ΓΥΝΑΙΚΑ

Chef Στέλιος Δίγκας | Κοτόπουλο με μαστίχα και ούζο

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λουρίδες η καρέ
1 καρότο σε μικρό καρέ
1 κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες
1 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
1 ποτηράκι ούζο για το σβήσιμο
1/2 ποτήρι ζωμό κρέατος
2 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
λάδι ελιάς για μαρινάρισμα
Ρίγανη φρέσκια για γαρνίρισμα
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες

Εκτέλεση

Kόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες η καρέ κατ’ επιλογή και το βάζουμε να μαριναριστεί στο λάδι με το μισό εστραγκόν για 2-3 ώρες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και θωρακίζουμε το φιλέτο γύρω γύρω, να διατηρήσει τα ζουμιά του εσωτερικά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια.
Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τη μαστίχα.
Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή αν η μαστίχα χτυπήθηκε με αλάτι).
Προσθέτουμε το ζωμό και το υπόλοιπο εστραγκόν.
Μόλις το κοτόπουλο έχει τραβήξει τα υγρά του δένουμε με την κρέμα, προσεκτικά να μην κολλήσει.
Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Tips

Για να χτυπήσετε πιο εύκολα τη μαστίχα βάλτε τη στο γουδί ή στο μπλέντερ με λίγο αλάτι.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version