Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, η Δήμαρχος Πεντέλης κα  Δήμητρα Κεχαγιά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Με την υπογραφή του Συμφώνου οι δύο πλευρές ξεκινούν κοινή προσπάθεια με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, για ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών και  την ενημέρωση της κοινής γνώμης, αναλαμβάνοντας την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και πιο άμεση υποστήριξη των παιδιών.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας:

«Σε κάθε προσπάθεια, δραστηριότητα ή δράση που στοχεύει στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των παιδιών την υγεία, την ψυχική τους γαλήνη και την εξάλειψη της βίας και κάθε μορφής κακοποίησής τους, εμείς στον Δήμο Πεντέλης θα είμαστε παρόντες. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα ξεκινάμε τη συνεργασία μας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενώνουμε λοιπόν και εμείς τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε τον αγώνα για τα παιδιά που τόσα χρόνια κάνει με επιτυχία ο Οργανισμός. Ξεκινάμε μία συνεργασία που δεν είναι μια απλή γραπτή συμφωνία αλλά δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για μία ουσιαστική σύμπραξη με κοινό σκοπό και στόχο: Να εργαστούμε από κοινού με όλες μας τις υπηρεσίες και με όλες μας τις δυνάμεις για να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επικύρωση της συνεργασίας και δήλωσε: «Το Σύμφωνο που υπογράφουμε σήμερα με τον Δήμο Πεντέλης επιβεβαιώνει την κοινή μας διάθεση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος των παιδιών και όλων των ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας. Σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί, οι κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή και το μέλλον ιδιαίτερα των παιδιών αλλά και οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυξάνονται δραματικά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τον σκοπό αυτό επιδιώκει τη συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς στοχεύοντας στην ουσία: Να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά, ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση και παρέμβαση σε περιπτώσεις παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη και που την κρίσιμη αυτή περίοδο μάς χρειάζονται στο πλευρό τους περισσότερο από ποτέ.

Ο Δήμος Πεντέλης και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στους κρίσιμους τομείς της Βίας, Υγείας, Εξαφάνισης και Φτώχειας, υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου, αλλά και θα καταβάλουν κάθε από κοινού προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες τους που χρήζουν στήριξης.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Πεντέλης αναλαμβάνει:

 • Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενημέρωση  όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.
 • Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.

Από την άλλη, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Πεντέλης:

 • Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111
 • Την υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης η οποία παρέχεται από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους του Οργανισμού
 • «Το Σπίτι του Παιδιού», ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
 • Τα προγράμματα Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και Missing Alert Hellas για ενήλικες από 18 – 60 ετών που έχουν εξαφανιστεί και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου
 • Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες
 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), ενταγμένες στο ΕΚΑΒ
 • Την υπηρεσία παροχής κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους
 • Το Πολυϊατρείο του Οργανισμού στο κέντρο της Αθήνας για κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας
 • Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας όπως επίσης το Κέντρο Διαχείρισης και Διανομής Προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη Αττικής και το Κέντρο Διανομής Προϊόντων στη Νέα Μάκρη Αττικής
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 • Την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής του Οργανισμού
 • Τα Ειδικά Μέσα (ΣμηΕΑ Drones, πλωτά μέσα)
 • Τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δροσερές και χαλαρωτικές στιγμές για Καβαλιώτες και τουρίστες στο Παραλιακό Μέτωπο της Καβάλας

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται αρκετοί Βαλκάνιοι τουρίστες το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό Καβάλας.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και οι Καβαλιώτες που χαλάρωσαν στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από παραλία της Νέας Περάμου

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2022 από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Νέας Περάμου Παγγαίου Καβάλας, 65χρονη ημεδαπή λουόμενη.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας το οποίο διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: