Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη | Απεργιακές κινητοποιήσεις σε μεταφορές και Δημόσιο – Χωρίς πλοία και τρένα η χώρα

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη τρένα, πλοία και δημόσιο προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συνονθύλευμα απεργιακών κινητοποιήσεων, που παραλύουν την χώρα την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, προκάλεσε η θανατηφόρα σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση στα τρένα και στον προαστιακό, από τα Σωματεία στη Hellenic Train. Την Τετάρτη 08 Μαρτίου δένουν τα πλοία στον Πειραιά και το Δημόσιο κηρύττει 24ωρη απεργία.

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα σε προαστιακό σιδηρόδρομο και τρένα:

Ακινητοποιημένα θα μείνουν και σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου τα τρένα και ο Προαστιακός λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν τα σωματεία εργαζόμενων της Hellenic Train.

Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια της.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά την Τετάρτη: Απεργία και κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η ΠΕΝΕΝ:

«Το έγκλημα που συνέβη στον σιδηρόδρομο, αναδεικνύει όλα όσα τονίζουμε για τη Ναυτιλία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ η οποία ζητά μια σειρά από μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των εργαζόμενων στη ναυσιπλοΐα. Στο πλαίσιο αυτό, κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, σε ό,τι αφορά τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσουν και περαιτέρω κινητοποιήσεις ως αντίδραση για την τραγωδία των Τεμπών.

Η ανακοίνωση:

«Η χώρα μας και η εργατική της τάξη θρηνεί το χαμό 57 ανθρώπων που έγιναν θυσία στο βωμό μιας διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής η οποία απαξίωσε τα δημόσια ΜΜΜ και είτε τα παρέδωσε σε επιχειρηματικούς ομίλους είτε στο όνομα της μείωσης του κόστους εξαπέλυσε ένα πογκρόμ διώξεων εναντίον των εργαζομένων αφήνοντας τεράστια κενά στην ασφαλή τους επάνδρωση, κατακρεούργησαν τις οργανικές θέσεις μετατρέποντας τα σε ανασφαλή και επικίνδυνα μέσα συγκοινωνίας για το λαό μας!

Αυτά ακριβώς είναι τα συμπεράσματα που αναδεικνύονται από το πολύνεκρο και τραγικό δυστύχημα των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Πέντε μέρες μετά από αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα ο λαός και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα σε όλη τη χώρα καταδικάζοντας μια πολιτική η οποία στο όνομα κόστους – κέρδους διαμόρφωσε τις συνθήκες για αυτή την απερίγραπτη τραγωδία.

Μαζί με αυτό καταδικάζουν την καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και όλοι μαζί απαιτούμε εδώ και τώρα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα και παράλληλα να θωρακιστούν τα ΜΜΜ σύμφωνα με τις θέσεις και προτάσεις των εργαζομένων.

Το έγκλημα που συνέβη στο σιδηρόδρομο αναδεικνύει αυτό που επαναλαμβανόμενα τονίζει η ΠΕΝΕΝ και αφορά και την Ναυτιλία.

Οι ζημιές, οι μηχανικές βλάβες, οι προσκρούσεις, οι προσαράξεις, οι φωτιές και πολλά ακόμη σε συνδυασμό με την έξαρση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στους εργασιακούς χώρους στη Ναυτιλία φέρνουν στο προσκήνιο τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, την ανεπάρκεια στους ελέγχους, την κακή συντήρηση των πλοίων και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η ακολουθούμενη πολιτική όλων των κυβερνήσεων οι οποίες μειώνουν την οργανική σύνθεση των πλοίων δημιουργώντας συνθήκες υπερεργασίας, εντατικοποίησης και εργασιακής εξουθένωσης των Ναυτεργατών που αυτά με την σειρά τους οδηγούν σε κινδύνους για την ασφάλεια των Ναυτεργατών, των επιβατών και των πλοίων.

Η ΠΕΝΕΝ στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο και σε όλα τα ΜΜΜ και θεωρεί ότι οι διεκδικήσεις τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και των δικών μας αιτημάτων για ασφαλείς συγκοινωνίες στη θάλασσα!

Στα πλαίσια αυτά στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία που αποφάσισε το Ε.Κ Πειραιά (μαζί με εκατοντάδες ακόμη συνδικαλιστικές οργανώσεις) παλεύοντας για τα ίδια αιτήματα και στόχους!

Απορρίπτουμε τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και τα συγγνώμη κατόπιν εορτής, τα οποία επιστρατεύονται επικοινωνιακά για τον κατευνασμό της οργής και αγανάκτησης του λαού μας!

Μαζί με όλα τα παραπάνω στην απεργία μας διεκδικούμε:

  • Μέτρα και ουσιαστικούς ελέγχους για την ασφαλή εργασία των Ναυτεργατών.
  • Συμμετοχή των Ναυτεργατικών σωματείων με θεσμοθετημένο ρόλο σε όλους τους τομείς των πλοίων με κορυφαίο την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.
  • Υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που μειώνουν τις συνθέσεις και δημιουργούν συνθήκες πρόκλησης νέων ατυχημάτων – δυστυχημάτων.

Τέμπη

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή».

Έναρξη απεργίας Τετάρτη 00:01 και λήξη 24:00.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την απεργιακή μας συγκέντρωση»

Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο Δημόσιο:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στην Μεγάλη Απεργία των Εργαζομένων της Γαλλίας στις 7 Μάρτη:

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γαλλίας που συνεχίζουν τον μεγάλο, πολύμηνο αγώνα τους με απεργία στις 7 Μάρτη ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Συνάδελφοι, τις δύσκολες αυτές ώρες στην Ελλάδα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες εργάτες και τα συνδικάτα της Γαλλίας για την αλληλεγγύη και την πολύμορφη έκφραση στήριξης τους μετά την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη της Λάρισας.

Μέσα στην τεράστια θλίψη και οργή για το έγκλημα αυτό οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Ελλάδας κατέβηκαν σε μεγάλες, τεράστιες διαδηλώσεις με ένα σύνθημα από την περίοδο της πανδημίας των εργατών στα σούπερ μάρκετ του Παρισιού, «ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ»!

Με αυτό το σύνθημα, χιλιάδες νεολαίοι, φοιτητές, εργάτες και συνδικάτα της Ελλάδας κινητοποιούνται όλες αυτές τις μέρες διεκδικώντας να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα αλλά και την προστασία της ζωής του λαού. Τις ζωές μας που επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ και Κυβερνήσεις θυσιάζουν καθημερινά για την προστασία των κερδών των λίγων. Με το σύνθημα «Η θλίψη μας και η οργή μας, να γίνει δύναμη αγώνα» η πάλη των εργαζομένων της Ελλάδας κλιμακώνεται με απεργία στις 8 Μάρτη.

Σε αυτές τις στιγμές, η μεγάλη απεργία στις 7 Μάρτη στην Γαλλία αποκτά και για εμάς ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ένας μεγάλος αγώνας για την ζωή, για το παρόν και το μέλλον των εργατών ενάντια στο σύστημα που μας σκοτώνει και μας εκμεταλλεύεται.

Είναι ένας μεγάλος αγώνας για τους λαούς και τους εργαζόμενους της Ευρώπης και για αυτό θα είμαστε στο πλευρό σας.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλλίας!

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en