ΚΑΒΑΛΑ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος άγει τα ονομαστήρια του.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό καθεδρικό ναό Αγίου Ελευθερίου αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφέρομενος στη διδασκαλία του Αγίου πατρός Ιωάννου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, του ανθρώπου σαγήνευσε και συνεχίζει να σαγηνεύει χιλιάδες ανθρώπων, μετά από τον βίο του και το κήρυγμα του.

poimin.gr

Η εορτή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου και του Πρωτοσύγκελου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, καθώς σηματοδοτούν τη βαθιά αγάπη και αφοσίωση στην Ορθόδοξη Πίστη.

Το έργο και η προσφορά τους σπουδαία στην τοπική κοινωνία, υπερασπίζοντας και διδάσκοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Λόγο του Θεού. Υπέρμαχοι ανεκτίμητων ανθρώπινων αξιών και ιδανικών, δίνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε όλους εμάς για τον τρόπο ζωής που οφείλουμε να ακολουθούμε. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η εορτή τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τελετή. Το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι του Δήμου Παγγαίου καθώς και ο Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος. Σύσσωμος ο Δήμος και ο Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος εύχονται στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο και στον Πρωτοσύγκελο Χρυσόστομο υγεία, αγάπη, αισιοδοξία για να συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο, ευχόμενοι από καρδιάς τις καλύτερες ευχές!

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version