Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας | Αρχές 2024 οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι οι δικαιούχοι

«Στις αρχές του 2024 μόνιμα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν μία βοήθεια της τάξεως αθροιστικά των 800 – 900 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου δηλαδή 1 δισ.», ανέφερε μία μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σημειώνοντας πως φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια εντελώς καθηλωμένων μισθών, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μία αύξηση 200 εκατομμύρια ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και περίπου 80% από την μη εισφορά 1% στο ταμείο τους. Αυτά είναι τα πρώτα 280 εκατ. ευρώ που φέτος ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι τα βλέπουν στο πορτοφόλι τους, ανέφερε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κοινωνικές ομάδες μέσα στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως είναι οι γιατροί που «από φέτος μόνιμα βλέπουν σημαντική αύξηση των μισθών τους κατά 10%, που αυτό είναι άλλα 87 εκατομμύρια ευρώ». «Και έρχεται η κυβέρνηση με ένα νέο μισθολόγιο, το οποίο θα φτιάξουμε μέσα στο 2023, να προσθέσουμε στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, στα χαμηλότερα κλιμάκια αλλά και στις θέσεις ευθύνης και στους ένστολους και στα μέλη ΔΕΠ, άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Σχετικά με την επαναφορά της 13ης σύνταξης για την οποία δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας χθες, όπως και για απόδοση των αναδρομικών και της αποκατάστασης, όπως είπε χαρακτηριστικά της αδικίας για την προσωπική διαφορά, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε «τα λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν και τα δισεκατομμύρια τα οποία υπόσχεται ο κ. Τσίπρας σαν να είναι μια νέα Θεσσαλονίκη, την έχει βιώσει ο Έλληνας πολίτης με το 3ο επώδυνο μνημόνιο. Συνεπώς χρειάζεται σύνεση και σωφροσύνη». Συνολικά, αυτά για τα οποία δεσμεύεται ο κ. Τσίπρας σε περίπτωση που εκλεγεί, είναι μέτρα που ανέρχονται σε κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας έχει υποσχεθεί και μια σειρά από μειώσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και μειώσεις ΦΠΑ στα τρόφιμα και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις, που συνολικά σημαίνουν πολλά δις ευρώ.

«Κάθε μέρα ανακοινώνει και νέα μέρα η αντιπολίτευση, πρόσθετες παροχές. Οι παρεμβάσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και στα τρόφιμα που είχε πει το Δεκέμβριο ήταν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα το 2023 θα επιστρέψει σε πρωτογενή ελλείμματα, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι αγορές την ελληνική οικονομία, με ό,τι σημαίνει αυτό για την επενδυτική βαθμίδα και με ό,τι σημαίνει αυτό για το δημοσιονομικό πλαίσιο που θα υπάρχει στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος από την άλλη μεριά, στην φράση του Πρωθυπουργού χθες στην θεματική συνέντευξη τύπου, ότι «με πολιτική αστάθεια δεν θα δούμε επενδυτική βαθμίδα ούτε με κυάλια», ο κ. Σταϊκούρας υπερθέματισε λέγοντας πως «είναι πρόδηλο παγκοσμίως ότι όσο μεγαλύτερη σταθερότητα υπάρχει και λιγότερες αβεβαιότητες στα εθνικά και τα διεθνή οικονομικά περιβάλλοντα, τόσο οι χώρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναβαθμιστούν». Και συνέχισε λέγοντας «η ελληνική οικονομία, συνεπώς και κοινωνία, επειδή υπήρχε μια μεγάλη πολιτική σταθερότητα την προηγούμενη τριετία, αλλά κυρίως επειδή υλοποιήσαμε πλήθος διαρθρωτικών αλλαγών, ακολουθήσαμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και μια διορατική εκδοτική στρατηγική αναβαθμιστήκαμε 11 φορές, φτάσαμε συνεπώς ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα». Είχαμε μόνο αναβαθμίσεις την τελευταία τετραετία και αυτό οφείλεται και στη σταθερότητα, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και υποστήριξε ότι συνεπώς, η έλλειψη σταθερότητας στην Ελλάδα και οι αβεβαιότητες στο διεθνές περιβάλλον επηρεάζουν αρνητικά την επίτευξη αυτού του τελευταίου εθνικού στόχου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα περιβάλλον διαρκώς αυξημένων επιτοκίων, αποτέλεσμα της ασκούμενης νομισματικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απότοκο του υψηλού πληθωρισμού, ενώ θύμισε ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης είχαμε αρκετές υποβαθμίσεις.

Σε σχέση με την αναμενόμενη αύξηση στον κατώτατο μισθό, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εργασίας είναι σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους γι’ αυτό το ζήτημα και θα ακολουθήσει εισήγηση του υπουργού Εργασίας στον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης. «Αυτό που ισχύει είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία αύξηση, τρίτη αύξηση, του κατώτατου μισθού, αλλά θα πρέπει αυτή να είναι και ρεαλιστική, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα αλλά και οι επιχειρήσεις. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε μια πλήρη εικόνα» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών. Κατόπιν, ο κ. Υπουργός ρωτήθηκε εάν στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να αποφασιστεί μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για να απαντήσει πως «όλα είναι ζητήματα δημοσιονομικού χώρου και προτεραιοτήτων που θα συνθέσει ο πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση», ενώ σε σχέση με το πώς θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος την χρονιά που διανύουμε, εξήγησε πως πρόκειται για αποτέλεσμα δύο παραγόντων που εκτιμάται ότι θα επιτευχθούν ή έχουν επιτευχθεί. «Το ένα είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού, καλύτερη από αυτές που αρχικά θεωρούσαμε για το 2022. Και ταυτόχρονα έχουμε την πρώτη αίσθηση ότι οι τιμές στην ενέργεια κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα ή προβλέπεται ότι θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Είμαστε σχεδόν στο τέλος του πρώτου μήνα του έτους. Οι αβεβαιότητες εξακολουθούν, υψηλές και μεγάλες. Οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, οι προτεραιοποιήσεις μεταβιβάζονται ή μετατίθενται. Πριν από 8-9 μήνες, η προτεραιότητα ήταν το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι. Στη συνέχεια ήταν τα καύσιμα, μετά τα τρόφιμα, άρα φαίνεται να αρχίζουν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα τον επόμενο μήνα και ανάλογα με το από πού προέρχεται αυτό, δηλαδή, αν το έρχεται αυτό από καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού με μόνιμα χαρακτηριστικά, είτε έρχεται βραχυπρόθεσμα από κάποιες μεταβολές οι οποίες δεν έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά, θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις. Μετά από τέσσερις μήνες θα έχουμε καλύτερα δεδομένα για την επόμενη περίοδο, μετά από έξι μήνες και ούτω καθεξής» ανέφερε αναλυτικά ο Υπουργός.

Ειδικά όσο αφορά στην ακρίβεια, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι το πρόβλημα του πληθωρισμού έχει μετατοπιστεί στα τρόφιμα παγκοσμίως. Στις 38 χώρες και του ΟΟΣΑ, οι 33 έχουν διψήφιο ποσοστό αύξησης του πληθωρισμού στα τρόφιμα ανέφερε και η Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. «Έχουμε κάποιες ενδείξεις από εισαγόμενα προϊόντα και τιμές στις πρώτες ύλες ότι μπορεί να υπάρχει μια συγκράτηση του κόστους. Έχουμε τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής τους τελευταίους μήνες από το καλάθι της νοικοκυράς και έχουμε και τις παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, τα 650 εκατομμύρια. Νομίζω ότι θέτουμε κάποια πρώτα σημαντικά αναχώματα, μεταξύ άλλων Ο κ. Υπουργός ερωτήθηκε ακόμα, εάν με την μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα μειωθούν και οι σχετικές επιδοτήσεις και η απάντησή του ήταν πως οι επιδοτήσεις οι οποίες δίνονται είναι για να καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι της επιβάρυνσης του πολίτη. «Οι επιδοτήσεις προέρχονται από την αγορά ενέργειας από τους παρόχους και ένα μικρό ποσοστό από τον προϋπολογισμό. Είναι πρόδηλο ότι όσο πέφτει το σύνολο τόσο πέφτουν και τα συστατικά αυτού» ανέφερε.

Για τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, έρχεται δώρο του Πάσχα για συνταξιούχους και ευάλωτους πριν τις εκλογές, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε «δεν θα σχολιάσω κανένα μέτρο που αφορά το μέλλον, διότι η σωστή αλληλουχία των γεγονότων είναι πρώτα μετράμε, βρίσκουμε τον χώρο, συζητάμε με τον πρωθυπουργό, ο πρωθυπουργός θέτει τις προτεραιότητες, κάνουμε ανακοινώσεις και μετά εξειδικεύουμε».

Τέλος, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 2% το 2023, ο κ. Υπουργός ανέφερε τα εξής. «Φαίνεται ότι κινούμαστε ικανοποιητικά. Φαίνεται ότι είμαστε πιο κοντά στο στόχο για 2%, ο προϋπολογισμός έχει 1,6%. Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε μια εξωγενή κρίση. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η κρίση χτυπάει όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πρέπει συνεπώς, όχι μόνο να βλέπουμε πως πηγαίνουμε εμείς ως χώρα, αλλά πρέπει να βλέπουμε και πώς πηγαίνουμε εμείς ως χώρα σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Συνεπώς, με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όχι της ελληνικής κυβέρνησης, η Ελλάδα το 2022 θα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Το 2023 θα έχει τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης. Θα έχουμε ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών το 2022 και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης επενδύσεων μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών μέχρι και το 2024, με σημαντική μείωση της ανεργίας, η οποία ήδη υφίσταται και η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί στο μέλλον».

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ | Aνοίγει η πλατφόρμα για την διόρθωση λαθών στο Ε9 – Πώς θα μειωθεί ο λογαριασμός

Παράθυρο για διορθώσεις στο έντυπο Ε9 και μείωση του λογαριασμού ανοίγει μέσα στην ημέρα (15.4.2024) από την ΑΑΔΕ καθώς ξεκινούν οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 – ΕΝΦΙΑ για το έτος 2024 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με τις πιθανές διορθώσεις λαθών και παραλείψεων στο Ε9 οι φορολογούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μειώσουν τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ, προτού η ΑΑΔΕ προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση.

Σημειώνεται πως στη συνέχεια ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε δόσεις όχι μικρότερες των 10 ευρώ, έως και την 28η Φεβρουαρίου 2025.

Γενικά, οι τρόποι πληρωμής που παρέχονται για τον ΕΝΦΙΑ φέτος, είναι:

-εφάπαξ

-σε 11 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση έως τις 30 Απριλίου 2024

-σε έως 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις, με συμμετοχή στην πάγια ρύθμιση οφειλών

-σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα

Εφάπαξ εξόφληση ΕΝΦΙΑ

Έτσι, οι φορολογούμενοι που έχουν εκκρεμείς επιστροφές φόρου αλλά δεν επιθυμούν να υπάρξει συμψηφισμός με την οφειλή του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο ακινήτων έως την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Αν δεν γίνει εφάπαξ εξόφληση, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ΑΑΔΕ θα συμψηφίσει επιστροφές φόρων με οφειλές ΕΝΦΙΑ.

Για να μην συμβεί αυτό και για να λάβουν οι φορολογούμενοι άμεσα τις επιστροφές φόρου θα πρέπει να υπάρξει εξόφληση έως:

– 18 Απριλίου 2024 για πληρωμή μέσω web banking ή

– 19 Απριλίου 2024 για πληρωμή μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE και του myAADEapp.

Τα βήματα για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Για να διορθωθούν τα στοιχεία του Ε9 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν δέκα βήματα:

1. Να επιλεγεί το έτος υποβολής Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας και η δημιουργία δήλωσης Ε9 για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής κατάστασης.

2. Να εισαχθεί/ μεταβληθεί/διαγραφεί ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).

3. Εάν εισαχθεί ακίνητο, πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) και επίσης να γίνει γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.

4. Εάν υπάρξει μεταβολή ακινήτου, πρέπει να τροποποιηθούν μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.

5. Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.

6. Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλεγεί, θα πρέπει να συμπληρωθούν τα υποχρεωτικά πεδία που ζητούνται και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.

7. Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.

8. Οποιαδήποτε ενέργεια και αν γίνει θα πρέπει να αποθηκευτεί προσωρινά.

9. Όταν ολοκληρωθούν οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης, πρέπει να υπάρξει έλεγχος το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.

10. Επιλογή οριστικής υποβολής της δήλωσης Ε9 και εφόσον το επιθυμεί ο φορολογούμενος, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εκτόξευση» των τιμών στα καύσιμα | Πάνω από 2,30 ευρώ στα νησιά

«Πονοκέφαλο» για τα νοικοκυριά αποτελεί η σταθερά αυξανόμενη τιμή των καυσίμων. Την πρωτιά στην αύξηση έχουν τα νησιά, όπου η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ
εντείνονται οι φόβοι για «εκτόξευση» των τιμών των καυσίμων μετά τη χτεσινή ανάφλεξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Το Μπρεντ, τείνει στα 100 δολάρια μετά την επίθεση του Ιράν.

Σήμερα η τιμή διαμορφώνεται στα 92 δολάρια / βαρέλι. Σημειώνεται πως αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Καύσιμα: Συνεχίζουν την ανοδική πορεία οι τιμές τους

 • Βενζίνη: 1,962 ευρώ/ λτ
 • Πετρέλαιο κίνησης: 1,715 ευρώ/λτ

«Πέταξε» η τιμή της βενζίνης στα νησιά

 • Κίμωλος: 2,39 ευρώ /λτ
 • Νίσυρος: 2,35 ευρώ /λτ
 • Μήλος: 2,35 ευρώ /λτ
 • Κάσος: 2,32 ευρώ /λτ
 • Νάξος: 2,32 ευρώ /λτ
 • Θήρα: 2,301 ευρώ /λτ

ΑΑΔΕ: Δυο χρόνια «λουκέτο» σε πρατήρια καυσίμων που παρανομούν

Συγκεκριμένα το κλείσιμο της επιχείρησης αφορά για όσα πρατήρια:

 • κατέχουν και εμπορεύoνται νοθευμένα καύσιμα
 • διαπιστωθούν με τέλεση λαθρεμπορίας καυσίμων
 • παρεμποδίσουν τον έλεγχο με χρήση βίας ή απειλής

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καύσιμα | Πάνω από δύο ευρώ η βενζίνη το Πάσχα

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα καθώς στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας, οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου diesel κίνησης έχουν πατήσει τα 2 ευρώ. Η γεωπολιτική ανάφλεξη ενισχύει το κλίμα συναγερμού στην αγορά, καθώς το αργό πετρέλαιο τύπου Brent καταγράφει τη μεγαλύτερο άνοδο των τελευταίων μηνών, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα των 90 δολαρίων το βαρέλι.

Την ίδια ώρα οι διεθνείς τιμές Platts της Μεσογείου, οι οποίες αποτελούν το σημείο αναφοράς των συμβολαίων αγοράς καυσίμων μεταξύ διυλιστηρίων και πελατών τους, φαίνεται πως ακολουθούν την αυξητική τάση του Brent.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» οι αυξήσεις στα καύσιμα έρχονται λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, μια περίοδο που πολλοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν, με τις μέσες τιμές στην περιφέρεια να έχουν πατήσει για τα καλά τα 2 ευρώ το λίτρο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η τιμή της αμόλυβδης στις Κυκλάδες έχει πετάξει στα 2,190 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα 2,125 ευρώ, ενώ πάνω από τα 2 ευρώ σε Λευκάδα, Ευρυτανία, Μυτιλήνη και Κεφαλονιά.

Αυτή τη στιγμή η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,962 ευρώ το λίτρο και του diesel κίνησης στα 1,715 ευρώ το λίτρο, σημειώνοντας περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, παράγοντες της ελληνικής αγοράς εκτιμούν ότι οι ανοδικές κινήσεις θα είναι πιο δυναμικές τις επόμενες ημέρες λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που τροφοδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που πιθανόν επιφέρουν στην ελληνική αγορά οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τόνισε πως η κυβέρνηση «δεν θα δεχθεί αναιτιολόγητες αυξήσεις σε αποθέματα καυσίμων που έχουν ήδη τιμολογηθεί και φορολογηθεί».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Πολιτεία έχει τους μηχανισμούς για να κάνει τους ελέγχους. «Είναι προφανές ότι αυτή η περίοδος, που υπάρχει αναταραχή, είναι η περίοδος που όλοι οι μηχανισμοί πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Είτε έχουν σχέση με την αισχροκέρδεια, είτε έχουν σχέση με τη φοροδιαφυγή. Τις επόμενες ημέρες θα είναι στους δρόμους τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ και της ΔΙΜΕΑ, ώστε να πραγματοποιούν ελέγχους», πρόσθεσε.

Σε υψηλό δύο μηνών το φυσικό αέριο

Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και οι φόβοι για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ουκρανίας επηρέασαν και τις τιμές του φυσικού αερίου, με τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να αυξάνονται κατά 5% στα 29 ευρώ/ MWh, πλησιάζοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών. Ωστόσο, οι προβλέψεις θερμότερου καιρού, η αυξημένη παραγωγή αιολικής ενέργειας, η ισχυρή γαλλική πυρηνική παραγωγή και η ενισχυμένη προσφορά φυσικού αερίου στη Νορβηγία αποτελούν παράγοντες αισιοδοξίας που συμπληρώνονται και από τα επίπεδα των αποθεμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αε- υψηλή ρίου, ξεπερνώντας το 60%.

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en