Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 11/2/2023

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 11/2/2023

Ο Ερμής σήμερα κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Υδροχόου, η σκέψη γίνεται ευρηματική, πρωτοποριακή ενώ οι κοινωνικές σχέσεις τονώνονται. Τα ζώδια που ευνοούνται στις επικοινωνίες τους είναι οι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και οι Κριοί, Λέοντες, Τοξότες.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Κριέ, για σήμερα Σάββατο με τον Ερμή να κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Υδροχόου, μπαίνεις σε μία πολύ κοινωνική περίοδο, όπου το τηλέφωνό σου δεν σταματά να χτυπά από φίλους και αγαπημένα σου πρόσωπα! Έχεις κάθε ευκαιρία να κάνεις όμορφες αλλαγές στην ζωή σου και να εφαρμόσεις αποφάσεις για να εκπληρώσεις όνειρα και σχέδια! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, σε κάνει πιο διπλωματικό και υποχωρητικό στις σχέσεις σου, αποφεύγοντας τις βιαστικές αποφάσεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η μέρα είναι κατάλληλη για να ξεπεραστούν καβγαδάκια και να δείξεις πνεύμα υποχώρησης και συμβιβασμού, αποφεύγοντας να επιμένεις για τα δικά σου θέλω στο ταίρι σου! Αν δεν έχεις σχέση, είναι Σάββατο … κουνήσου και οι ευκαιρίες είναι εδώ!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Έχεις την ευκαιρία να επιμείνεις και να πετύχεις στους στόχους σου αυτή την ημέρα! Μία είδηση που θα έχεις θα σε ικανοποιήσει! Στα οικονομικά σου δεν υπάρχουν σημαντικέ μεταβολές.

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Ταύρε, για σήμερα Σάββατο με τον Ερμή να κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Υδροχόου, επικεντρώνεσαι νοητικά στους στόχους σου, στα επαγγελματικά σου και σε όλα όσα θέλεις να κατακτήσεις στο μέλλον σου! Η επινοητικότητά σου θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις μία καλύτερη κοινωνική θέση! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, σε προτρέπει να χαλαρώσεις και να ασχοληθείς με δραστηριότητες που σε αποφορτίζουν και σε βοηθούν να βρεις την ισορροπία μέσα σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Είναι μία ημέρα που καλό είναι να αποφύγεις σημαντικές συζητήσεις ή αποφάσεις στα αισθηματικά! Πρότεινε στο ταίρι σου μία όμορφη δραστηριότητα και διασκεδάστε μαζί, αποφεύγοντας από πλευράς σου να είσαι τόσο επίμονος! Αν είσαι χωρίς σχέση έχει έρθει η ώρα να ξεφύγεις από την κλεισούρα του σπιτιού!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Τα σχέδια, οι επαφές και οι ιδέες για το μέλλον της επαγγελματικής σου ζωής, θα μπορούν να ευοδωθούν με απόλυτη επιτυχία αρκεί να είσαι προσηλωμένος! Στα οικονομικά βρίσκεις τις ισορροπίες σου!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά
Αγαπητέ μου Δίδυμε, για σήμερα Σάββατο το πέρασμα του Ερμή (του κυβερνήτη σου) στο ζώδιο του Υδροχόου θα προσφέρει αέρα ανανέωσης στην ζωή σου, μέσα από σχέδια, γνώσεις, εμπειρίες ή και από ένα ταξίδι που θα βάλεις τώρα στα σκαριά! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, σε προτρέπει να επαναφέρεις την ισορροπία και την αρμονία στις σχέσεις σου, η μέρα είναι κατάλληλη για να δεις κάθε υπόθεση και κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Περνάς όμορφες στιγμές στα αισθηματικά σου σήμερα, είτε είσαι σε σχέση και περνάς χρόνο με το σύντροφό σου, είτε είσαι ελεύθερος και απολαμβάνοντας το φλερτ. Το μόνο που πρέπει να αποφύγεις είναι τα διλήμματα και την αναποφασιστικότητα που θα πάνε πίσω την αισθηματική ζωή!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Προσπάθησε να μην λειτουργείς τόσο καχύποπτα στα επαγγελματικά σου απλά κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από ανθρώπους που ψάχνονται για προβλήματα. Στα οικονομικά σου λαμβάνεις είδηση που σε ικανοποιεί!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Καρκίνε, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Υδροχόου και έχει έρθει η ώρα να ανοίξεις την ψυχή σου και να ομολογήσεις τα βαθύτερα μυστικά και τους κρυμμένους σου φόβους, η διαδικασία αυτή θα χαρακτηριστεί απελευθερωτική! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, σε παροτρύνει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και στα πρόσωπα που συνδέεσαι στενά. Προσπάθησε ωστόσο σήμερα να περιορίσεις την νοσταλγία αλλά και την γκρίνια!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Σήμερα έχεις την ανάγκη να απολαύσεις στιγμές ζεστασιάς με το ταίρι σου και τα άστρα σε βοηθούν να έρθετε κοντά, αρκεί να αποφύγεις να παίρνεις κάποιες καταστάσεις εντελώς προσωπικά και θίγεσαι εύκολα με το παραμικρό! Αν είσαι ελεύθερος προσπάθησε να αποτραβηχτείς από σκέψεις που αφορούν το ερωτικό παρελθόν!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Κάποιοι συνεργάτες σου έχουν αποδείξει ότι είναι ανάξιοι εμπιστοσύνης, όμως δεν πειράζει … είναι ώρα να πας παρακάτω και να δείξεις τι αξίζεις! Στα οικονομικά υπάρχει ευκαιρία σταθεροποίησης.

ΛΕΩΝ

Γενικά
Αγαπητέ μου Λέοντα, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής περνά στον Υδροχόο και επιτέλους οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου μπαίνουν σε ένα εξαιρετικό επίπεδο, όπου πλέον θα μπορείς να έχεις τη καλύτερη δυνατή επικοινωνία με τα άτομα που έχουν σταθερό ρόλο στην ζωή σου! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, εντείνει την κοινωνικότητα σου όμως ειδικά σήμερα θα επιζητάς ακόμα πιο έντονα να είσαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γεγονός που μπορεί να σε κάνει και λίγο … αγενή , ενώ δεν είσαι! Συγκρατήσου …

Αισθηματικές Προβλέψεις
Δείξε αγάπη και τρυφερότητα στο σύντροφό σου και προσπάθησε να αποφύγεις την τάση ότι εσύ τα ξέρεις όλα ή ότι εσύ έχεις σε όλα δίκιο! Αν δεν έχεις σχέση η μέρα είναι κατάλληλη για φλερτ και παιχνίδι!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στα επαγγελματικά σου αισθάνεσαι σήμερα ότι η επιμονή και η προσπάθεια σε έχουν βγάλει σε έναν καλό δρόμο! Στα οικονομικά σου προσοχή στα βιαστικά και απερίσκεπτα έξοδα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Παρθένε, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Υδροχόου και από αυτή την θέση γίνεσαι αρκετά ευρηματικός και πρωτοπόρος για θέματα που αφορούν την εργασία σου και την βελτίωση της καθημερινότητάς σου! Είναι μία καλή ευκαιρία σήμερα να κατανοήσεις τι σκέφτεσαι και τί επιθυμείς. Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, σου προκαλεί κάποιες ανησυχίες για τα οικονομικά σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Μην παραβλέπεις κάποιες λεπτομέρειες που σου κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου ότι η σχέση σου δεν βαδίζει στον ρυθμό που θα έπρεπε! Παρατήρησε περισσότερο την συμπεριφορά του ατόμου που έχεις στην καρδιά σου αποφεύγοντας την κτητικότητα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Η δημιουργικότητά σου είναι το απόλυτο κλειδί της επαγγελματικής σου επιτυχίας για σήμερα! Στα οικονομικά η μέρα σου είναι προσοδοφόρα!

ΖΥΓΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Ζυγέ, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Υδροχόου, σε μία θέση που θα ευνοήσει πολύ την επικοινωνία με τον σύντροφο ή και τα παιδιά, αλλά και που θα σου χαρίσει άπλετη δημιουργικότητα και εκφραστικότητα κάτι το οποίο θα αντιλαμβάνονται όλοι γύρω σου! Είναι η κατάλληλη στιγμή για φλερτ και ερωτικές κατακτήσεις! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο σου, σου δίνει το μήνυμα ότι τώρα έχει έρθει η στιγμή να επικεντρωθείς περισσότερο σε σένα και στις ανάγκες σου προκειμένου να βρεις τις ισορροπίες σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Μην παίρνεις παθητική στάση στα αισθηματικά , μάθε να εκφράζεις στο ταίρι σου το τί σου αρέσει και τι όχι! Αρκετές στιγμές κουκουλώνεις καταστάσεις, για να μην παρεξηγηθείς ή για να μην δημιουργήσεις άσχημες εντυπώσεις! Αν είσαι ελεύθερος σήμερα μπορείς να εκφράσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να έχεις κατακτήσεις!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Ξεπέρασε το φόβο για τα επαγγελματικά και φρόντισε να φορτίσεις τις μπαταρίες σου γιατί ειδικά σήμερα το έχεις ανάγκη! Στα οικονομικά η μέρα είναι ανήσυχη και περιοριστική!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Σκορπιέ, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Υδροχόου βελτιώνοντας σκέψεις και συναισθήματα και στηρίζοντας την καλύτερη επικοινωνία με τους οικείους σου! Κάποιες συζητήσεις που θα κάνεις απόψε, θα σε βοηθήσουν να απελευθερωθείς από δυσάρεστες σκέψεις που σε ταλάνιζαν. Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, σε προτρέπει να τα αφήσεις για λίγο στην άκρη όλα και να αφοσιωθείς στην ψυχική σου ενδυνάμωση! Φρόντισε να ασχοληθείς με δραστηριότητες που σε ενδυναμώνουν!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Μην κρατάς μυστικά από το ταίρι σου και προσπάθησε να μην είσαι τόσο εσωστρεφής! Σήμερα δεν έχεις τόσο καλή διάθεση και ίσως φοβάσαι να αποκαλύψεις τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου στο ταίρι σου! Η μέρα δεν είναι και τόσο ανάλαφρη για μία νέα ερωτική γνωριμία αν είσαι ελεύθερος!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Η επιμονή στο στόχο θα σε βοηθήσει στην επαγγελματική άνοδο που επιζητάς να κατακτήσεις! Στα οικονομικά σου , η μέρα είναι τυχερή και καθησυχαστική!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Τοξότη, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής κάνει το πέρασμα του στο ζώδιο του Υδροχόου και είσαι έσω έτοιμος για επικοινωνίες, συναντήσεις, ταξιδάκια! Η εκφραστικότητά σου είναι έντονη, ενώ από σήμερα θα βρίσκεσαι σε παραπάνω κίνηση και τα τηλέφωνα θα παίρνουν «φωτιά»! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, σε κάνει ιδιαίτερα ανυπόμονο στις επαφές σου, φρόντισε αυτή την βιασύνη να την συγκρατήσεις και αξιοποίησε την ημέρα σου για εποικοδομητικές κοινωνικές επαφές.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Σήμερα διψάς για περιπέτεια και ενθουσιασμό στα αισθηματικά σου! Αν έχεις μία σχέση έχεις κάθε ευκαιρία να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα παρέα με το ταίρι σου και να κάνετε μαζί κάτι συναρπαστικό! Αν δεν έχεις σχέση, η μέρα ευνοεί τις νέες κοινωνικές γνωριμίες.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στα επαγγελματικά τώρα μπορείς να βάλεις τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο! Στα οικονομικά είναι μέρα αποφάσεων και συγκρότησης!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Αιγόκερε, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής κάνει το πέρασμα του στο ζώδιο του Υδροχόου και από αυτή την θέση σου προσφέρει επινοητικότητα και πνευματική εγρήγορση για εύρεση λύσεων στα οικονομικά! ! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, στρέφει την ενέργειά σου στην ικανοποίηση τόσο των αναγκών των δικών σου όσο και των οικείων σου! Θα χρειαστεί ωστόσο να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Δείξε στο ταίρι σου ότι είσαι αφοσιωμένος και ότι είναι για σένα σημαντική η δέσμευση και θα δεις την σχέση σας να πηγαίνει σε άλλο επίπεδο! Αν δεν έχεις σχέση, προσπάθησε να μην είσαι τόσο αυστηρός και απόλυτος στα θέλω σου!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Μέρα κατάλληλη για να πάρεις αποφάσεις για το μέλλον της επαγγελματικής σου ζωής αλλά και για να εφαρμόσεις νέα σχέδια! Στα οικονομικά υπάρχουν πιέσεις που για την ώρα δεν λύνονται μέσα σε μία μέρα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Υδροχόε, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής ο πλανήτης της επικοινωνίας, κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο σου και μπαίνεις σε μία περίοδο όπου θα έχεις αρκετές εξελίξεις στην ζωή σου, ενώ είσαι σε ετοιμότητα να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της προσωπικής σου ζωής, των επαγγελματικών και των οικονομικών σου! ! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, σε κάνει αρκετά άκαμπτο στις αποφάσεις σου! Δες κάποιες καταστάσεις πιο ανοιχτά και από διαφορετική γωνία.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Για σήμερα φρόντισε να είσαι ανοιχτός σε μία νέα πρόταση στα αισθηματικά σου και μην διστάζεις να τολμήσεις να πεις , να προτείνεις ή και διεκδικήσεις αυτό που θέλεις! Η μέρα ευνοεί την αισθηματική ικανοποίηση!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Μέρα κατάλληλη για να κλείσεις επαγγελματικές εκκρεμότητες και να εργαστείς πιο μοναχικά! Στα οικονομικά είσαι σε μία περίοδο ανάσας και βελτίωσης!

ΙΧΘΥΣ

Γενικά
Αγαπητέ μου Ιχθύ, για σήμερα Σάββατο ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Υδροχόου και εσύ βρίσκεσαι σε προετοιμασία κάποιων επαγγελματικών σχεδίων! Δεν ανακοινώνεις τις βαθύτερες σκέψεις σου, κρατάς μυστικά από όλους και από όλα, ενώ ακούγοντας τις ξαφνικές αναλαμπές και το ένστικτό σου να ξέρεις ότι θα πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις ειδικά σήμερα! Η Σελήνη, ολοκληρώνοντας την πορεία της στο ζώδιο του Ζυγού, εντείνει την ανασφάλειά σου για ζητήματα αισθηματικά και οικονομικά, όμως είναι και η κατάλληλη στιγμή για να καταπολεμήσεις τους φόβους σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου θα χρειαστεί να μετριάσεις τις προσδοκίες σου και να παραμείνεις πιο ρεαλιστής! Ίσως φαντάζεσαι και προσδοκάς πράγματα που για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν εφικτά, με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Μην επηρεάζεσαι από γνώμες τρίτων στα επαγγελματικά, ακολούθησε το ένστικτό σου που σίγουρα θα σε οδηγήσει σε έναν δρόμο που θα ικανοποιηθείς και οικονομικά!

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΦΓΤ | Εκθεση έργων τέχνης «το δάσος που λαχτάριζες»

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας και την Διεύθυνση Δασών Καβάλας σας προσκαλούν στην έκθεση έργων τέχνης των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού Καβάλας που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Εικαστικής δράσης «το δάσος που λαχτάριζες».

Η έκθεση η οποία θα φιλοξενηθεί στην Μεγάλη Λέσχη Καβάλας θα εγκαινιαστεί στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαρτίου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΑΣΩΝ, και θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαρτίου. Θα λειτουργεί τις ώρες 10:00 -13:00 το πρωί και 6:00-9:00 το απόγευμα και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Η εικαστική δράση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πνεύματος ενεργούς συμμετοχής, καλλιτεχνικής έμπνευσης και ζωτικής ενθάρρυνσης για τα παιδιά μας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, παίζουν, παροτρύνονται να ρωτήσουν, να ανακαλύψουν, να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να θαυμάσουν τη φύση, να την αγαπήσουν και να την
προβάλουν μέσα από τα δικά τους έργα.

Ο τίτλος της δράσης προέρχεται από το ποίημα του Μιλτιάδη Μαλακάση:

Το δάσος που λαχτάριζες
ώσπου να το περάσεις,
τώρα να το ξεχάσεις
διαβάτη αποσπερνέ.
*
Μια αυγινή, το κούρσεψαν
ανίδρωτοι λοτόμοι,
κι εκεί είναι τώρα δρόμοι
διαβάτη αποσπερνέ.
*
Το τρίσβαθο αναστέναγμα
που άγγιζε την καρδιά σου
κι έσπαε τα γόνατά σου
δε θα τ' ακούσεις πια,
*
το πήρανε στα διάπλατα
περίτρομα φτερά τους

και το 'καμαν λαλιά τους
τα νύχτια τα πουλιά.
*
Και κάτι που βραχνόκραζε
με μια φωνή ανθρώπου,
στο ημέρωμα του τόπου
βουβάθηκε κι αυτό.
*
Το σιγαλό τραγούδισμα
που σ' έσερνε διαβάτη
σε μαγικό παλάτι
δίχως ελπίδα αυγής,
*
το πήρανε -για κοίταξε-
στερνή ανατριχίλα
τα πεθαμένα φύλλα
που απόμειναν στη γης.
*
Κι η άρπα με τον ήχο της
που σε γλυκομεθούσε
μα κρύφια σου χτυπούσε
θανάτου μουσική,
*
χάθηκε με την άγγιχτη
που την κρατούσε κόρη,
στα πέλαγα, στα όρη,
να μην ξανακουστεί.
*
Το δάσος που λαχτάριζες
ώσπου να το περάσεις,
τώρα να το ξεχάσεις
διαβάτη αποσπερνέ,
*
γεννήκαν νεκροκρέβατα
τ' άγρια δεντρά του τώρα
και θα τα βρεις στη χώρα
διαβάτη αποσπερνέ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Γεραπετρίτης | Κακούργημα η κλοπή και κλεπταποδοχή σιδηροδρομικού υλικού

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα διάταξη στην Βουλή, η οποία θα προσδιορίζει ως κακουργηματικής μορφής την κλοπή του σιδηροδρομικού υλικού, αλλά και την κλεπταποδοχή του

Νέα διάταξη που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή, αναθεωρεί υφιστάμενη διάταξη που ψηφίστηκε λίγο πριν από τις εκλογές του 2019 και οδηγούσε σχεδόν σε ατιμωρησία τις δεκάδες επικίνδυνες κλοπές καλωδίων του ΟΣΕ – με ζημιές περίπου 10-15 εκατ. ευρώ ετησίως -, οι οποίες προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στο δίκτυο των σιδηροδρόμων και στο παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης που επιχειρείται να αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Υποδομών ακαι Μεταφορών,  Γιώργος Γεραπατρίτης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών των τελευταίων 10 ετών προκειμένου να τοποθετηθούν για τις διαχρονικές παθογένειες του σιδηροδρομικού δικτύου και τους λόγους που η σύμβαση 717 για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016 δεν έχει ακόμα παραδοθεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα διάταξη στην Βουλή, η οποία θα προσδιορίζει ως κακουργηματικής μορφής την κλοπή του σιδηροδρομικού υλικού, αλλά και την κλεπταποδοχή του.

neakriti.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγός: Πώς διαμορφώνονται πλέον τα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό

Σειρά επιδομάτων συμπαρασύρει προς τα… πάνω η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο νέος κατώτατος μισθός, που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, ανήλθε στα 780 ευρώ (από 713 ευρώ). Ταυτόχρονα, όμως, η αύξησή του έχει ευεργετικές συνέπειες σε πολλά επιδόματα.

Οδηγός: Πώς διαμορφώνονται τα λοιπά επιδόματα μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού
Συγκεκριμένα, τα λοιπά επιδόματα διαμορφώνονται ως εξής:

1. Ειδική παροχή μητρότητας : Κατώτατος μισθός

2. Επίδομα γονικής αδείας: Κατώτατος μισθός

3. Βοήθημα λήξης ανεργίας: 13 ημερήσια επιδόματα

4. Βοήθημα τρίμηνης παραμονή στα μητρώα ανέργων: 15 ημερήσια επιδόματα

5. Επίδομα αποφυλακισμένων: 15 ημερήσια επιδόματα

6. Επίσχεσης Εργασίας: 20 ημερήσια επιδόματα

7. Αφερεγγυότητας εργοδότη: Έως 3 μισθοί

8. Εποχικό οικοδόμων: το 70% των 37 κατ. ημερομ/θια

9. Εποχικό σμυριδεργάτων: το 70% των 50 κατ. ημερομ/θια

10. Εποχικό για καλλιτέχνες, θέατρα, τουρισμό: το 70% των 25 κατ. ημερομ/θια

11. Άλλα εποχικά (δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών-πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης): το 70% των 35 κατ. ημερομ/θια

12. Βοήθημα μη μισθωτών: Μηνιαίο επίδομα ανεργίας

13. Επίδομα εργασίας: 50% επιδόματος ανεργίας

14. Αποζημίωση Μαθητών ΕΠΑ.Σ.: 75% κατ. ημερομησθίου

15. Επίδομα πρακτικής άσκησης (ΙΕΚ ΔΥΠΑ): 80% κατώτατου μισθού

16. Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας: Κατώτατος μισθός

17. Προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα: Κατώτατο ημερομίσθιο

18. Προγράμματα απασχόλησης: Επιδότηση 50% – 90% του κατώτατου μισθού

19. Για εργαζόμενους φοιτητές που συμμετέχουν σε εξετάσεις: 30 κατ. ημερομίσθια για τους προπτυχιακούς / 10 κατ. ημερομίσθια για τους μεταπτυχιακούς

Σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 438 ευρώ, θα ανέβει από τον Απρίλιο στα 479 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: