AUTOMOTO

Στο μικροσκόπιο της τρόικα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Συναντήσεις στο υπουργείο οικονομικών εν όψει αξιολόγησης.

Βαριά ξεκινά ο Σεπτέμβριος για την ασφαλιστική αγορά. Στην ατζέντα της τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, οι βελτιώσεις στις οποίες πρέπει να προβούν οι ασφαλιστικές, σύμφωνα με την κοινοτική Οδηγία Solvency II, οι Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), το κλείσιμο του «φακέλου»International Life. Μέσα σε όλα αυτά το Σεπτέμβριο και το 18ο Hydra Meeting στις 21-23 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του οποίου σηματοδοτούνται μέσα από την καθιερωμένηετήσια συνάντηση του ΣΕΜΑ στις 20 Σεπτεμβρίου.

της Ελενας Ερμείδου

Πρώτο θέμα στην ατζέντα της ασφαλιστικής αγορά είναι τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία ακόμα ουδείς φαίνεται να γνωρίζει τον επίσημο αριθμό των οχημάτων αυτών. Η παρούσα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί μνημονιακά να κλείσει το θέμα αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες μεθαύριο Παρασκευή έχει οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υποδιοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος Θ. Μητράκου των εκπροσώπων της ΕΑΕΕ . Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο κύκλος των διασταυρώσεων έχει ολοκληρωθεί και το υπουργείο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει να στέλνει τα ειδοποιητήρια.  Η παρούσα κυβέρνηση πάντως δεν μπορεί να κάνει πίσω αφού η εφαρμογή του μέτρου έγκειται στο πλαίσιο αξιολόγησης που θα υποβληθεί από την τρόικα.

Σχετικό κομμάτι που έχει γράψει το Sofokleousin στις 31 Αυγούστου, διαβάστε ΕΔΩ

Μετά τα προβλήματα που δημιούργησαν συγκεκριμένες  ΕΠΥ οι οποίες δεν είναι μέχρι στιγμής υποχρεωμένες να τηρούν τα ίδια πρότυπα με αυτά των ασφαλιστικών, αλλά και τις διαμαρτυρίες ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων, το κλείσιμο της Enterprise, η ΤτΕ φαίνεται να μελετά μέτρα που θα κάνουν πιο αυστηρή την λειτουργία των ΕΠΥ στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο η Κοινοτική Οδηγία Solvency II και η προσαρμογή των ασφαλιστικών τους κανόνες. Εκθέσεις αναμένεται να δημοσιευτούν σχετικά με την πορεία προσαρμογής των ασφαλιστικών.

Το θέμα της International Life αναμένεται να κλείσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με την ολοκλήρωσης μεταφοράς του 70% του χαρτοφυλακίου Ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική και το εναπομείναν ποσοστό σε άλλες ασφαλιστικές καθώς και στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής όπου θα κληθούν οι ασφαλισμένοι να αποζημιωθούν. Σχετικά με της εταιρεία κατά Ζημιών αρκετές είναι οι αρνητικές φήμες, ωστόσο οι ασφαλιστική δεν έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής καμία δήλωση.

Στην ατζέντα της ασφαλιστικής αγοράς αυτό το μήνα και το 18ο Hdra Meeting που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΑΕΕ  η έναρξη του οποίου θα γίνει μέσα από την καθιερωμένη δεξίωση στο νησί που παραθέτει η AON Benfield. Στις επόμενες δύο ημέρες του συνεδρίου τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι επιδράσεις της τεχνολογίας στο κλάδο αυτοκινήτου και υγείας, και οι κίνδυνοι προερχόμενοι από φυσικές καταστροφές.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version