησης. «Πρόκειται για ζητήματα που δεν απαιτούν μεγάλες δαπάνες. Το να κουρέψει κανείς τα δέντρα στην ώρα τους, να καθαρίσει τους δρόμους από τα χόρτα ή να φροντίσει για τον σωστό ηλεκτροφωτισμό της συνοικίας, δεν είναι τίποτα φοβερό» επεσήμαναν οι συνομιλητές της κ. Τσανάκα, η οποία αναγνώρισε με την σειρά της, πως το απλό νοικοκύρεμα μιας γειτονιάς, δεν μπορεί να αποτελεί μείζον θέμα.

«Το αυτονόητο έγινε μεγάλη απαίτηση. Καθαροί δρόμοι, φώτα στην συνοικία, ρύθμιση του κυκλοφοριακού, μέριμνα για τα απλά και καθημερινά, θα αποτελέσουν τις πρώτες μας παρεμβάσεις για την Παναγία. Η ιστορική χερσόνησος, πόλος έλξης των τουριστών πρέπει επιτέλους να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει. Χρειάζεται να δοθεί βαρύτητα στην παροχή των υπηρεσιών, να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στους χώρους ψυχαγωγίας, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι επισκέψιμοι χώροι να είναι προσβάσιμοι και ελκυστικοί στον κάθε πολίτη, στον κάθε επισκέπτη. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από τα απλά για να προχωρήσουμε στην συνέχεια στα πιο σύνθετα. Σε αυτή την προσπάθεια σαφώς και θέλουμε αρωγούς τους κατοίκους αλλά και όποιον πολίτη το επιθυμεί, προκειμένου η Παναγία, που είναι ένα αληθινό στολίδι του τόπου μας, να κερδίσει την προσοχή που της αξίζει» υπογράμμισε μιλώντας προς τους συμπολίτες η κ. Τσανάκα! Hίδια μάλιστα αναγνώρισε την σπουδαιότητα του μεταφορικού μέσου που ακούει στο όνομα «το τρενάκι της Παναγίας» και τόνισε ότι μέλημά της είναι η τακτικότητα αλλά και η αύξηση των δρομολογίων.

Τα περισσότερα παράπονα βέβαια, αφορούσαν στις εργασίες που γίνονται στην περιοχή και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που αυτές διαρκούν, αναίτια για τους περισσότερους κατοίκους. «Πρόκειται για παρεμβάσεις της σημερινής διοίκησης. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβουμε τη διοίκηση να μην χρειασθεί να ασχοληθούμε εκ νέου με αυτό το θέμα, παρά με άλλες αναπτυξιακές δράσεις για την όμορφη αυτή συνοικία» πρόσθεσε η νέα Δήμαρχος, υποσχόμενη την εξασφάλιση ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με όλους τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες αλλά και κάθε λάτρη της συνοικίας!

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 1

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 2

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 3

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 4

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 5

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν ότι τα εισοδήματα της περιόδου για το 9μηνο Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2019 σημείωσαν αύξηση 14% υπερβαίνοντας 16 δυς ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης ώστε να ενημερώσει τους πολίτες ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου οι δημότες Καβάλας πρέπει να δηλώσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών τους. Ο δήμαρχος έδωσε και απαντήσεις σχετικά με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη και άλλων φορέων της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διαφωνία και αποχώρηση Παναγιωτίδη από την διοίκηση Δέμπα του Επιμελητηρίου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χθες το βράδυ στις 7.30 υπήρξε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καβάλας της παράταξης του Μάρκου Δέμπα με σκοπό και στόχο να διερευνηθούν οι προθέσεις του Α΄Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννη Παναγιωτίδη μετά την τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε, όπου ισχυρίστηκε ότι υπήρχε “μυστική συμφωνία” μεταξύ του Δέμπα και του ιδίου, για την αλλαγή της Προεδρίας του Επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. 

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών με τον κ. Δέμπα να είναι κατηγορηματικός ότι ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία παρά μόνο κάποιες συζητήσεις, έστω και προχωρημένες οι οποίες όμως ποτέ δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποφάσεις.

Επίσης όπως προέκυψε κανένα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής δεν γνώριζαν την “επίμαχη” υποτιθέμενη συμφωνία όπως παραδέχθηκαν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δέμπας και Παναγιωτίδης. 

Από την πλευρά των μελών της Διοικητικής Επιτροπής υπήρξαν τοποθετήσεις όπου χαρακτήρισαν την “μυστική συμφωνία”, ακόμα και αν υπήρχε “παράνομη” και άνευ ουσίας, εφόσον δεν ήταν ενήμερα τα μέλη της παράταξης και οι υποψήφιοι επισήμως όπως θα έπρεπε να είχε γίνει για λόγους τυπικούς αλλά και δεοντολογίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι δύο φορές δόθηκε η ευκαιρία και στους δυο εμπλεκόμενους να “αποκαλύψουν” την υποτιθέμενη μυστική συμφωνία, αλλά  την αρνήθηκαν. Μία κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνδυασμού, αλλά και όταν το θέμα τέθηκε ευθέως από όλα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής σε συνεδρίαση όπου και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε με την Μάρκο Δέμπα να την αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο φορές. 

Ο κ. Παναγιωτίδης μετά την εξέλιξη αυτή διαχώρισε την θέση του από την ομάδα Δέμπα και δήλωσε στους παρεβρισκόμενους ότι θα συνεχίσει μόνος του, παραιτούμενος ουσιαστικά από την Αντιπροεδρία αλλά και την συμμετοχή στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Επίσης ανέφερε στους παρεβρισκόμενους ότι στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεκδικήσει την προεδρία με δική του παράταξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ