Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 18/3/2023

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 18/3/2023

Σήμερα είμαστε επικεντρωμένοι σε συλλογικά ζητήματα, ενώ οι απογευματινές ώρες είναι αρκετά έκρυθμες και απρόβλεπτες εξελίξεις. Το εξάγωνο Αφροδίτης – Κρόνου, προσφέρει ευκαιρίες συναισθηματικής και οικονομικής σταθεροποίησης σε Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου!

ΚΡΙΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Κριέ, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου είναι τονισμένη η κοινωνική σου διάθεση και μέρα προσφέρεται για δικτύωση, διασκέδαση με φίλους, αλλά και για κυνήγι των χαμένων ονείρων. Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, προσφέρει σταθεροποιητικές λύσεις στα οικονομικά, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεις λύσεις για να μπορέσεις να βάλεις κάποιες βάσεις σε αυτό τον ευάλωτο τομέα της ζωής σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Η μέρα προσφέρεται για φλερτ και ερωτικό κυνήγι… Είσαι αρκετά πιο πρόσχαρος, ανοιχτός δεκτικός και μπορείς να περάσεις πολύ ωραίες στιγμές, γνωρίζοντας έναν άνθρωπο που θα σε συναρπάσει! Αν είσαι σε μία σχέση, η μέρα είναι κατάλληλη για να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου, βασική προϋπόθεση είναι να μην σε πιάσουν οι κρίσεις ανεξαρτησίας.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Σταδιακά κάποιες εκκρεμότητες κλείνουν και η μέρα σε βοηθά να συμμαζέψεις και να οργανώσεις ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά σου, αλλά και να ανακουφιστείς από μία οικονομική υπόθεση.

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Ταύρε, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, είσαι περισσότερο δοσμένος στην καριέρα, στους στόχους και στο μέλλον σου! Η μέρα προσφέρεται για κοινωνική προβολή, συγκρότηση μελλοντικών σχεδίων και οργάνωση πλάνου που θα σε βοηθήσει να ανελιχθείς! Το εξάγωνο της Αφροδίτης από το ζώδιο σου με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, στηρίζει αρκετά τις φιλίες σου και τις σχέσεις σου και τώρα μπορείς να νιώσεις περισσότερη σιγουριά, ασφάλεια και σταθερότητα!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Η αισθηματική σου ζωή βρίσκεται σε άνθιση και σήμερα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις στιγμές και να κάνεις όμορφα σχέδια για το μέλλον στο πλευρό του συντρόφου σου! Σταδιακά ωριμάζουν οι διαθέσεις και τα συναισθήματά σου για δέσμευση, αυτό ισχύει και αν αυτό το διάστημα είσαι σε περίοδο μοναχικότητας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Τα επαγγελματικά σου σχέδια προχωρούν κανονικά και με επιτυχία και η μέρα προσφέρεται για να δεις πιο φιλόδοξα το μέλλον της καριέρας σου! Στα οικονομικά δεν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές αλλά είσαι σε μία πιο άνετη φάση!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά

Αγαπητέ μου Δίδυμε, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, νιώθεις αρκετά απελευθερωμένος και έτοιμος να τολμήσεις σε κάτι καινούργιο και να εφαρμόσεις στην ζωή σου όμορφες αλλαγές! Οι ευθύνες σου το τελευταίο διάστημα είναι πολλές, όμως το εξάγωνο της Αφροδίτης από το ζώδιο του Ταύρου με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, ειδικά σήμερα σε βοηθά να μπορέσεις να κάνεις σταθερά βήματα στα επαγγελματικά σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Φλερτ, παιχνίδι, επικοινωνίες και συναντήσεις… ναι ακριβώς αυτό προκύπτει σήμερα στα αισθηματικά σου, παρόλα αυτά η μέρα είναι πιο «επιφανειακή» για θέματα έρωτα, αφού δεν ανοίγει για την ώρα η επιθυμία σου για δέσμευση και συντροφικότητα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Σηκώνεις μανίκια και εργάζεσαι σκληρά, κάνοντας θυσίες και πολύ κόπο, αυτή η προσπάθεια όμως αναμένεται να σε ανταμείψει αφού ο επιμένων νικά! Στα οικονομικά κάνεις σχέδια για την μετέπειτα πορεία!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Καρκίνε, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, η διάθεσή σου είναι αρκετά εσωστρεφή και ασχολείσαι κυρίως με ζητήματα που δεν έχεις ξεπεράσει από το παρελθόν σου! Αναβλύζουν μέσα σου φόβοι και ανασφάλειες που καλείσαι να διαχειριστείς. Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, σου προσφέρει την στήριξη φίλων, που αποδεικνύεται ότι αποτελούν στην ζωή σου την σταθερή αξία στήριξης!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Καμία σχέση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αν κυριαρχεί η αμφιβολία, το δίλημμα, το μπέρδεμα αλλά και η ζήλεια! Προσπάθησε σήμερα να μην αναμοχλεύεις καταστάσεις του παρελθόντος, επικεντρώσου στο τώρα και στο αύριο!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Είναι γεγονός ότι έχεις κουραστεί αρκετά στα επαγγελματικά σου και αισθάνεσαι ότι ο κόπος που έχεις κάνει, δεν έχει λάβει την προσδοκώμενη ανταμοιβή! Στα οικονομικά είσαι ανήσυχος και ανικανοποίητος!

ΛΕΩΝ

Γενικά

Αγαπητέ μου Λέοντα, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, το ενδιαφέρον σου είναι στραμμένο στις σχέσεις και στις συνεργασίες σου, η επιθυμία σου είναι να καταφέρεις να βρεις μία ισορροπία ανάμεσα σε σένα και σε όσους αγαπάς και αυτό το πετυχαίνεις! Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, σου προσφέρει μία σημαντική ανταμοιβή για ζητήματα πρακτικά, δηλαδή εργασιακά και οικονομικά!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Ο έρωτας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου και σήμερα λαμβάνεις ικανοποιήσεις! Αρχίζεις και βλέπεις πιο σοβαρά το μέλλον και την προοπτική μίας σχέσης και διώχνεις μακριά τα μαύρα σύννεφα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στα επαγγελματικά σου δίνονται σπουδαίες ευκαιρίες για την ανάπτυξη μίας νέας συνεργασίας που θα μπορέσει να σε οδηγήσει στην επιτυχία! Στα οικονομικά έχεις εξασφάλιση και σιγουριά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Παρθένε, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, επικεντρώνεσαι στην οργάνωση της καθημερινότητάς σου και ασχολείσαι με θέματα που αφορούν το πρόγραμμα, την εργασία, τις υποχρεώσεις και κλείνεις εκκρεμότητες. Το στρες είναι τονισμένο, γιατί για μία ακόμα φορά η τελειομανία σου χτυπάει κόκκινο! Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες σε βοηθά στην σταθεροποίηση σχέσεων και συνεργασιών.

Αισθηματικές Προβλέψεις

Ανοίγεται μία νέα προοπτική στα αισθηματικά σου και αυτή την φορά δεν θέλεις να κάνεις λάθος, θέλεις να αποφασίσεις σωστά και να μπουν τα πράγματα σε μία σταθερή τροχιά και αυτό ακριβώς θα κάνεις! Λύνονται διαφωνίες αν έχεις σχέση, αν δεν έχεις … τότε ένα νέο πρόσωπο σου δίνει την σιγουριά ότι κάτι σταθερό μπορείτε να κάνετε μαζί!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Συντονίζεις με επιτυχία θέματα εργασίας και φεύγουν οι «βραχνάδες», η στήριξη συνεργασιών σε βοηθά και λαμβάνεις χαρούμενα νέα για οικονομικά!

ΖΥΓΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Ζυγέ, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, αναμένεται να έχεις μία απολαυστική, διασκεδαστική και άκρως ερωτική μέρα! Η μέρα προσφέρεται για φλερτ, αν είσαι γονιός για ευχάριστο χρόνο με τα παιδιά ή ακόμα και για δημιουργικές / καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, προσφέρεται για την οργάνωση και σταθεροποίηση οικονομικών και εργασιακών!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Ο έρωτας σε συναρπάζει και νιώθεις απόλυτα τυχερός γιατί νιώθεις συναισθήματα που έλεγες πως είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν τα έχεις ξανανιώσει! Η μέρα έχει τις εκπλήξεις της στα αισθηματικά και αυτό σε βοηθά να τονωθείς ψυχολογικά!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Μέρα κατάλληλη για συμφωνίες, έγγραφα, σκέψεις και συζητήσεις αναφορικά με την πορεία των εργασιακών και των οικονομικών, η επιτυχία σου είναι δεδομένη!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Σκορπιέ, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, ασχολείσαι πολύ περισσότερο με ζητήματα προσωπικά και οικογενειακά, όμως θα χρειαστεί να μετριάσεις την απολυτότητα και την κυριαρχικότητα, γιατί δεν έχεις πάντα δίκιο σε όλα! Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, λειτουργεί επιβοηθητικά και σταθεροποιητικά για σχέσεις και συνεργασίες, όπου τώρα μπορούν να μπουν σε ένα νέο στάδιο!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Η Αφροδίτη από τον Ταύρο «ζεσταίνει» τα αισθηματικά σου και τονώνει την συντροφικότητα. Το σημερινό της εξάγωνο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες σε βοηθά να βάλεις γερές βάσεις σε μία σχέση… Έτσι λοιπόν αρχίζεις και βλέπεις πιο ώριμα και συγκροτημένα το τί θέλεις για το αύριο των ερωτικών σου ή μίας σχέσης και… αναζητάς τη μονιμότητα.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Είσαι ευέξαπτος στα επαγγελματικά και νιώθεις και κάποιες ανασφάλειες, όμως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, απεναντίας λύσεις θα δοθούν! Στα οικονομικά για την ώρα δεν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Τοξότη, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, η μέρα σου γεμίζει με μηνύματα, ειδήσεις, συναντήσεις και είσαι ιδιαίτερα εξωστρεφής και επικοινωνιακός! Η μέρα προσφέρεται για μετακινήσεις, προτάσεις, συζητήσεις, νέες ιδέες… Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, σε στηρίζει στην επίλυση ζητημάτων εργασιακών αλλά και οικογενειακών, καταφέρνεις και ξεπερνάς κάποιο εμπόδιο που σε απογοήτευε!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Στα αισθηματικά ούτε κλαις αλλά ούτε και γελάς… Η διάθεση σου δεν είναι απόλυτα ρομαντική και τρυφερή, όμως η μέρα προσφέρεται για συναντήσεις και συζητήσεις που βοηθούν στην επίλυση διαφωνιών! Κάποιο νέο στα αισθηματικά θα σε ησυχάσει!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στον επαγγελματικό τομέα υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές ανέλιξης, όμως θα χρειαστεί από πλευράς σου να εργαστείς και να κουραστείς πολύ περισσότερο! Στον οικονομικό τομέα καταφέρνεις να μαζέψεις χρήματα για να τακτοποιήσεις τρέχουσες υποχρεώσεις.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Αιγόκερε, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, είσαι επικεντρωμένος στα οικονομικά και αναζητάς τους τρόπους εκείνους για να μπορέσεις επιτέλους να πάρεις ανάσα! Η ευρηματικότητά σου και η γρήγορη σκέψη σου θα σε βοηθήσουν να βρεις διέξοδο! Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο σε βοηθά να σταθεροποιήσεις τα αισθηματικά σου και σιγουρεύεσαι κατά κάποιο τρόπο τόσο για τα αισθήματα τα δικά σου, όσο και για το άτομο που ενδιαφέρεσαι!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Μέρα κατάλληλη για να νιώσεις πιο κοντά στο ταίρι σου, για να κάνετε σχέδια μαζί, για να βάλετε την σχέση σας σε μία πιο σοβαρή τροχιά! Αν δεν έχεις σχέση, είσαι στο κατάλληλο διάστημα για να γνωρίσεις άνθρωπο που μαζί του θα μπορείς να έχεις μία κοινή, μακρόχρονη πορεία!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Είναι μία καλή ευκαιρία σήμερα, να αποστασιοποιηθείς λίγο από τα επαγγελματικά, να τα βγάλεις από την έννοια σου και να ξεκουραστείς… Άλλωστε οι απαιτήσεις της ημέρας δεν θα είναι τονισμένες. Στα οικονομικά δίνονται λύσεις και ευκαιρίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Υδροχόε, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο σου τίποτα δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο από το να περάσεις καλά! Είσαι εξωστρεφής, ανοιχτός, επιδιώκεις αλλαγές και … καταφέρνεις και βρίσκεις και πάλι τον εαυτό σου! Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, προσφέρει την στήριξη και την συμπαράσταση της οικογένειας για ζητήματα οικονομικά, είτε λύνονται εμπόδια οικονομικά που αφορούσαν εσένα και το σπίτι σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Θέλεις να νιώσεις ελεύθερος χωρίς έγνοιες προβλήματα και να έρθεις σε επαφή με νέο κόσμο, να φλερτάρεις, χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες ή το τί θα συμβεί! Οι επαναστατικές σου τάσεις είναι έντονες αν είσαι ήδη σε μία σχέση… Ρίξε τους τόνους!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Δυναμικές πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο αύριο… ακριβώς αυτό σε ευνοεί να κάνεις η σημερινή ημέρα! Στα οικονομικά σταθεροποιείσαι και φεύγει ένα μεγάλο βάρος από πάνω σου!

ΙΧΘΥΣ

Γενικά

Αγαπητέ μου Ιχθύ, για σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου έχεις την ανάγκη να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου, έχεις τις κλειστές σου και βυθίζεσαι προσωρινά στις αμφιβολίες, στις ανασφάλειες και στα διλήμματα, ιδιαίτερα για ζητήματα που αφορούν την εργασία σου! Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Ταύρο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες, αποτελεί μία σημαντική όψη, που σε βοηθά να πάρεις σταθερές αποφάσεις για το μέλλον σου, ενώ και ένα χαρούμενο νέο στα αισθηματικά σου δίνει σημαντικές απαντήσεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Ότι αγνοούσες, παραέβλεπες, έκρυβες κάτω από το χαλάκι … βγαίνει τώρα στην φόρα, όμως αγαπητέ μου Ιχθύ βλέπεις τώρα τι αξίζει να διατηρηθεί στο πλευρό σου και τί είναι πραγματικά αληθινό! Η μέρα φέρνει αρκετές ερωτικές αποκαλύψεις!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Μην χάνεις την πίστη και το κουράγιο σου στα επαγγελματικά, όλα θα μπουν σε μία πολύ πιο ευνοϊκή τροχιά αρκεί να το πιστέψεις! Στα οικονομικά μπαίνεις τώρα σε μία πιο σταθερή περίοδο!

Πηγή: oroskopos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κομοτηνή τίμησε την 25η Μαρτίου του 1821

Με ανοιξιάτικο καιρό, πραγματοποιήθηκε η πρέλαση στην Κομοτηνή, η οποία ξεκίνησε απο τους συλλόγους της περιοχής, για να ακολουθήσει η μαθητιώσα νεολαία της πόλης, μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Ακολούθησαν τα τμήματα του Προσκοπισμού και του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Κομοτηνής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην παρέλαση συμμετείχε τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Πειραματικού Λυκείου της Κομοτηνής φορούσαν μαύρες κορδέλες, για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μηνύματα με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί σχολιάζοντας παράλληλα την πορεία και το μέλλον της χώρας.

Σακελλαροπούλου: «Να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας»

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε για μία ημέρα «εθνικής αναγέννησης και ανάστασης» και έθεσε ως χρέος μας «να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους».

Ολόκληρη η δήλωση της

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό. Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.

Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία.

Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους. Χρόνια πολλά!».

Μητσοτάκης: Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου

«Ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας, πώς θα μπορέσουμε να διδαχθούμε από τις τραγωδίες αυτήν την μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι «η σημερινή μέρα είναι και μέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις μας. Για τις γυναίκες και τους άνδρες οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας».

Τέλος έστειλε το μήνυμα ότι «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην εθνική άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας, προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού».

«Είναι όμως απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αλέξης Τσίπρας: «Ημέρα περηφάνιας και περισυλλογής» – «Μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα»

Από την Τήλο, στην οποία βρίσκεται για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια μέρα περηφάνιας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου γης. Από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα σήμερα γιορτάζουμε περήφανοι.

Είναι όμως και μια μέρα περισυλλογής, μια μέρα για να σκεφτούμε για την πατρίδα που θέλουμε και μας αξίζει.

Μας αξίζει μια καλύτερη πατρίδα και μπορούμε να τη διεκδικήσουμε. Με περισσότερη δημοκρατία και ισότητα, με περισσότερη αλήθεια και δικαιοσύνη. Με ένα κράτος αξιοκρατικό που θα προσφέρει ασφάλεια στον πολίτη.

Αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει είναι μια Ελλάδα που μπορούμε να την πετύχουμε αν όλοι οι Έλληνες μαζί αναλογιστούμε σε πόσες δύσκολες στιγμές οι πρόγονοι μας πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Και εμείς μπορούμε να πετύχουμε αυτό που μας πρέπει. Για μια καλύτερη πατρίδα για μια καλύτερη Ελλάδα».

Νίκος Ανδρουλάκης: Μεγάλα και σημαντικά μπορεί να καταφέρει ο Ελληνισμός

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει πόσα μεγάλα και σημαντικά μπορεί να καταφέρει ο Ελληνισμός όταν ακολουθεί το δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, αλλά και σε τι επώδυνες περιπέτειες μπορεί να οδηγηθούμε όταν επικρατεί διχόνοια και η ιδιοτέλεια. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους Έλληνες».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός σώζει τον λαό

«Η Επανάσταση του 1821 επιβεβαιώνει ότι το καινούριο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου», δήλωσε για την εθνική επέτειο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και συμπλήρωσε:

«Σήμερα παλιό και ξεπερασμένο είναι το σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή, ενώ υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε αυτή να προστατευτεί. Είναι το σύστημα που αναγκάζει τους εργαζόμενους, σε όλες τις χώρες, να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς δικαιώματα, ενώ έχουν διαμορφωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία.

Απέναντι σε αυτόν τον σύγχρονο ζυγό, είναι πολύ ελπιδοφόροι οι αγώνες των λαών που δυναμώνουν σε κάθε χώρα. Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής. Και σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις».

Γιάνης Βαρουφάκης: Επέλεξαν να θυσιάσουν τα πάντα για μια λευτεριά

«Δεν ξεστόμισαν εύκολα το «Ελευθερία ή Θάνατος» οι εξεγερμένοι πρόγονοί μας. Επέλεξαν να θυσιάσουν τα πάντα για μια λευτεριά που μπορεί να μην ερχόταν ποτέ. Με πλήρη γνώση του ισοζύγιου ρίσκου-οφέλους.

Επέλεξαν να μην υπολογίσουν κέρδη και ζημίες, να υπερβούν τον φόβο, με πλήρη συναίσθηση της αποκοτιάς του εγχειρήματος. Σήμερα, 25η Μαρτίου, εμείς οι απόγονοί τους, την ώρα που τους τιμούμε, έχουμε υποχρέωση να αναρωτηθούμε ειλικρινά: Είμαστε αντάξιοί τους; Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε στην άκρη το ισοζύγιο ιδιωτικού κόστους-οφέλους για την λευτεριά;

Κοιτάζοντας τη νεολαία μας, νομίζω πως, ναι, τα νέα παιδιά είναι. Κι αυτό, από μόνο του, είναι πηγή ελπίδας για τον τόπο», σχολιάζει σε ανακοίνωση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

ΠΗΓΗ tvxs.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | Με κάθε επισημότητα εορτάστικα η 25η Μαρτίου

Με κάθε επισημότητα εορτάστικε η 25η Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στις Σέρρες, με την συμμετοχή των πολιτών στις επετειακές εορτές να είναι συγκινητική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Ιερά Θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Σιδηρόκαστρου και στο τέλος πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική και μαθητική παρέλαση.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: