ΚΟΣΜΟΣ

Σφαλιάρα στον … Chobani από ΦΑΓΕ- Μονοπώλιο το Greek Υogurt στην Αγγλία

Με μια απόφαση σταθμό το Αγγλικό Εφετείο βάζει οριστικό τέλος στην προσπάθεια της τουρκικών συμφερόντων Chobani να πουλήσει ελληνικό γιαούρτι στη Μεγάλη Βρετανία. Ταυτόχρονα μπλοκάρει και τα σχέδια άλλων εταιριών να μπουν στη συγκεκριμένη αγορά καθώς η απόφαση προβλέπει ότι το γιαούρτι που πωλείται ως «Greek yoghurt» στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παρασκευάζεται σύμφωνα με μια διαδικασία στράγγισης η οποία αφαιρεί τον ορό γάλακτος, δεν πρέπει να περιέχει πρόσθετα και πρέπει να παρασκευάζεται στην Ελλάδα.
Ουσιαστικά δηλαδή όποια εταιρία δεν έχει στην Ελλάδα εργοστάσιο δεν μπορεί να διαθέσει στη Βρετανική Αγορά γιαούρτι ελληνικού τύπου (στραγγιστό) με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος να μονοπωλήσουν εταιρίες (κυρίως ελληνικές ) που έχουν παραγωγή στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο σε ότι αφορά στην Chobani αποφάσισε ότι παραμένουν σε ισχύ τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα που απαγορεύουν στην Chobani την πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο ως «Greek yoghurt», στραγγιστού γιαουρτιού που παρασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το Εφετείο αρνήθηκε να δώσει άδεια στην Chobani να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο με το σκεπτικό ότι το Εφετείο, για να αποφασίσει για το κύριο θέμα της παραπλανητικής παρουσίασης του «Greek yoghurt», είχε εφαρμόσει πάγιες αρχές.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version