Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 11/6/2022

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 11/6/2022

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιο του Σκορπιού σκοτεινιάζει για λίγο την διάθεσή μας, ενώ διεισδύουν οι καχυποψίες, οι ανασφάλειες και οι φοβίες που μας κάνουν να αντιδράμε κάπως σκληρά! Πιο ευνοική η μέρα για τους Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθείς!

ΚΡΙΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Κριέ, η Σύνοδος Αφροδίτης – Ουρανού που πραγματοποιείται σήμερα, θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις πολύ, τις συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητα σου και να αισθανθείς και πάλι σίγουρος για τον εαυτό σου, ανακτώντας αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση! Επιπλέον, σταθεροποιείς σημαντικές για εσένα, διαπροσωπικές σχέσεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, η σχέση σου με το έτερον σου ήμισυ σταθεροποιείται, και αποκτά σιγουριά, αλλά και αισθησιασμό! Αν είσαι ελεύθερος, ένα πρόσωπο το οποίο δεν είχες προσέξει καν στο παρελθόν, εκδηλώνει τα συναισθήματα του για σένα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στον εργασιακό τομέα, οφείλεις σήμερα να γίνεις και πάλι παραγωγικός! Οικονομικά όλα απρόσμενα διορθώνονται!

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Ταύρε, η Σύνοδος της Αφροδίτης στο δικό σου Ζώδιο, με τον Ουρανό, που πραγματοποιείται σήμερα, ενισχύει τους πιο σημαντικούς τομείς της ζωής σου και βελτιώνει απρόσμενα, τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και συναναστροφές! Η σημερινή ημέρα, θα φέρει αρκετές θετικές εκπλήξεις στη ζωή σου και μπορείς να αναμένεις και πολλά ξαφνικά χαρμόσυνα μηνύματα και νέα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, η ημέρα θα σου φέρει νέες ξαφνικές, ενδιαφέρουσες και γοητευτικές γνωριμίες, όπως και ερωτικές επικοινωνίες! Αν είσαι δεσμευμένος, απολαμβάνεις συζητήσεις με το ταίρι σου και ανανέωση της σχέσης ή του γάμου σας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Την σημερινή ημέρα θα έρθει μια νέα επαγγελματική πρόταση, που θα αλλάξει τα δεδομένα σου! Πες ναι σε μία οικονομική συμφωνία, που θα έρθει τώρα!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά
Αγαπητέ Δίδυμε, η Σύνοδος Αφροδίτης-Ουρανού που σχηματίζεται σήμερα, θα σου δώσει την ευκαιρία να ανανεωθείς ψυχολογικά και να ξεφύγεις για λίγο, από την πεζή καθημερινότητα και να ηρεμήσεις ουσιαστικά και να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, ανακτώντας δυνάμεις! Ένα απρόσμενο και ανέλπιστο νέο έρχεται, με παρασκηνιακό τρόπο!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, ένας παρελθοντικός και ανεκπλήρωτος έρωτας, αναστατώνει με ευχάριστο τρόπο την ζωή σου! Αν είσαι δεσμευμένος, προχωράτε σε επίλυση παλαιών προβλημάτων με το άλλο σου μισό, γεγονός που θα σου δώσει ηρεμία και ικανοποίηση!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Τα οικονομικά σου επιτέλους βελτιώνονται και ξεχνάς το άγχος! Στην καριέρα, έρχονται ορισμένες απρόοπτες εξελίξεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Καρκίνε, η Σύνοδος Αφροδίτης-Ουρανού, υπόσχεται μια ανέλπιστα τυχερή και ευχάριστη ημέρα! Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις και επαφές, θα έρθουν στο προσκήνιο και κυρίως οι φιλικές σου συναναστροφές! Ετοιμάσου για χαρμόσυνες συζητήσεις, αλλά και χαρούμενα νέα από του καλού σου φίλους, όπως και πολλές εκπλήξεις, κάθε είδους!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, δέχεσαι ένα ερωτικό χαρμόσυνο ξαφνικό μήνυμα ή τηλεφώνημα, από το άτομο που σε ενδιαφέρει! Αν είσαι δεσμευμένος, τα πράγματα γενικά στην σχέση σου, θα πάνε σαφώς καλύτερα, αφού έρχονται θετικές αλλαγές!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στον εργασιακό τομέα, όπως και στον οικονομικό, ευνοείσαι για καινούργιες συμφωνίες και συνεργασίες!

ΛΕΩΝ

Γενικά
Αγαπητέ Λέοντα, η Σύνοδος Αφροδίτης-Ουρανού που πραγματοποιείται την σημερινή ημέρα, υπόσχεται απρόσμενες, θετικές αλλά και ουσιαστικές εξελίξεις στην ζωή σου και κυρίως στην κοινωνική σου ζωή! Συγκυρίες και αλλαγές, θα βοηθήσουν στο έπακρο, την προσπάθεια σου για βελτίωση της κοινωνικής σου εικόνας και φήμης!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, ετοιμάσου για μία νέα αξιόλογη γνωριμία, που θα ανταποκρίνεσαι απόλυτα στα γούστα σου! Αν είσαι δεσμευμένος, κερδίζεις τον σεβασμό και τον θαυμασμό του άλλου σου μισού και απολαμβάνετε μαζί ρομαντικές στιγμές!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Έρχονται ξαφνικές θετικές εξελίξεις, τόσο στα οικονομικά σου όσο και στα εργασιακά σου! Μην αγχώνεσαι για τίποτα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά
Φίλε Παρθένε, η Σύνοδος που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Ουρανό σήμερα, υπόσχεται άπειρα ευχάριστα γεγονότα στη ζωή σου, καλοπέραση και πολλές εκπλήξεις! Ιδανική ημέρα να προγραμματίσεις ένα ταξίδι, μία εκδρομή ή μία έξοδο ψυχαγωγίας! Τα νέα και ειδήσεις που θα έχεις την σημερινή ημέρα, θα σου δώσουν την σιγουριά, πως η τύχη είναι στο πλευρό σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, όλα θα πάνε τέλεια και όλα θα διορθωθούν με το έτερον ήμισυ! Αν είσαι ελεύθερος, μπορείς να αναμένεις μια καινούρια, ξαφνική και απόλυτα γοητευτική γνωριμία με ένα άτομο που θα σου αλλάξει την ζωή!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στον τομέα της καριέρα, πετυχαίνεις υψηλές φιλοδοξίες! Στον οικονομικό τομέα, έρχονται λύσεις, απρόσμενα!

ΖΥΓΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Ζυγέ, η Σύνοδος Αφροδίτης – Ουρανού που σχηματίζεται σήμερα, θα φέρει αποκαλύψεις ξαφνικές, που σου δίνουν χαρά και παράλληλα σε συμφέρουν, ώστε να διεκδικήσεις και να πετύχεις στόχους και σκοπούς! Επιπλέον, θα μπορέσεις να αναλύσεις και να κατανοήσεις τις προθέσεις των συνομιλητών σου, αλλά και να έχεις εσύ τον έλεγχο σε μία συζήτηση!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, σήμερα αποκαλύπτεται ένας κρυφός σου θαυμαστής και σου αλλάζει την ζωή! Αν είσαι δεσμευμένος, απολαμβάνεις καυτές αισθησιακές στιγμές με το έτερον σου ήμισυ και επιπλέον βάζετε γερές συναισθηματικές βάσεις στην σχέση σας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Οικονομικά, επιτέλους βρίσκεις λύσεις και μάλιστα απρόσμενα! Στην καριέρα, πες ναι σε ριζικές αλλαγές, για το καλό της προόδου σου και της ανέλιξης σου!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά
Φίλε Σκορπιέ, η Αφροδίτη συναντιέται με τον Ουρανό σήμερα και αυτή είναι σίγουρα μία πολύ θετική όψη για εσένα! Θα έχεις την απρόσμενη ευκαιρία, να έρθεις σε επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να βελτιώσεις κατά πολύ τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, να διεκδικήσεις και να πετύχεις τους στόχους σου, αλλά και να πάρεις χαρά από απρόσμενες χαρμόσυνες εξελίξεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, απολαμβάνεις κατακτήσεις, θαυμαστές, επικοινωνίες, γνωριμίες, ραντεβού, μηνύματα και φλερτ! Αν είσαι δεσμευμένος, το άλλο σου μισό, θα σου κάνει πολλές εκπλήξεις και ίσως ένα όμορφο δώρο!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Ένα απρόσμενο νέο, σε βγάζει από το οικονομικό αδιέξοδο! Στον τομέα της εργασίας, πετυχαίνεις στόχους, αλλά μετά από σκληρή δουλειά!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά
Φίλε Τοξότη, η σημερινή Σύνοδος Αφροδίτης – Ουρανού, θα σου δώσει πολλές λύσεις για πρακτικά θέματα και μάλιστα απρόσμενα! Θέματα που αφορούν καθημερινότητα, υποχρεώσεις, εκκρεμότητες, εμφάνιση, απαλλαγή άγχους, και φροντίδα σωματικής κατάστασης, ευνοούνται ιδιαίτερα! Επιτέλους απαλλάσσεσαι από τρεξίματα και στρες, που σε είχαν εξαντλήσει τον τελευταίο καιρό!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος και σε ενδιαφέρει ένα άτομο του επαγγελματικού σου περιβάλλοντος και σήμερα ξαφνικά θα αρχίσει να σε φλερτάρει! Αν είσαι δεσμευμένος, μαζί με το άλλο σου μισό, λύνετε επιτέλους προβλήματα που σας απασχολούν καιρό τώρα και ανανεώνετε την σχέση σας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Τα οικονομικά σου και τα επαγγελματικά σου, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σήμερα και η τύχη είναι με το μέρος σου!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά
Αγαπητέ Αιγόκερε, μια απόλυτα τυχερή όψη για εσένα, πραγματοποιείται σήμερα και αυτή είναι η Σύνοδος Αφροδίτης – Ουρανού! Η σημερινή ημέρα, θα σου προσφέρει πολλές και απρόσμενες ευκαιρίες, να κοινωνικοποιηθείς, να εκμεταλλευτείς την τύχη σου, να διασκεδάσεις στο έπακρο, να λάμψεις και να χορτάσεις εκδηλώσεις θαυμασμού, προς το πρόσωπο σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, είναι σίγουρο πως μέσα από κοινωνικές συναναστροφές, θα έρθει μία νέα συναρπαστική και γοητευτική γνωριμία! Αν είσαι δεσμευμένος, οι συνομιλίες σου και η επικοινωνία σου με το ταίρι σου, θα φέρουν θετικές αλλαγές στην σχέση ή τον γάμο σας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Η σημερινή ημέρα, θα σου φέρει απρόσμενες ευκαιρίες για να αυξήσεις τα κέρδη σου, αλλά και να πετύχεις σε επαγγελματικούς στόχους!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά
Φίλε Υδροχόε, σήμερα η Αφροδίτη συναντιέται με τον Ουρανό και εσύ θα καταφέρεις να βελτιώσεις τις οικογενειακές σου σχέσεις, αλλά και την κατάσταση γενικά μέσα στο σπίτι! Επιπλέον, θα καταφέρεις να διορθώσεις και να εξομαλύνεις συγγενικές σχέσεις! Ίσως επανέλθουν στο προσκήνιο απρόσμενα, κάποια παρελθοντικά προβλήματα που επιτέλους θα βρουν λύσεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, νιώθεις σήμερα σίγουρος για τα συναισθήματα, την πίστη και την αφοσίωση του άλλο σου μισού! Επιπλέον, απολαμβάνετε μαζί αισθησιακές στιγμές! Αν είσαι ελεύθερος, ένας παλαιός έρωτας επιστρέφει σε εσένα και διεκδικεί επανασύνδεση!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Απόλυτη εργασιακή επιτυχία σε περιμένει σήμερα στα ξαφνικά, αλλά έξτρα πηγές εσόδων

ΙΧΘΥΣ

Γενικά
Φίλε Ιχθύ, η απόλυτα θετική για εσένα, Σύνοδος Αφροδίτης – Ουρανού που πραγματοποιείται σήμερα, επικεντρώνει το ενδιαφέρον σου, στις κοινωνικές σου επαφές και γενικά, σε όλες σου τις επικοινωνίες, οι οποίες βελτιώνονται στο έπακρο! Επιπλέον, λύνονται ορισμένες παρεξηγήσεις που είχαν δημιουργηθεί με γνωστούς, αδέρφια, συγγενείς ή γείτονες!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, ετοιμάσου για νέες γνωριμίες ή και την έναρξη μίας νέας σχέσης, εξομολογήσεις, μηνύματα, τηλεφωνήματα και προτάσεις! Αν είσαι δεσμευμένος, πολλές από τις επιθυμίες σου γίνονται πραγματικότητα, χάρη στις δράσεις του άλλου σου μισού και μάλιστα απρόσμενα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Απόλυτη οικονομική και εργασιακή εύνοια σήμερα! Πες ναι σε νέες προτάσεις, συμβόλαια και συνεργασίες!

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο υποκλοπών | «Πυρά» για τις παρακολουθήσεις και την αφωνία της πλειοψηφίας της ΕνΔΕ

Την «αγωνία» τους για τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών και την συστηματική παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, άλλων αξιωματούχων και δημοσιογράφων από την κρατική διοίκηση, εξέφρασαν σε ανακοίνωσή τους Μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τα μέλη της μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) υπογραμμίζουν με νόημα πως σε αρκετές περιπτώσεις η αιτιολόγηση που παραπέμπει  «σε λόγους εθνικής ασφάλειαςδεν εξειδικεύονται σαφώς. Έτσι κάθε συμφέρον μπορεί να λαμβάνει τον χαρακτηρισμό του «λόγου εθνικής ασφάλειας» και με τον τρόπο αυτό η νομιμοποίηση της παραβίασης του απορρήτου διέρχεται το πρώτο στάδιο, που γεννά την ανάγκη του επόμενου σταδίου «δικαστικής επικύρωσης».

Τα μέλη της μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στη σιωπή της «πλειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσής» αφήνοντας αιχμές για τη σιγή σε ένα «τόσο κομβικό για την προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών».

Παράλληλα επισημαίνουν πως «δε θα έπρεπε να είναι αδιάφορο για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και το ενδεχόμενο δικαστικοί λειτουργοί να έχουν τεθεί ή να τεθούν στο μέλλον υπό παρακολούθηση, υπό τους ίδιους ασαφείς λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Όπως εξηγούν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσή τους «στο σύγχρονο κόσμο η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ τυγχάνουν υψηλής θεσμικής προστασίας, δέχονται διαρκώς πίεση θεσμική και εξωθεσμική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ποιότητα της δημοκρατίας και των συνταγματικών ελευθεριών σε ένα Κράτος Δικαίου δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά ή κυρίως από τους θεσπισμένους κανόνες αλλά και από τον τρόπο εφαρμογής τους.

Οι θεσπισμένοι κανόνες είτε αυτοί που περιβάλλονται το κύρος των συνταγματικών ρυθμίσεων, είτε του απλού νόμου, δεν αρκούν αφ΄ εαυτού, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που η ύπαρξή τους έχει αξιοποιηθεί ως άλλοθι και ως βολική νομιμοποιητική βάση της καταπάτησης των στοιχειωδέστερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους της εκάστοτε διοίκησης.

Στο σύγχρονο κόσμο η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ τυγχάνουν υψηλής θεσμικής προστασίας, δέχονται διαρκώς πίεση θεσμική και εξωθεσμική.

Παλαιότερα συζήτηση προκάλεσε η Οδηγία 2006/24/ΕΚ (που μεταφέρθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το ν. 3917/2011) ως προς το ενδεχόμενο de facto κατάργησης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και εν τέλει κρίθηκε ανίσχυρη από το ΔΕΕ με την από 8-4-2014 απόφασή του. Η δε διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών κατοχυρώνεται θεσμικά στα περισσότερα Κράτη του κόσμου ακόμα και στα πιο απολυταρχικά, αφού ακόμα και το ψευδοσύνταγμα της δικτατορίας του 1968 προέβλεπε στο άρθρο 15 το «απόρρητο των επιστολών και της καθ’ οιοδήποτε άλλον τρόπον ανταποκρίσεως».

Το εθνικό, διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο με σειρά διατάξεων (άρθρο 19 του ελληνικού Συντάγματος, άρθρο 12 της Οικουμενικής Διακήρυξης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, άρθρο 8 της ΕΣΔΑ) προστατεύουν κατ΄ αρχήν το απόρρητο της επικοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα με ένα πλέγμα ρυθμίσεων αποδεσμεύουν τις κρατικές και διεθνείς υπηρεσίες από το καθήκον σεβασμού αυτών των διατάξεων, παραπέμποντας σε λόγους εθνικής ασφάλειας, που όμως δεν εξειδικεύονται σαφώς. Έτσι κάθε συμφέρον μπορεί να λαμβάνει τον χαρακτηρισμό του «λόγου εθνικής ασφάλειας» και με τον τρόπο αυτό η νομιμοποίηση της παραβίασης του απορρήτου διέρχεται το πρώτο στάδιο, που γεννά την ανάγκη του επόμενου σταδίου «δικαστικής επικύρωσης».

Για τον εισαγγελικό λειτουργό όμως στην Ελλάδα, που είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο της Ε.Υ.Π. και υπογράφει σύμφωνα με την έκθεση της Α.Δ.Α.Ε. παραπάνω από 15.000 διατάξεις άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας κάθε χρόνο, στις οποίες σε αντίθεση με εκείνες που αφορούν διακρίβωση εγκλημάτων δεν είναι αναγκαίο να αναγράφεται το όνομα του παρακολουθούμενου (άρθρο 5παρ.1α ν.2225/1994), η δυνατότητα άσκησης ουσιαστικού και όχι απλά «νομιμοποιητικού» ελέγχου συρρικνώνεται επικίνδυνα. Η δε τοποθέτηση δεύτερου εισαγγελικού λειτουργού για τον παραπάνω έλεγχο, που εξαγγέλθηκε πριν λίγες ημέρες, ενόψει του αριθμητικού όγκου των υποθέσεων, δεν φαίνεται ικανή να προσφέρει στο πρόβλημα καθαυτό, ενώ κατ΄ αποτέλεσμα τείνει να επαναλάβει την ίδια διαδρομή ενίσχυσης του κύρους της υπηρεσίας πληροφοριών και της διοίκησης, μέσα από την κατ΄ ουσίαν αδύναμη παρουσία της δικαστικής αρχής και τελικά να λειτουργήσει ως παρέμβαση επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Αναμέναμε για μεγάλο χρονικό διάστημα την επίσημη τοποθέτηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσής μας σε ένα ζήτημα τόσο κομβικό για την προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών.

Μάταια!

Στο όνομα των εκατοντάδων Δικαστών και Εισαγγελέων, που εκπροσωπούμε, εκφράζουμε την αγωνία μας για τις εξελίξεις και την συστηματική παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, άλλων αξιωματούχων και δημοσιογράφων από την κρατική διοίκηση. Δε θα έπρεπε να είναι αδιάφορο για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και το ενδεχόμενο δικαστικοί λειτουργοί να έχουν τεθεί ή να τεθούν στο μέλλον υπό παρακολούθηση, υπό τους ίδιους ασαφείς λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Σημειωτέον δε ότι βάσει της τροπολογίας 826/145/31.3.2021, το άρθρο 87 ν.4790/2021 τροποποίησε το άρθρο 5 ν.2225/1994 και έτσι πλέον ειδικά η άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν είναι πλέον δυνατό να κοινοποιηθεί στον παρακολουθούμενο από την ΑΔΑΕ μετά τη λήξη της, ενώ αντίθετα είναι εφικτό αυτό για την άρση απορρήτου για τη διακρίβωση εγκλημάτων.

Υπεύθυνα και χωρίς να αδιαφορούμε για το θεσμικό ρόλο μιας εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, θεωρούμε ότι η συμμετοχή της δικαστικής εξουσίας στον έλεγχο της πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι τυπική. Μόνο έτσι οι συνταγματικές διατάξεις που προστατεύουν ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, θα λάβουν νόημα και ουσία, ώστε να αποκατασταθεί και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης,

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 

Πηγή: avgi.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει ο διακόπτης του ηλεκτρικού | Μείωση κατανάλωσης λόγω ενεργειακής ακρίβειας

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους καταναλωτές για τους λογαριασμούς ρεύματος που θα λάβουν το επόμενο διάστημα, ενώ και ο χειμώνας διαγράφεται δύσκολος λόγω της ενεργειακής ακρίβειας που θα πλήξει τον τομέα της θέρμανσης.

Προς το παρόν, εν μέσω καύσωνα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κλείνουν τον διακόπτη στις ηλεκτροβόρες συσκευές και κυρίως στα κλιματιστικά.

Η τάση που επικρατεί τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις επιχειρήσεις είναι η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος με κάθε τρόπο.

Πηγή: cnn.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ | 449.000 “μαύρες” παραγγελίες αξίας €5,15 εκατ. στην εστίαση μέσω delivery

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις εστίασης, αναφορικά με την έκδοση αποδείξεων, όταν οι παραγγελίες γίνονται μέσω των πλατφορμών delivery.

Πρόκειται για ελέγχους, οι οποίοι:

 • Είναι στοχευμένοι, δηλαδή οι επιχειρήσεις, που ελέγχονται, έχουν επιλεχθεί μέσω του ειδικού αλγορίθμου ανάλυσης κινδύνου.
 • Πραγματοποιούνται με τη βοήθεια των στοιχείων, που λαμβάνει διαρκώς η ΑΑΔΕ από τις πλατφόρμες παραγγελιοληψίας, και τα οποία συγκρίνονται με τις αποδείξεις λιανικής, οι οποίες έχουν κοπεί για τις συγκεκριμένες παραγγελίες.

Με βάση, λοιπόν, αυτά, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν 14 επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες δεν έκοψαν 449.000 αποδείξεις για παραγγελίες συνολικής αξίας 5,15 εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλαδή, οι επιχειρήσεις αυτές εισέπραξαν από τους πελάτες τους, αλλά δεν απέδωσαν στην εφορία ΦΠΑ 592.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

 • Καφετέρια στην Κρήτη, για τις χρήσεις 2019 έως 2020, δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, αποκρύπτοντας έσοδα συνολικής αξίας 1.440.000Euro.
 • Σε εστιατόριο στον Κεντρικό τομέα Αθηνών, για τις χρήσεις 2019 έως 2021, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 91.300 φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 685.000Euro.

 • Σε κρεπερί στην Ήπειρο, για τις χρήσεις 2017 έως 2019, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 92.800 φορολογικών στοιχείων, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 400.000Euro.

 • Σε κρεπερί στην Θεσσαλία, για τις χρήσεις 2018 έως 2020, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 40.400 φορολογικών στοιχείων, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 285.000Euro.

 • Πηγή: capital.gr

  Continue Reading

  Κατοικία

  newsletter  Καιρος

  Πρωτοσέλιδα

  Χρήσιμα

  Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

  Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

  el Greek
  X
  Αρέσει σε %d bloggers: