Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Συνεδριαση ΣΟΠΠ ΠΕ Δραμας για χιονια -παγετο -πλημμυρες

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ., στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου 2020-2021, αναφορικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων που προέρχονται από Χιονοπτώσεις, Παγετό και Πλημμύρες.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου πραγματοποιήθηκε σε δύο διαδοχικές συσκέψεις, κατά ομάδες εκπροσώπων φορέων.  

Στην πρώτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία και τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεωργίου Παπαδόπουλου, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Δράμας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αθλητισμού Α.Μ.Θ. κ.Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, o Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ.Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Προσοτσάνης κ.Αναστάσιος Συμεωνίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Αγροτικών Θεμάτων Δήμου Δοξάτου κ.Αθανάσιος Μπερμπερίδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δράμας κα.Ιορδάνα Σαμαρά, η αρμόδια υπάλληλος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κ.Νευροκοπίου κα.Κωνσταντίνα Σακελαρίου και οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και λοιποί εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Στη δεύτερη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία και τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεωργίου Παπαδόπουλου, εκτός από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Δράμας και Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού & Αθλητισμού Α.Μ.Θ. κ.Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τoν Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ.Χρήστο Παπαθεοδώρου, συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχος Ιωάννης Αραμπατζής, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντώνιος Καπελάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και της Διεύθυνσης Δασών Ν.Δράμας.

Στη σύσκεψη, μετά από σχετική Εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και κατόπιν ενός απολογισμού της περυσινής περιόδου, έγινε μία ανταλλαγή απόψεων-προτάσεων για το σχεδιασμό, την χάραξη σχεδίων δράσης, την λήψη μέτρων, την καλύτερη επικοινωνία και το συντονισμό-συνέργεια όλων των υπηρεσιών και φορέων χειμερινής συντήρησης, για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδεχομένως να προκληθούν από Χιονοπτώσεις, Παγετό και Πλημμύρες στο Νομό Δράμας για την χειμερινή περίοδο 2020-2021, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης του κοινού και της συμμετοχής των εθελοντικών οργανώσεων.

Τα φαινόμενα από Χιονοπτώσεις, Παγετό και Πλημμύρες εντάσσονται στην κατηγορία των φυσικών καταστροφών και είναι δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως στη γεωργία-κτηνοτροφία, διακοπή συγκοινωνιών, αποκλεισμούς περιοχών, εγκλωβισμό ανθρώπων, υλικές ζημιές κ.α.

Συγκεκριμένα, το όργανο προχώρησε σε μία κατανομή των ρόλων και των αρμοδιοτήτων κάθε εμπλεκόμενου φορέα και υπηρεσίας, στο πλαίσιο του τομέα ευθύνης του καθενός, ενώ έγινε καταγραφή των μέσων και του προσωπικού, που διαθέτει η κάθε υπηρεσία, καθώς και των ελλείψεων σε αυτά. 

Στόχος της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η επικαιροποίηση των μνημονίων και η ανανέωση των σχεδίων και έργων των αρμόδιων φορέων, ώστε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Νομού Δράμας να λειτουργήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση. 

Στο τέλος της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε : «Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, διότι τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν από ακραία καιρικά φαινόμενα θα προστεθούν στο πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και θα λειτουργήσουν σωρευτικά. Αυτό που έχει σημασία είναι όσοι φορείς και υπηρεσίες συμμετέχουν στο παρόν Συντονιστικό Όργανο, να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, ανάλογα με τον υπηρεσιακό του ρόλο, τον τρόπο συμμετοχής του στα σχέδια δράσης και την κατανομή εργασιών, ώστε να βρισκόμαστε σε πλήρη και συνεχή ετοιμότητα και να δράσουμε αποτελεσματικά, έγκαιρα και με ταχύτητα αν και όταν χρειαστεί.

Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στις ακριτικές περιοχές, οι οποίες είναι απομακρυσμένες και στις οποίες κατοικούν πολλοί ηλικιωμένοι, που χρήζουν μεγαλύτερης βοήθειας. Επίσης, δίνουμε μεγάλη έμφαση σε προληπτικές και κατασταλτικές δράσεις για την προστασία των κτηνοτροφικών μονάδων και του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και των καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων, δεδομένης της σημασίας που έχει ο πρωτογενής τομέας για την τοπική οικονομία». 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Σοκ με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας – Συνελήφθη άτομο που κατείχε πάνω από 2,5 εκατ. αρχεία

Τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκαν στην κατοχή ατόμου το οποίο συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μετά από στοχευμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (3-6-2022) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη άτομο, που διαμένει στη Δράμα και είναι υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ και είχε στην κατοχή του τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol και είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι Γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την επακόλουθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν για έρευνα στην οικία του ατόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα ανωτέρω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για την δολοφονία στην Προσοτσάνη | Δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της χθεσινής (7-6-2022) γυναικοκτονίας στην Προσοτσάνη Δράμας.

Ο ιατροδικαστής, Νίκος Κιφνίδης ο οποίος πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή ανέφερε πως η 59χρονη έχει πυροβοληθεί δύο φορές, με κυνηγετική καραμπίνα. Πρώτα στην πλάτη από πίσω και μετά στην περιοχή του θώρακα και της κοιλιάς, με φυσίγγια που χρησιμοποιούνται από αγριογούρουνα. Η γυναίκα δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο σαλόνι του σπιτιού ενώ ο άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του, λίγο αργότερα στο μπάνιο, με την ίδια καραμπίνα. Ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται να είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Ακόμα και ο ένας πυροβολισμός ήταν αρκετός για να χάσει τη ζωή της η 59χρονη.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία στην Δράμα | Η αίτηση διαζυγίου και οι φόβοι της 54χρονης για τη ζωή της

Η κόρη βρήκε νεκρούς και τους δύο γονείς της

Μπροστά σε μια εικόνα που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή της βρέθηκε η κόρη του νεκρού ζευγαριού στη Δράμα. Η μητέρα της ήταν νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σαλόνι του σπιτιού και στο υπνοδωμάτιο ήταν νεκρός ο πατέρας της. Ο 64χρονος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα την εν διαστάσει 54χρονη σύζυγό του στην Προσοτσάνη και μετά έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά. Η μία κόρη τηλεφωνούσε στη μητέρα της καθώς εκείνη κρατούσε τα εγγόνια της, όμως δεν απαντούσε και ανησύχησε. Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί ότι εκείνη θα ήταν νεκρή από τα χέρια του πατέρα της. Στο σπίτι βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία ο 64χρονος κατείχε νόμιμα.

Η 59χρονη είχε εκκινήσει τις διαδικασίες για το διαζύγιο και είχε εκφράσει την πρόθεση της να φύγει από το σπίτι, κάτι που όπως φαίνεται εξόργισε τον άνδρα της, γνωστό εστιάτορα της περιοχής.

Φοβόταν ότι θα τη σκότωνε

«Εγώ τους έβλεπα όποτε πήγαινα στο μαγαζί, μια χαρά ήταν» λέει συγγενής του 64χρονου. «Αρνάκι ήταν, όχι νευρικός. Ήταν ψυχούλα, πολύ καλό παιδί. Και η γυναίκα του, αλλά αυτός ήταν αγαθούλης, πολύ καλό παιδί. Τακτοποιημένα τα παιδιά του και ο ίδιος, ούτε οικονομικά προβλήματα είχαν. Και τις βόλτες τους έκαναν και τις διακοπές τους είχαν, ήταν πολύ καλά. Τώρα τι έγινε… πέσαμε από τα σύννεφα, δεν το πιστεύαμε» αναφέρει συγγενής του 64χρονου.

«Εμείς καλά τους βλέπαμε, τώρα τι γινόταν μέσα στο σπίτι δεν ξέρουμε. Δεν ήταν και η γυναίκα που θα πήγαινε ας πούμε στη γειτονιά να πιει καφέ, όπως το κάνουμε στα χωριά. Τώρα ακούστηκε ότι θα χώριζαν» αναφέρει γειτόνισσα του ζευγαριού.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: