VIDEOS

Συνωστισμός στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω ελλείψεων σε ΠΕΔΥ και Κ.Υ.

Η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ(Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) προχωράει, βάσει των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση ενός συστήματος που θα παρέχει ένα πακέτο υπηρεσιών για όλους και, από κει και πέρα, όποιος έχει να πληρώσει θα έχει και την υγεία του.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, τα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ επαναλειτουργούν με λιγότερο προσωπικό και με χειρότερες παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Απ’ αυτή την κατάσταση δε θα μπορούσε να ξεφύγει και το υποκατάστημα του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) στην Καβάλα όπου η κατάσταση είναι πραγματικά εκρηκτική. Μόλις το 40% των ιατρών έκανε αίτηση για να ενταχθεί ξανά στο δυναμικό του και λειτουργεί μόνο με 5 ειδικότητες (οδοντίατρο, παθολόγο, καρδιολόγο, γυναικολόγο, πνευμονολόγο), αφήνοντας απ’ έξω άλλες 9 βασικές ειδικότητες που υπήρχαν. Στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από γιατρούς να καλύψουν κάποια κενά, ο διαγωνισμός καθυστερεί επιδεινώνοντας περισσότερο την κατάσταση.

Υπάρχουν ελλείψεις στα εργαστήριά αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους να καταφεύγουν στους ιδιώτες βάζοντας το χέρι στην τσέπη. Καθυστερούν οι επιτροπές για τις αναπηρικές συντάξεις αφήνοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες χωρίς σύνταξη.

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας στη Θάσο και στους Δήμους Παγγαίου και Νέστου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης να στοιβάζονται οι ασθενείς στα ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας, δημιουργώντας κι άλλα προβλήματα στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν σ’ αυτό.

Ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Κενοφών Κροκίδης υπάρχει ανεγία με 11 γιατρούς να είναι καταγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version