Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Στην βουλή τα προβλήματα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας – Μάκαζα

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ για τα προβλήματα λειτουργίας του συνοριακού σταθμού Ελλάδας – Βουλγαρίας στην περιοχή Νυμφαίας Ροδόπης. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας που βρίσκεται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες λειτουργίας. Ένα μεγάλο έργο που βασίστηκε σε κοινοτικά κονδύλια και που καθυστέρησε αρκετά το ξεκίνημα της λειτουργίας του. Δυστυχώς όμως το ξεκίνημα αυτό συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα τα οποία δεν έχουν λυθεί ακόμη. Αναλυτικότερα:

  • Δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση του ΟΤΕ.
  • Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος των διαβατηρίων μέσω της βάσης δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι οι πολίτες – κάτοχοι διαβατηρίων εκτός Ε.Ε. υφίστανται πολύωρη ταλαιπωρία αναμονής.
  • Οι επικοινωνίες καλύπτονται με καρτοκινητά που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς κι αυτά με περιορισμένο χρόνο ομιλίας.
  • Απουσιάζει βασική υλικοτεχνική υποδομή όπως στέγαστρο, επαρκής φωτισμός και θέρμανση.
  • Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα επίσης που χρησιμοποιούνται είναι παλαιά και σε κακή κατάσταση και δεν πληρούν τους όρους που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη εργασία.
  • Ο αριθμός των αστυνομικών υπαλλήλων που απασχολείται στον σταθμό κρίνεται ανεπαρκής καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στις δεδομένες ανάγκες.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1. Τι πρόκειται να πράξουν προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις των συγκεκριμένων υλικοτεχνικών υποδομών;

2. Θα επανδρωθεί ο συνοριακός σταθμός με επαρκές προσωπικό αστυνομικών υπαλλήλων ώστε οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα και πότε;».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη | Πλημμύρισε απο κόσμο στη συναυλία των ONIRAMA

Η δεύτερη μέρα για το Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη, ήταν άκρως επιτυχημένη.

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2024, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ενώ η συναυλία των ONIRAMA έκλεψε την παράσταση, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που απόλαυσε τη μουσική και τη ζωντάνια του φεστιβάλ. Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα κλείσει με ρεμπέτικους ρυθμούς, προσφέροντας μια ακόμα μοναδική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Παρουσίαστηκε το 7ο βιβλίο της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”

“Στου Ζαχαριάδη” είναι ο τίτλος του 7ου βιβλίου της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”, που εκδόθηκε από τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Α.Ε.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 21:00, στον χώρο του Μουσείου, από τον φιλόλογο, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα, κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλο.

Το θέμα του βιβλίου αφορά ένα βιομηχανικό συγκρότημα έκτασης 6.500 τ.μ., το οποίο περιλάμβανε καπναποθήκες, γραφεία και σπίτια, και δέσποζε στο κέντρο της πόλης από το 1924 έως το 1996, όταν και κατεδαφίστηκε, δίνοντας τη θέση του στη σημερινή πλατεία Παπανδρέου και στο πάρκινγκ. Το μοναδικό κτίριο από αυτά που παρέμεινε είναι η οικία Ζαχαριάδη, η σημερινή Τράπεζα Πειραιώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση ενός τριανταπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιούργησε ο συγγραφέας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για την αναπαράσταση του χώρου όπως αυτός λειτούργησε διαμέσου του χρόνου. Το βιβλίο προλόγισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χαϊτίδου Χριστίνα.

Στην εκδήλωση, πέραν του δημάρχου, παρευρέθηκαν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, ο πατέρας Αδαμάντιος, ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος πνευματικού κόσμου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ουρές οχημάτων στο Λιμάνι της Κεραμωτής -Ενάερια λήψη από drone

Το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024, η Κεραμωτή βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της αυξημένης προσέλευσης Βαλκάνιων τουριστών.

Το πρωί του Σαββάτου πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων καθώς οι τουρίστες κατέφθαναν στην περιοχή έτσι ώστε να περάσουν στην Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι ουρές των αυτοκινήτων εκτείνονταν σε μεγάλες αποστάσεις, προκαλώντας ταλαιπωρία τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν ήδη λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, όπως η δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης και η βελτίωση των οδικών δικτύων.

Δείτε την εναέρια λήψη από drone στην Κεραμωτή του ENA Channel :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en