Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 29/10/2022

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 29/10/2022

Προσοχή στις γκάφες, στην βιασύνη, στα μπερδέματα και στις επιπολαιότητες , τα νεύρα θα είναι το χαρακτηριστικό της ημέρας ιδιαίτερα για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου!

ΚΡΙΟΣ

Γενικά

Η σημερινή ημέρα φίλε Κριέ, είναι σίγουρα τυχερή, αφού θα σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες, για να καταφέρεις να πετύχεις στόχους και όνειρα, πιο εύκολα! Έχεις χαρά, ενέργεια, κέφι, αισιοδοξία και κυρίως εύνοια, σε κοινωνικές επαφές, συναντήσεις, θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, σπουδές και γενικά μετακινήσεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, ετοιμάσου για μία έξοδο ψυχαγωγίας με το άλλο σου μισό και θα περάσετε τέλεια μαζί και με τον τρόπο αυτό, θα ανανεώσετε την σχέση σας! Αν είσαι ελεύθερος, θα έρθει την σημερινή ημέρα, ένα μήνυμα από το άτομο που ενδιαφέρεσαι, γεγονός που θα σου δώσει μεγάλη χαρά!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην δουλειά, δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και αφήνεις εκκρεμότητες! Οικονομικά, βρίσκεις τις λύσεις που ήθελες, αφού έχεις απίστευτη τύχη!

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά

Σήμερα φίλε Ταύρε, είναι η ημέρα που θα σου δείξει τι ακριβώς συμβαίνει παρασκηνιακά στον περίγυρο σου! Μία ή περισσότερες αποκαλύψεις, ενδεχομένως ενός μυστικού που σε αφορά, σε ωφελεί πολύ και εξυπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς και τους στόχους σου! Γενικά, πετυχαίνεις πολλά με την ισχυρή πειθώ σου και την διορατικότητα σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, η σχέση σου χαρακτηρίζεται από πάθος και απολαμβάνεις καυτές στιγμές και σεξουαλικότητα με το ταίρι σου! Αν είσαι ελεύθερος, χρησιμοποίησε την σεξουαλικότητα σου και την γοητεία σου, για να κατακτήσεις το άτομο που θες!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην δουλειά, απέφυγε κουτσομπολιά οπωσδήποτε! Μία οικονομική λύση την σημερινή ημέρα, σε βγάζει από το αδιέξοδο και από το άγχος!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά

Αγαπητέ Δίδυμε, την σημερινή ημέρα, στρέφεις το ενδιαφέρον σου στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και συναναστροφές! Καταφέρνεις λοιπόν και τις βελτιώνεις ή και τις εξομαλύνεις! Ωστόσο, πρέπει να αποφύγεις αναποφασιστικότητα, αναβλητικότητα και αργούς ρυθμούς, για να μπορέσεις να ξεπεράσεις, πολλά προβλήματα!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, πετυχαίνεις σταθερότητα, βεβαιότητα και αισθησιασμό στην σχέση σου με το ταίρι σου! Αν είσαι ελεύθερος, μπορείς να αναμένεις μία ευκαιρία για μία νέα σχέση, που υπόσχεται μέλλον!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην καριέρα, παρασύρεσαι σε ανούσιους καυγάδες με συναδέλφους και συνεργάτες! Οικονομικά, θα πρέπει να αναμένεις μικρές υλικές απώλειες!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ Καρκίνε, ήρθε η στιγμή να ασχοληθείς με πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, που τρέχουν και σε αγχώνουν! Τακτοποίησε λοιπόν υποχρεώσεις και κλείσε εκκρεμότητες, ώστε επιτέλους να ηρεμήσεις και να απολαύσεις την ημέρα, αποβάλλοντας το άγχος, αλλά και την ανασφάλεια των τελευταίων ημερών!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, ανανεώνεται με διάφορους τρόπους την καθημερινότητα σας, με το άλλο σου μισό και ηρεμείτε! Αν είσαι ελεύθερος, η βελτιωμένη σου εμφάνιση, φέρνει μία κατάκτηση και φλερτ μέσα από το εργασιακό σου περιβάλλον!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην δουλειά, είσαι αποδοτικός και εργατικός και έτσι πετυχαίνεις αυτό που θες! Οικονομικά, η ημέρα είναι κατάλληλη για αναδιοργάνωση και σωστή διαχείριση!

ΛΕΩΝ

Γενικά

Φίλε Λέοντα, η σημερινή ημέρα, είναι γεμάτη διασκεδάσεις και απολαύσεις! Η συμβουλή του σύμπαντος λοιπόν, είναι να αρπάξεις κάθε ευκαιρία που θα σου δοθεί για ψυχαγωγική δραστηριότητα και κοινωνική συναναστροφή! Θέματα που αφορούν παιδιά, ευνοούνται ιδιαίτερα σήμερα, όπως και δημιουργικές ασχολίες!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, το έτερον σου ήμισυ, σου κάνει εκπλήξεις και σε κακομαθαίνει με κάθε τρόπο και εσύ απλά το απολαμβάνεις! Αν είσαι ελεύθερος ετοιμάσου για την απόλυτη ερωτική τύχη, φλερτ, κατακτήσεις και θαυμαστές!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην καριέρα, πετυχαίνεις φιλοδοξίες με ευκολία! Οικονομικά, μην παρασύρεσαι σε τυχερά παιχνίδια!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά

Φίλε Παρθένε, σήμερα τα οικογενειακά σου ζητήματα και τα θέματα του σπιτιού, σε πιέζουν και σε αγχώνουν αρκετά! Ωστόσο η ημέρα θα φέρει λύσεις απρόσμενες και τελικά ανταπεξέρχεσαι στα προβλήματα! Επιπλέον, οι συγγενικές σου σχέσεις βελτιώνονται και αισθάνεσαι και πάλι υπέροχα με τους δικούς σου ανθρώπους που αγαπάς!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι ελεύθερος, ένας έρωτας από τα παλιά, επιστρέφει στην ζωή σου, μέσω της επικοινωνιακής οδού! Αν είσαι δεσμευμένος, μην ξεσπάς τα νεύρα σου στο άλλο σου μισό, με το παραμικρό! Η κυκλοθυμία σου θα φέρει προβλήματα και αρνητικές συνέπειες!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην δουλειά έχεις άγχος, όμως οι εξελίξεις θα είναι μόνο θετικές την σημερινή ημέρα! Ορισμένα έξοδα που προκύπτουν για το σπίτι, θα σε αγχώσουν!

 

ΖΥΓΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ Ζυγέ, σήμερα θα έρθει ένα ευχάριστο νέο, που θα σου δώσει σπουδαίες λύσεις που εδώ και καιρό περιμένεις! Κοινωνικές επαφές, επαφές με γείτονες, συζητήσεις με γνωστούς και σχέσεις με αδέρφια βελτιώνονται στο έπακρο! Είσαι ιδιαίτερα δημοφιλής, ευχάριστος, έξυπνος, ευγενικός και ομιλητικός! Επιπλέον, η ημέρα προσφέρει ευχάριστες συναντήσεις και μετακινήσεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι ελεύθερος, μέσα από το φιλικό σου κύκλο, μπορείς να αναμένεις μία νέα γοητευτική γνωριμία που θα σου αλλάξει τα δεδομένα και θα σου δώσει χαρά! Αν είσαι δεσμευμένος, μέσα από συνομιλίες με το έτερον ήμισυ, λύνεται ένα σημαντικό θέμα, που σας απασχολούσε καιρό!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Θετικές θα είναι οι εξελίξεις στην καριέρα και επιπλέον ευνοείται και οι συνεργασίες σου! Οικονομικά, προσπάθησε να μην παρακάνεις στα έξοδα!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ Σκορπιέ, σήμερα μην προσπαθείς με νύχια και με δόντια να επιβάλλεις την γνώμη σου στους γύρω σου, διότι θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και κόντρες αναίτια! Φρόντισε λοιπόν να είσαι περισσότερο διαλλακτικός και υποχωρητικός και θα διαπιστώσεις, πως οι συνέπειες θα είναι σίγουρα υπέρ σου και θα βάλεις γερές βάσεις στα κεκτημένα σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, την σημερινή ημέρα, καλύτερα να αποφύγεις τσακωμούς, καυγάδες και ξεσπάσματα, που σίγουρα θα βλάψουν την σχέση σου με το άλλο σου μισό! Αν είσαι ελεύθερος, μην εμπιστεύεσαι νέες γνωριμίες, χωρίς λογική, διότι ενδεχομένως να απογοητευτείς!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στον τομέα της καριέρας, νιώθεις πως δεν έχεις διάθεση να εργασθείς την σημερινή ημέρα και στο τέλος θα αγχωθείς! Οικονομικά, θα έχεις απρόσμενη αύξηση εσόδων!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά

Φίλε Τοξότη, σήμερα είναι η κατάλληλη ημέρα για προβολή του εαυτού σου, βελτίωση της φήμης σου, εξόδους διασκέδασης, κοινωνικές επαφές και νέες ωφέλιμες και εποικοδομητικές γνωριμίες! Ίσως, η τάση σου για υπερβολές και ανούσια ξεσπάσματα, να φέρει παρεξηγήσεις και αντιπάθειες, αλλά η τύχη είναι με το μέρος σου και όλα θα ξεπεραστούν!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, ετοιμάσου για μπόλικο πάθος, αλλά και ρομαντισμό με το ταίρι σου! Απέφυγε λοιπόν, ξεσπάσματα χωρίς ουσιαστικό λόγο! Αν είσαι ελεύθερος, μπορείς να απολαύσεις στο έπακρο φλερτ, επιτυχίες, εξομολογήσεις, φλερτ και κατακτήσεις!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Προσπάθησε να αποφύγεις αυθόρμητα λάθη σε δουλειά και χρήμα, για να μην έχεις απώλειες σημαντικές!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά

Αγαπητέ Αιγόκερε, σήμερα καλό θα είναι να επιλέξεις την μοναξιά σου και ενδεχομένως και θα δεις, πως αν κλειστείς για λίγο στον εαυτό σου και απομακρυνθείς για λίγο από κοινωνικές συναναστροφές, θα εκπληρώσεις τις βαθιές σου επιθυμίες και θα ικανοποιήσεις τα συναισθήματα σου και τις ψυχικές σου ανάγκες! Ώρα να ανακτήσεις δυνάμεις και να υλοποιήσεις σχέδια παρασκηνιακά!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, ένας παρασκηνιακός, κρυφός ή απαγορευμένος έρωτας, πιθανόν να σε παρασύρει και να σε εκθέσει μετά από αποκαλύψεις! Αν είσαι ελεύθερος, εξιδανικεύεις φλερτ και νέες γνωριμίες, γεγονός που μπορεί να φέρει απογοητεύσεις στο άμεσο μέλλον!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στον τομέα της καριέρας, πέφτεις σε λάθη άλλη μία φορά! Οικονομικά βρίσκεις λύσεις και έχεις αρκετά κέρδη!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ Υδροχόε, σήμερα αφιερώνεις τον εαυτό σου στον φιλικό τομέα, όπως και στις σημαντικές για εσένα κοινωνικές επαφές! Γενικά, η σημερινή ημέρα, θα ενισχύσει την ανάγκη σου για αλλαγές, ανατροπή καθημερινότητας, δραστηριότητες με φίλους και ενδυνάμωση φιλικών σχέσεων! Δεν θα λείψουν επίσης οι ευχάριστες εκπλήξεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι ελεύθερος, η σημερινή ημέρα θα προσφέρει πολλές στιγμές φλερτ, νέες γνωριμίες και άπειρα ερωτικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα! Αν είσαι δεσμευμένος ενδυναμώνεις με ποικίλους τρόπους την σχέση σου με το έτερον ήμισυ και βρίσκετε απρόσμενες λύσεις, σε όλα σας τα προβλήματα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην δουλειά, έρχονται εποικοδομητικές αλλαγές! Οικονομικά, περιόρισε τα υπερβολικά έξοδα που κάνεις για λόγους ψυχαγωγίας!

ΙΧΘΥΣ

Γενικά

Φίλε Ιχθύ, σήμερα πρέπει να βάλεις προτεραιότητα την κοινωνική σου καταξίωση! Η σημερινή ημέρα, θα φέρει ουσιαστική ικανοποίηση και γερές βάσεις στις υποθέσεις σου, κυρίως μέσα από κοινωνικές επαφές! Είσαι ώριμα δυναμικός, τίμιος και οξυδερκής, γεγονός που αναγνωρίζεται από τον περίγυρο σου και κερδίζεις τον σεβασμό και τον θαυμασμό του!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, απολαμβάνεις ηρεμία και αρμονία στις στιγμές σου με το άλλο σου μισό! Σήμερα είναι η κατάλληλη ημέρα, για να δραστηριοποιηθείς και να πετύχεις σιγουριά, να βάλεις γερές βάσεις και να αισθανθείς σιγουριά, με την σχέση σου! Αν είσαι ελεύθερος, η ισχυρή γοητεία σου, θα φέρει αξιόλογες κατακτήσεις και θαυμαστές!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην καριέρα, θα έχεις επιτυχία και αναγνώριση! Οικονομικά θα έρθουν μικρές δυσκολίες, άλλα θα ξεπεραστούν!

Πηγή: oroskopos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγνατία Οδός: Υπεγράφη το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Δράμα-Καβάλα

Υπεγράφη σύμφωνα με πληροφορίες το μεγάλο οδικό έργο αναβάθμισης του κάθετου άξονα Δράμα-Καβαλά, ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάδοχο είναι το σχήμα ΙΝΤΕΡΚΑΤ-ΤΕΚΑΛ με ποσοστό έκπτωσης 14%. Η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εγνατία Οδός Α.Ε. στη Θέρμη στις 14 Νοεμβρίου. Είναι ακόμα ένα μεγάλο έργο που βάζει μπρος η εταιρεία και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ από την δημοπράτηση του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός ξεκινήσε μόλις πριν από 5 μήνες, στις 23 Ιουνίου και οι προσφορές άνοιξαν στις 30 του ίδιου μήνα. Φορέας Υλοποίησης και Αναθέτουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. Να θυμίσουμε ότι αυτή την εποχή σε επίπεδο διαγωνισμών μεγάλων έργων τρέχει ακόμα ένα έργο για τμήμα στον κάθετο άξονα Ξάνθη-Σύνορα.

Φέτος η Εγνατία Οδός Α.Ε. “πάτησε γκάζι” καθώς μέσα στο καλοκαίρι παρέδωσε δυο έργα που αποτελούσαν χρόνιες εκκρεμότητες για τη Θεσσαλονίκη. Αναφερόμαστε στο “ορφανό χιλιόμετρο” του άξονα Μουδανιά-Ποτίδαια ενώ ολοκληρώθηκε και ο άξονας Θέρμη-Γαλάτιστα. Παράλληλα ολοκλήρωσε τρεις σημαντικούς διαγωνισμούς, ο ένας για τη Σήραγγα Κλεισούρας και ο δεύτερος για το Δράμα-Καβάλα που αναφέρθηκε παραπάνω και ο τρίτος για την παράκαμψη Προβατώνα που ολοκληρώνει τον κάθετο άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο.

Σε επίπεδο μεγάλων οδικών έργων η Εγνατία Οδός τρέχει ακόμα την οδική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας. To έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Δράμα-Καβάλα: Το πρώτο τμήμα που αναβαθμίζεται

Στην συγκεκριμένη εργολαβία, αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση του τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός μήκους 8,2χλμ. Το τμήμα αυτό συνδέεται με την υφιστάμενη εθνική οδό «Δράμα – Καβάλα» δυτικά του οικισμού Κρηνίδες, και οδεύει νότια – νοτιοανατολικά καταλήγοντας επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελευθερούπολης – Καβάλας δυτικά του οικισμού Σταυρός.

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε 60,76 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (χωρίς ΦΠΑ 49 εκατ.). Η διάρκεια του έργου εκτιμήθηκε σε 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – συγχρηματοδοτούμενο σκέλος – καθώς είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ποιος είναι ο κάθετος άξονας Δράμα-Καβάλα

Ο Κάθετος Άξονας «Σέρρες – Δράμα – Καβάλα» (Ε-61) αποτελεί τμήμα του Ελληνικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου (Διευρωπαϊκός Άξονας 22 – Οδικό δίκτυο υπό σχεδίαση, Εκτεταμένο) και συνδέει τον Κάθετο Άξονα «Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνα» με τις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα και ευρύτερα με το Λιμάνι της Καβάλας, καταλήγοντας στον Α/Κ Αγ. Σύλλα στην Εγνατία Οδό. Το οδικό τμήμα του Ε-61 από Δράμα έως Καβάλα (τμήμα 61.5) αποτελεί στο μεγαλύτερο μήκος του νέα τετράιχνη οδό ταχείας κυκλοφορίας με διατομή 17,0μ, η οποία παρακάμπτει τους οικισμούς Χωριστή, Άγιος Αθανάσιος, Λυδία, Κρηνίδες, Πολύστυλο, Αμυγδαλεώνας και καταλήγει στον Α/Κ Αγ. Σύλλα της Εγνατίας οδού.

Τι θα κατασκευαστεί

Πιο αναλυτικά η κατασκευή αφορά το οδικό υποτμήμα «Άγιος Αθανάσιος – Κρηνίδες» (61.5.2) από Χ.Θ. 5+879 έως Χ.Θ. 8+700,00 και το οδικό υποτμήμα «Κρηνίδες – Αγ. Σύλλας» (61.5.3) από Χ.Θ. 0+000 (ταυτίζεται με την Χ.Θ. 8+700,00 του τμήματος 61.5.2) έως Χ.Θ. 5+440, περιλαμβάνοντας τους κλάδους εισόδου – εξόδου στην αρτηρία των κόμβων Κρηνίδων και Σταυρού έτσι, ώστε το τμήμα να είναι λειτουργικό μετά την περαίωσή του, συνδεόμενο με τις υφιστάμενες εθνικές οδούς «Δράμα – Καβάλα» και «Ελευθερούπολη – Καβάλα».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Χιόνια την Κυριακή – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του δυναμικά, με την Κυριακή να πέφτουν τα πρώτα χιόνια, καθώς νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επισκεφτεί τη χώρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πρόγνωσή της για την Κυριακή προβλέπει αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, που σημειώνει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην τελευταία του πρόγνωση έκανε λόγο για ενίσχυση των ανατολικών ανέμων και βροχές στα κεντρικά ανατολικά, ενώ αναφέρθηκε και στις χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3 την Κυριακή θα πέσουν ακόμα και κάτω από τα 900 μέτρα στη δυτική Μακεδονία.

Γιάννης Καλλιάνος: Tην Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές στα δυτικά και κεντρικά.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «οι βορειοδυτικοί άνεμοι που για την ηπειρωτική χώρα λειτουργούν σαν νεφοδιαλυτές θα κυριαρχήσουν, ενώ από Κυριακή και κυρίως Δευτέρα με Τετάρτη μας έρχονται και πάλι βροχές συνοδεία σχετικά χαμηλών θερμοκρασιών που θα φέρουν και χιόνια στα βουνά μας.
Καιρός ήταν!»

Δείτε την ανάρτηση:

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Χιόνια στον Όλυμπο και σε χιονοδρομικά κέντρα

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, έδωσε τα προγνωστικά του στοιχεία για το Σάββατο, όπου αναμένεται περισσότερη συννεφιά ενώ την Κυριακή θα βρέξει τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με νοτιάδες ξανά στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα βουνά θα χιονίσει λίγο και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, ενώ θα πέσουν χιόνια στον Όλυμπο και σε χιονοδρομικά κέντρα.

Πού έπεσαν τα πρώτα χιόνια

Οι πρώτες χιονοπτώσεις της χρονιάς σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε Παρνασσό, Καϊμακτσαλάν και ορεινά χωριά των Τρικάλων.

Χιόνια εμφανίστηκαν και στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο πάνω από 1.400 μέτρα, στις 23 του μήνα. Χιόνι έριξε και στα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας, όπου σε ορισμένα σημεία φτάνει και 5 έως 10 εκατοστά.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα φθηνά καύσιμα τελείωσαν, το φθηνό ρεύμα θα επανέλθει αλλά αργά

Οι καταναλωτές που θα γίνουν και παραγωγοί θα προστατευθούν πιο πολύ

Αποστολή Ζάγκρεμπ

Η πολιτική για πράσινη και καθαρή ενέργεια αποτελούν το κοινό σημείο συμφωνίας των ειδικών. Όμως, από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Ίσως, ακόμη ένα σημείο συμφωνίας είναι η ειρήνη για ασφαλή, φθηνή ενεργειακή μετάβαση. Αλλά και εδώ εντοπίζονται ανησυχίες ότι οι κρίσεις και οι γεωπολιτικές αναταραχές θα είναι συνεχείς.
Στο σεμινάριο της ΕΟΚΕ και στη θεματική για την ενεργειακή κρίση, οι ομιλητές επέμειναν ότι αποτελεί χρέος όλων να παραμείνουν πιστοί στη δέσμευση για «πράσινη ενέργεια».

Δίκαιη μετάβαση

Ο Oliver Ropke, o οποίος θα είναι από τον Μάρτιο, εκτός απροόπτου ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚΕ και ο οποίος προέρχεται από τα συνδικάτα των εργαζομένων έθεσε ανοικτά τα ζητήματα της δίκαιης μετάβασης και της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας. 50 εκατομμύρια Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας και ο αριθμός όσων δε θα μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς θα είναι πολύ μεγάλος.

Απαιτούνται άμεσες δράσεις διαμήνυσε προς τις Βρυξέλλες. Προς όφελος των εργαζομένων , της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων αντί κάποιες λιγοστές εταιρείες να βγάζουν δισεκατομμύρια.
Όμως, σε 15 χρόνια οι ενεργειακά φτωχοί θα έχουν μειωθεί από 15% έως 20% είπε ένας από τους ειδικούς, δηλαδή το πρόβλημα θα παραμένει για περίπου 40 εκατομμύρια ακόμη πολίτες και αυτό παρά τις εκτιμήσεις για επιταχυνόμενη πράσινη μετάβαση.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν ηλιακούς θερμοσίφωνες, να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ και να ανακατασκευάσουν τα κτήρια τους θα μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα και σχετικά πιο ανώδυνα την ενεργειακή κρίση. Όμως, το 75% των κτηρίων στην Ευρώπη δεν είναι ενεργειακά βιώσιμα, το 85% των φωτοβολταϊκών εισάγεται από την Κίνα και άρα αυξάνεται η εξάρτηση όπως με το ρωσικό φυσικό αέριο, όπως και η εξάρτηση από ουράνιο είναι θέμα για τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας.

Προσωρινό το πλαφόν

Η λύση του πλαφόν είναι προσωρινή και σε μακροπρόθεσμη βάση δεν εξυπηρετεί κανέναν. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν τη λυδία λίθο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει πολλά, όπως φαίνεται. Όμως, απαιτούνται πόροι και γενναίες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία όπως τόνισε μία ομιλήτρια έχει πόρους που μπορούν να ξεπεράσουν το 1 τρις ευρώ. Μάλιστα, όπως σημείωσε μόνο για την ενίσχυση επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην πανδημία δόθηκαν 570 δις ευρώ.

Χωρίς χρηματοδότηση το μοντέλο του prosumer (producer & consumer – παραγωγός και καταναλωτής-) δεν πρόκειται να φέρει οφέλη στους πολλούς αλλά στους λίγους πλούσιους.
Όπως το έθεσε ένας πρώην γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν είναι δίκαιο να βάζει βενζίνη με την ίδια τιμή κάποιος που φουλάρει μια Bentley και κάποιος που γεμίζει το ρεζερβουάρ σε ένα μικρό αυτοκίνητο.

Τι θα γίνει με τις τιμές ρώτησε το in, αφού η συζήτηση ξεστράτιζε χωρίς σαφείς απαντήσεις.

Ακριβά τα ορυκτά

Τα ορυκτά καύσιμα θα παραμείνουν ακριβά, δηλαδή βενζίνη και πετρέλαιο. Το φυσικό αέριο θα είναι λίγο φθηνότερο και η ηλεκτρική ενέργεια αρκετά φθηνότερη. Το πότε θα έχουμε φθηνότερο ρεύμα είναι ασαφές αλλά σε κατ’ ιδίαν συζητήσει λένε πως οι εκτιμήσεις τους είναι για το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον υπάρξουν ομαλές εξελίξεις. Όμως, το γεγονός ότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως θα αυξάνεται- φανταστείτε ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία και στην Αφρική δεν έχουν ρεύμα και κάποια στιγμή θα αποκτήσουν για να ζουν αξιοπρεπώς- και λόγω της ηλεκτροκίνησης αν δεν υπάρξουν δραστικές αλλαγές στο μοντέλο της μετάβασης τα πράγματα δεν θα γίνουν ποτέ όπως παλιά.

Η λύση είναι μαζικές ευρωπαϊκές επιδοτούμενες επενδύσεις στις ΑΠΕ, νέες τεχνολογίες που θα είναι φθηνότερες και ιδιωτική κινητοποίηση με τοποθέτηση ηλιακών, και φωτοβολταϊκών.
Θα έλθει σύντομα η στιγμή που στα σπίτια μας θα παράγουμε από πυρηνική ενέργεια ηλεκτρικό. Υπάρχει ένα υλικό, λέγεται torium, που είναι φθηνό και δεν είναι ραδιενεργό.
Μπορεί η συμβολή της παρούσας γενιάς για να σωθεί ο πλανήτης και άνθρωποι να είναι μεγαλύτερη αλλά είναι απαραίτητη. Εξάλλου, το 2050 δεν είναι πολύ μακριά και ο στόχος της Ευρώπης για μηδενικές εκπομπές είναι εφικτός. Άλλωστε, το κόστος για το διοξείδιο είναι πανάκριβο.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: