ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την Ελληνική Pisa

Αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για την Τετάρτη 18 Μαΐου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις εξετάσεις για την Ελληνική Pisa.

Σε απεργία των εκπαιδευτικών και αποχή των μαθητών καλεί την Τετάρτη 18 Μαΐου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Π.Ε Καβάλας σχετικά με την Ελληνική Pisa.

Η ελληνική PISA «επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε εναπομείνουσα δραστηριότητα χαράς και δημιουργίας στο δημόσιο σχολείο, να το μετατρέψει σε  ατέλειωτο εξεταστικό κάτεργο για  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να συγκεντρώσει τα «επιστημονικά» δεδομένα που θα νομιμοποιούν το ιδεολόγημα των οικονομικά ισχυρών του κόσμου ότι οι φτωχοί και «διαφορετικοί» μαθητές των σχολείων μας δεν έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση, οπότε δεν χρειάζονται ούτε εκπαιδευτικούς, ούτε σχολεία», όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν ότι «η ακύρωση των εξετάσεων είναι συλλογικός αγώνας» και ότι «καμία, κανένας εκπαιδευτικός, δασκαλα/ος ΣΤ΄ Δημοτικού, εκπαιδευτικοί που ορίζονται επιτηρητές στα συγκεκριμένα σχολεία δεν θα μείνουν μόνοι τους».

Η κα Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία – αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων και τους μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Τάξης των γυμνασίων σε θέματα ευρύτερων/γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών – «Ελληνικής PISA» – που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, δειγματοληπτικά σε 6.000 περίπου μαθητές και 300 σχολεία ανά τάξη. Η αγωγή θα εκδικαστεί αύριο, Τρίτη, λόγω του κατεπείγοντος.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version