Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικά με την συμμετοχή του ΤΕΕ-ΑΜ στην σύσκεψη για τον TAP

Το πρωί της Τετάρτης 23-7-2014 λάβαμε πρόσκληση από την εταιρεία του ΤΑΡ να συμμετέχουμε σε τεχνική σύσκεψη που θα διοργάνωνε με ευθύνη της η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και των προσκεκλημένων, με θέμα την όδευση του αγωγού ΤΑΡ από την περιοχή μας.

Η σύσκεψη θα ελάμβανε χώρα  σε αίθουσα του ξενοδοχείου LUCY την Πέμπτη 24-7-2014, με έναρξη  στις 13.00’’.

Δηλώσαμε ετοιμότητα συμμετοχής, υπό την προϋπόθεση ότι το θέμα της σύσκεψης θα ήταν η κατάθεση της αναμενόμενης από εννεάμηνο απόφασης της εταιρείας του ΤΑΡ επί της προταθείσας από τον φορέα μας όδευσης του αγωγού. Η εταιρεία ζήτησε να παρουσιάσει και βελτιωμένες εναλλακτικές οδεύσεις που είχε μελετήσει, κάτι το οποίο  αποδεχθήκαμε.

Μετά από παράκληση της εταιρείας αναλάβαμε να ενημερώσουμε αμέσως για την ώρα και τον τόπο της σύσκεψης, τους φορείς ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ και Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας.

Το ΤΕΕ-ΑΜ εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και από τον νόμιμο αναπληρωτή του Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης μπορούν να ανακεφαλαιωθούν ως εξής:

    • Ότι η εταιρεία του ΤΑΡ δεν αποδέχθηκε την πρόταση όδευσης των ΤΕΕ-ΑΜ και ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ για τεχνικούς κυρίως λόγους, απόρριψη που δεσμεύτηκε να καταθέσει και εγγράφως μετά από αίτημά μας μαζί με την προβληθείσα στη σύσκεψη τεκμηρίωση.
    • Ότι η εταιρεία του ΤΑΡ εξετάζει εναλλακτικές οδεύσεις του αγωγού, που παρακάμπτουν τα Τενάγη των Φιλίππων και είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς για  την καλύτερη δυνατή όδευση, θέμα επί του οποίου υπήρξε σχετική συναίνεση, δοθείσης της διευκρίνισης από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΑΜ, ότι για τον τύπο της συνεργασίας, όσον αφορά το ΤΕΕ-ΑΜ, θα αποφασίσουν τα συλλογικά  όργανα του Τμήματος που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα, εφόσον χορηγηθούν από την εταιρεία τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί.

Αδόκιμη και προβληματικής σκοπιμότητας πρόταση που κατατέθηκε για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των τριών φορέων (ΤΕΕ-ΑΜ, ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ, Αγροτικού Συλλόγου) αφενός και της εταιρείας του ΤAP αφετέρου, ‘’για την σύνταξη μελέτης νέας χάραξης που θα γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία’’ και έγινε αμέσως αποδεκτή από τον ΤΑΡ, δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΑΜ.

Η πρόταση του ΤΕΕ-ΑΜ, δεν περιλαμβάνει μόνο την όδευση του αγωγού, στην οποία δόθηκε η μεγαλύτερη βαρύτητα,  άλλα και άλλα σημαντικά θέματα τα οποία θα τεθούν στην ατζέντα οιασδήποτε συνεργασίας προκύψει στην πορεία με την εταιρεία του TAP.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ένας οδηγός δικύκλου μετά από σύγκρουση του δικύκλου με Ι.Χ όχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο οδηγός δικύκλου θέλησε να κάνει αναστροφή στο σημείο, ωστόσο το Ι.Χ όχημα ήρθε με ταχύτητα από πίσω με αποτέλεσμα να συμβεί το τροχαίο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη επιτυχία για το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας: Γεύσεις, διασκέδαση και πλήθος κόσμου

H έναρξη του Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ατέλειωτη διασκέδαση.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες Καβάλας, γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήθελαν να γευτούν τις εκλεκτές λιχουδιές που προσέφεραν τα food trucks.

Η ποικιλία των γεύσεων ήταν εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και μεσογειακές λιχουδιές, μέχρι εξωτικά πιάτα από την Ασία και την Λατινική Αμερική, το φεστιβάλ κατάφερε να συνδυάσει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή και χαρούμενη, με μουσική και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες να συμπληρώνουν την εμπειρία.

Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και την ποικιλία των προσφορών. Τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια ήταν παντού, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πλέον θεσμός!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στην Άλγεβρα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en