Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Στα άκρα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας για τον Μαρινόπουλο

image_print

Σε άγρια κόντρα μεταξύ κετέληξε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και με διαξιφισμούς της προέδρου της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασίας Ιωσηφίδου και του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκη Παπαδόπουλου, εξελίχθηκε η συζήτηση στα προ ημερήσιας διάταξης όταν και κυριάρχησε το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας «Μαρινόπουλος», εργαζόμενοι της οποίας βρέθηκαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Αρχικά, τον λόγο έλαβε η εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, Αναστασία  Καραγεώργη.  «Σας μεταφέρουμε την αγωνία όλων των συναδέλφων. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μόνοι τους. Είναι 80 οικογένειες μέσα στην πόλη μας. 

Με μεγάλη ένταση τοποθετήθηκε η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία επισήμανε πως «σήμερα (σ.σ. χθες) δέχτηκα λάσπη. Δε μου αρμόζει. Δίνω αγώνα 1,5 χρόνο γι’ αυτούς τους ανθρώπους, προστατεύοντας και τα συμφέροντα της Δημοτικής Αγοράς και χωρίς ποτέ να τους προσεγγίσω. Θα ήταν εύκολο να κάνω αγωγή εις βάρος του Μαρινόπουλου, αλλά θα έμεναν στον δρόμο 80 άνθρωποι.

Στο σημείο εκείνο, η κ. Ιωσηφίδου απευθύνθηκε στον Μάκη Παπαδόπουλο, λέγοντας: «Είναι άσχετοι αυτοί που σας ενημερώνουν. Από πληροφορίες που έχω, ο Μαρινόπουλος προσπαθεί να επιμηκύνει τον χρόνο πληρωμών.

Ο Κωστής Σιμιτσής, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζόμενους για τις φιλονικίες των δημοτικών συμβούλων κι εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα τους, είπε στον κ. Παπαδόπουλο: «Λυπάμαι, κ. Παπαδόπουλε. Κάνατε ήρωα την κ. Ιωσηφίδου! Δεν χρειαζόταν.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος είπε προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Γραμμένο: «Είπατε ότι κάποιοι λένε ότι η υπόθεση πρέπει να πάει στην Εισαγγελέα. Δεν το κάναμε ποτέ, μας είναι αρκετή η παραδοχή της προέδρου και της δημάρχου  ότι υπάρχουν χρέη 250.000 ευρώ», με τον κ. Γραμμένο να απαντά σε αυστηρό ύφος: «Τι ζητάτε τώρα; Να παρέμβει ο εισαγγελέας;».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Παππάς σημείωσε: «Έβαλα τη θέση μου στη θέση της προέδρου. Σε καμία περίπτωση ένας πρόεδρος δεν θα μπορούσε να μη σκεφτεί τι συνέπειες θα είχε η κάθε απόφασή του”.

 

Σειρά πήρε στη συνέχεια το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια διαρκή υποβάθμιση τα τελευταία χρόνια. «Κανένας δήμος  διαχρονικά ως σήμερα δεν έχει σκύψει στα δικά μας προβλήματα. Το προσωπικό μας έχει μειωθεί κατά τρία άτομα. Επιβαρυνθήκαμε με καθήκοντα που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν πάει άλλο. Πρέπει να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας για την αύξηση των ασθενοφόρων και του προσωπικού. Πιέστε την ΥΠΕ να πάρει διασώστες στα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν δήμαρχοι που έστειλαν υπομνήματα».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στη Νέα Καρβάλη Καβάλας – Αναπτύσσεται σταδιακά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό

image_print

Ανοδική πορεία καταγράφει φέτος η τουριστική κίνηση στη Νέα Καρβάλη του Δήμου Καβάλας, με την περιοχή να προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αυξημένη επισκεψιμότητα αποτελεί ένδειξη ότι η Νέα Καρβάλη εξελίσσεται σταδιακά σε έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι όμορφες παραλίες, η παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων, η τοπική γαστρονομία και η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα που κερδίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Παράλληλα, η μικρή απόσταση από την πόλη της Καβάλας και η εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού ενισχύουν ακόμη περισσότερο την τουριστική της δυναμική.

DNews Widget
Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

69ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» στο Αρχαίο Θέατρο

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στην παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, που παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
image_print

Με μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου συνεχίζεται το 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων, καθώς το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 21:30, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Στον εμβληματικό ρόλο του Αργκάν πρωταγωνιστεί ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, πλαισιωμένος από ένα θίασο γνωστών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Σοφία Βογιατζάκη, η Παρθένα Χοροζίδου, ο Πάνος Σταθακόπουλος, ο Ιωάννης Απέργης, ο Θάνος Μπίρκος και η Αντιγόνη Νάκα.

Η νέα σκηνική προσέγγιση του έργου επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονικότητα της κλασικής κωμωδίας, μέσα από τον καυστικό σαρκασμό του Μολιέρου απέναντι στον φόβο της ασθένειας, τις ανθρώπινες εμμονές και την υποκρισία, διατηρώντας παράλληλα τον ρυθμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζουν το έργο.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ, ενώ τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 25 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ και πολύτεκνοι) κοστίζει 20 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και φέτος θα υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Καβάλας από και προς το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με αναχώρηση στις 19:15 από το ΚΤΕΛ Καβάλας και επιστροφή μετά το τέλος της παράστασης.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Συνάντηση Μαρκόπουλου με τη νέα διοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος με τη νέα διοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχο Βασιλική Ξυπνητού, κατά την εθιμοτυπική συνάντησή τους.
image_print

Τη νέα Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Βασιλική Ξυπνητού, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος στην Καβάλα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια υπηρεσία με ιδιαίτερη βαρύτητα, η οποία έχει στην αρμοδιότητά της μια εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή, από τον Πλαταμώνα Πιερίας έως τα ανατολικά σύνορα του Έβρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στη νέα διοικήτρια καλή και δημιουργική θητεία, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικά άριστη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τις λιμενικές αρχές. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Αρχιπλοίαρχος Βασιλική Ξυπνητού είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Μαρκόπουλος προσέφερε στη νέα διοικήτρια αναμνηστική πλακέτα της Καβάλας.

Από την πλευρά της, η Αρχιπλοίαρχος Βασιλική Ξυπνητού εξέφρασε τη συγκίνησή της για την ανάληψη των καθηκόντων της, τονίζοντας πως το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και της πατρίδας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε 24ωρη βάση. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, εκφράζοντας την πρόθεσή της να εργαστεί με πνεύμα συνεννόησης και προσφοράς προς τους πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Υποδιοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αντιπλοίαρχος Αγγελική Τσιμηρίκα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en