Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Στην βουλή τα προβλήματα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας – Μάκαζα

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ για τα προβλήματα λειτουργίας του συνοριακού σταθμού Ελλάδας – Βουλγαρίας στην περιοχή Νυμφαίας Ροδόπης. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας που βρίσκεται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες λειτουργίας. Ένα μεγάλο έργο που βασίστηκε σε κοινοτικά κονδύλια και που καθυστέρησε αρκετά το ξεκίνημα της λειτουργίας του. Δυστυχώς όμως το ξεκίνημα αυτό συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα τα οποία δεν έχουν λυθεί ακόμη. Αναλυτικότερα:

  • Δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση του ΟΤΕ.
  • Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος των διαβατηρίων μέσω της βάσης δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι οι πολίτες – κάτοχοι διαβατηρίων εκτός Ε.Ε. υφίστανται πολύωρη ταλαιπωρία αναμονής.
  • Οι επικοινωνίες καλύπτονται με καρτοκινητά που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς κι αυτά με περιορισμένο χρόνο ομιλίας.
  • Απουσιάζει βασική υλικοτεχνική υποδομή όπως στέγαστρο, επαρκής φωτισμός και θέρμανση.
  • Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα επίσης που χρησιμοποιούνται είναι παλαιά και σε κακή κατάσταση και δεν πληρούν τους όρους που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη εργασία.
  • Ο αριθμός των αστυνομικών υπαλλήλων που απασχολείται στον σταθμό κρίνεται ανεπαρκής καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στις δεδομένες ανάγκες.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1. Τι πρόκειται να πράξουν προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις των συγκεκριμένων υλικοτεχνικών υποδομών;

2. Θα επανδρωθεί ο συνοριακός σταθμός με επαρκές προσωπικό αστυνομικών υπαλλήλων ώστε οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα και πότε;».

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Καραβάκια των ευχών και πατροπαράδοτο γλύκισμα βαρβάρα η Ένωση Κυριών γιορτάζει την Πολιούχο

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου μετά την περιφορά της εικόνας

Με καραβάκια και το πατροπαράδοτο γλύκισμα

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. γιορτάζει την Πολιούχο Αγία Βαρβάρα

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου αμέσως μετά την περιφορά της εικόνας μέλη, φίλοι και εθελοντές θα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο το πατροπαράδοτο γλύκισμα «βαρβάρα». Επίσης με πολύ διάθεση και αγάπη κατασκευάστηκαν τα «καραβάκια των ευχών» από το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιωμένων, εθελοντών και ωφελουμένων του φορέα.  Η κατασκευή αυτών των καραβιών πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορτασμών της πολιούχου Δράμας και προστάτιδας του πυροβολικού, Αγ. Βαρβάρας. Τα καραβάκια μας θα διατεθούν με πολύ αγάπη στα παιδιά των ωφελουμένων οικογενειών, για να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο έθιμο της πόλης μας. 

Το έθιμο συνοδεύεται από μια ιστορία.  Σύμφωνα μ’ αυτή την ιστορία στη θέση της σημερινής λίμνης βρίσκονταν η εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, την οποία κατεδάφισαν οι Τούρκοι με σκοπό να χτίσουν τζαμί. Όταν επιχείρησαν να χτίσουν το τζαμί, στα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας, την μέρα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας άρχισε να αναβλύζει νερό από την περιοχή καλύπτοντας τα θεμέλια της εκκλησίας. Το σημείο αυτό είναι σήμερα η μικρή λίμνη που αποδίδουμε τα καραβάκια στη τιμή της πολιούχου μας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη | Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (27-11-2023) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Σύλληψη για πώληση ελαιολάδου χωρίς άδεια και παραστατικά

 Ένας Έλληνας συνελήφθη σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, διότι εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση 56 δοχεία ελαιόλαδου, σε υπαίθριο χώρο, στερούμενος της νόμιμης άδειας πώλησης και των απαραίτητων παραστατικών αγοράς.

Τα συνολικού βάρους 280 λίτρων δοχεία ελαιόλαδου, κατασχέθηκαν.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

ertnews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: