ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολιασμός φορέων της Καβάλας για τις ανατιμήσεις προϊόντων

Σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα των ανατιμήσεων προϊόντων προχώρησαν στο enanews.gr φορείς της Καβάλας : 

Μάκης Κωνσταντινίδης (Πρόεδρος Εστιατόρων Καβάλας) : “Κανεις δεν θελει να ανεβαζει τιμες, οι επαγγελματιες εχουν φτασει σε οριακο σημειο. Σε ενα οριακο σημειο οταν δεν υπαρχει βιωσιμοτητα τοτε κατι πρεπει να κανεις αλλο κατι δεν μπορεί να γίνει. Μεγάλο κόστος αποτελεί και το delivery, σε όμορους νομούς παρά το γεγονός ότι χρεωνόταν εδώ δεν γινόταν αυτό οπότε και ξεκίνησαν πλέον οι επαγγελματίες να το χρεώνουν.”

Μάρκος Δέμπας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας) : “Σίγουρα επηρεάζει πάρα πολύ. Δυστυχώς το είχαμε δει ότι θα ερχόταν αυτό το κύμα ανατιμήσεων. Το μεταφορικό αλλά και ενεργειακό κόστος συμπαρασύρει σε ανατιμήσεις πολλά προϊόντα. Δυστυχώς οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν αρχικά αυτό το “κοκτέιλ” ανατιμήσεων με αποτέλεσμα αυτό να μεταφερθεί σε κάποιο μέγεθος στους καταναλωτές. Και εδώ ζητάμε την παρέμβαση της Πολιτείας και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν ακόμα πιο γενναίες αποφάσεις. Υπάρχουν και άλλες κινήσεις που μπορούν να γίνουν εκτός από αυτές που ήδη έχει ανακοινώσει για την ελάφρυση των νοικοκυριών.

Βασίλης Λεμονίδης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας) : “Ο Επαγγελματίας καλείται να απορροφήσει όλες αυτές τις ανατιμήσεις. Δυστυχώς η επιχειρηματικότητα βάλλεται όλα αυτά τα χρόνια. Οι συνάδελφοι έχουν μεγάλο πρόβλημα και το βλέπουμε αυτό. Από εκεί και μετά ευελπιστούμε να υπάρξει η βοήθεια για χρηματοδοτικά εργαλεία για να ανταπεξέλθουμε ειδάλλως θα είναι ακόμα ένα δύσκολο 2022. Η Μείωση κίνησης είναι πολύ μεγάλη λόγω ανατιμήσεων. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να μην ανέβουν τιμές λόγω ανατιμήσεων αλλά έχουμε φτάσει πραγματικά σε οριακό σημείο.  Δεν υπάρχει δυνατότητα στους επαγγελματίες να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις.”

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version