Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Σκληρή απάντηση της Μαρίνα Φιλιππίδου και απειλές για αγωγή κατά του Δημήτρη Κυριαζίδη

Δημοσιεύτηκε

στις

Αγωγή εναντίον του Βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη δηλώνει ότι θα καταθέσει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ Μαρίνα Φιλιππίδου, για την αναφορά στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή, ότι η δυσλειτουργία του Κέντρου οφείλεται εν πολλοίς στην  «διοικητική ανεπάρκεια» της κ. Φιλιππίδου. Η πρόεδρος του ΚΚΠ περνά στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον βουλευτή, ότι η στάση του ενέχει ψηφοθηρικούς λόγους ενώ τονίζει, ότι τα προβλήματα ξεκινούν από το γεγονός, ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι παράγοντες δεν αποδέχθηκαν ως έδρα του ενιαίου φορέα την Καβάλα. Εξ άλλου η κυρία Φιλιππίδου εκτιμά ότι η αυτονόμηση του ΘΧΠ Δράμας είναι ανέφικτη!

Ολόκληρη η δήλωση της Μ. Φιλιππίδου έχει ως ακολούθως:

Σε απάντηση της Επερώτησης του Βουλευτή Δράμας κου Δ. Κυριαζίδη  θα ήθελα να δηλώσω τα εξής :

Δυστυχώς για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής  Πρόνοιας  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης   ο κ.Κυριαζίδης  δεν έχει ξεπεράσει  ακόμη το γεγονός ότι   η έδρα του νέου φορέα επιλέχθηκε η Καβάλα ως η καλύτερη γεωγραφική  λύση. Λύση στην οποία άλλωστε συμφωνούν όλοι οι Βουλευτές των όμορων Νομών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτεί  τόσο καλύτερα θα είναι για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ.  αφού όλα τα προβλήματά  του ξεκινούν από εκεί.   Προφανώς για αυτόν και τους υπολοίπους  που συντάσσονται με τις απόψεις του, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας  έχει καταστεί το μοναδικό πρόβλημά τους. Άραγε δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στην Κοινωνία της Δράμας, η οποία μαστίζεται  από πλήθος σοβαρών κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, ή μήπως τους ενοχλεί ότι η αποκάλυψη των οικονομικών σκανδάλων έγινε επί της δικής μας Διοίκησης;

Αλήθεια σε πόσους  ψήφους άραγε προσδοκούν με αυτή την επίμονη ενασχόλησή τους;

Ο κ.Κυριαζίδης με θεωρεί ανεπαρκή και ανίκανη να διοικήσω. Όμως είμαι εγώ που   αποκάλυψα τις 2 υπεξαιρέσεις και ζήτησα πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη Διοίκηση, όπου και διενεργείται την περίοδο αυτή. Μήπως δεν γνωρίζουν τι συζητάει ολόκληρη η Δραμινή Κοινωνία, δηλαδή ότι επί χρόνια γινόταν σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες στο Θεραπευτήριο της Δράμας;  Τι φοβούνται και  θέλουν να με αντικαταστήσουν; Μήπως αποκαλυφθούν και άλλα;

Ο κος Κυριαζίδης και όσοι συντάσσονται μαζί του αντί να δυσανασχετούν με το γεγονός ότι και οι 2 υπεξαιρέσεις έγιναν  στο Θεραπευτήριο της Δράμας, εν τούτοις θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη  ότι για όλα είμαι εγώ υπεύθυνη.  Ωστόσο είμαι σίγουρη ότι  η Δικαιοσύνη θα κάνει σύντομα καλά τη δουλειά της και σύντομα η αλήθεια θα λάμψει. Αυτή η επιμονή στο πρόσωπό μου προφανώς   καταδεικνύει ότι δεν τους βολεύω.

Μιλάει ο κος Κυριαζίδης για ελλείψεις βασικού προσωπικού και ότι και με την αυτονομία θα λυθούν τα ζητήματα αυτά. Φυσικά δεν γνωρίζει ότι τα 2 ιδρύματα της Δράμας δεν διαθέτουν Διοικητικό προσωπικό και όλες οι λειτουργίες του Φορέα γίνονται από το ελάχιστο προσωπικό που βρίσκεται στην έδρα του Φορέα την Καβάλα.  Αλήθεια πως θα επιβιώσει ένα τέτοιο αυτόνομο ΝΠΔΔ με όλες αυτές τις σοβαρές ελλείψεις; Έχει ρωτήσει τους εργαζομένους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων της Δράμας και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού αν θέλουν την αυτονομία των 2 αυτών ιδρυμάτων;

Η αυτονομία του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας δεν με προβληματίζει, ούτε προσωπικά θα φέρω εμπόδιο σε αυτό,  αν και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και δεν μπορεί να γίνει για ευνόητους λόγους.

Ο κος Κυριαζίδης και όλοι οι υπόλοιποι που συντάσσονται μαζί του μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν για να ικανοποιήσουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα τους, δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να μειώνουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά μου, για τα οποία είμαι αδιαπραγμάτευτη. Το να ρίχνουν επάνω μου όλα τα προβλήματα της λειτουργίας του νέου Φορέα για να πετύχουν τον σκοπό τους, είναι τουλάχιστον ανήθικο και απρεπές. Αν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν χωρίς να λένε ψέματα και συκοφαντίες για το πρόσωπό μου.

Ας ενημερωθεί ο κος Κυριαζίδης ότι με σύμμαχο την εντιμότητά μου, την ειλικρίνειά μου, την μαχητικότητά μου, την ΑΓΑΠΗ μου για τα παιδιά, τα ΑΜΕΑ και τους περιθαλπόμενους, θα τα καταφέρω και με την νέα διεύρυνση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με την ένταξη του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης και  όλων των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ από την Χρυσούπολη μέχρι την Ορεστιάδα.

Όσο για τον ισχυρισμό ότι είμαι «μακράν κάθε σύγχρονης διοικητικής ικανότητας και ανεπαρκής» θα καταθέσω αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη εναντίον του, γιατί η μέχρι τώρα ανωτερότητά μου και σιωπή μου έχει και αυτή όρια.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. γιατί με στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις σε όλη αυτή την προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου και σύντομα θα εκδώσει Δελτίο Τύπου για να απαντήσει και αυτό με τη σειρά του σε όλους τους ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς που αναφέρει στην Επερώτησή του ο Βουλευτής Δράμας κος Κυριαζίδης.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ.

Μαρίνα Φιλιππίδου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Επιμελητήρια | Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τις τουριστικές επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Δευτέρα 6/7/2020 και ώρα 11.00 έως 13.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην Ελληνική Επικράτεια από τη Βουλγαρία, με την εξαίρεση του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα, δυνάμει της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.41015/30.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 2733/3-7-2020.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, αναγνωρίζοντας το πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, λόγω της απαγόρευσης εισόδου τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας (Ροδόπης),  Ορμενίου  και Κυπρίνου (Έβρου), Ξάνθης (Αγ.Κωνσταντίνου), και Δράμας (Εξοχής) εκφράζουν την δυσαρέσκειά αλλά και την έντονη ανησυχία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 

Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως εφαρμόστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργήσει, ήδη, τεράστια θέματα βιωσιμότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις και έχουν επιφέρει σημαντική απώλεια των εποχιακών θέσεων εργασίας. Ο νέος περιορισμός που τίθεται στις οδικές συνδέσεις με την Βουλγαρία έχει επιφέρει την άμεση ακύρωση εκατοντάδων κρατήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Περιφέρειάς μας και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάκτηση της απολεσθείσας τουριστικής κίνησης των προηγουμένων μηνών. 

Ενόψει των ανωτέρω και προκειμένου να μειωθούν οι δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία της Περιφέρειας ΑΜΘ θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων που πλήττονται εκ νέου από τη συντριπτική μείωση της τουριστικής κίνησης, πέραν όλων όσων μέχρι σήμερα έχουν εξαγγελθεί. 

Για τους άνω λόγους,  θα μπορούσε η κυβέρνηση τηρώντας  πλήρως  τα υγειονομικά πρωτόκολλα να συμπεριλάβει  για την ισόνομη μεταχείριση όλων  των πολιτών της χώρας, πρόσθετη δίοδο συνοριακού σταθμού εντός της Περιφέρειας μας. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας έχει αφίσα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτή είναι η αφίσα που προκρίθηκε για το φετινό 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας:

Δημιουργός της είναι ο Νίκος Πάστρας. 

Η ομάδα του φεστιβάλ ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Καλοκαίρι  στον  θερινό  κινηματογράφο «Αλέξανδρο»

Το DISFF 2020, επιστρέφει με ανακούφιση στον φυσικό του χώρο, το σινεμά, μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων και αποζημιώνει το σινεφίλ κοινό με μια σειρά επιλεγμένων Σαββατιάτικων προβολών στο νέο θερινό κινηματογράφο που εγκαινιάζεται αυτές τις μέρες στην Δράμα.

Ο θερινός κινηματογράφος Αλέξανδρος, στημένος σε μια όαση πράσινου στην καρδιά της πόλης, θα αποτελέσει και τον Σεπτέμβριο έναν νέο πόλο εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ.

Από το Σάββατο 4 Ιουλίου και έως τα τέλη Αυγούστου, το Φεστιβάλ Δράμας, ξεκινά στον «Αλέξανδρο» τις προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις και υπόσχεται ένα πρόγραμμα  με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες που περιλαμβάνει από το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου με τον Μάκη Παπαδημητρίου, μέχρι το πρόγραμμα  «Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει». Και από το πολυβραβευμένο Supa Modo για παιδιά και νέους που χειρίζεται με υποδειγματικό τρόπο ένα σκληρό θέμα, μέχρι τις μεγάλους μήκους ταινίες του Γιάννη Σακαρίδη Πλατεία Αμερικής  και Wild Duck -μια καλή ευκαιρία για το κοινό της Δράμας να γνωρίσει το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ.

Αυτό είναι το πρόγραμμα:

Σάββατο 4 Ιουλίου Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει: μέρος Α’

Το πρώτο μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Δράμας 

Σάββατο 11 Ιουλίου  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ  του Γιάννη Σακαρίδη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας 

Σάββατο 18 Ιουλίου Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει μέρος Β’

Το   δεύτερο  μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Δράμας

Σάββατο 25 Ιουλίου  WILD DUCK του Γιάννη Σακαρίδη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας

Σάββατο 1 Αυγούστου Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει μέρος Γ’

Το   τρίτο  μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβά Δράμας 

Σάββατο 8 Αυγούστου Δραμινοί Καλλιτέχνες παρουσιάζουν 

Σκηνοθέτες και  ηθοποιοί από την πόλη της Δράμας σε ταινίες μικρού μήκους που αγαπήθηκαν από το κοινό τα τελευταία χρόνια.

Σάββατο 15 Αυγούστου 

Supa Modo  του  Likarion Wainaina, πολυβραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους για παιδιά αλλά και μεγάλους. Ευγενική προσφορά του Νεανικού Πλάνου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Σάββατο 22 Αυγούστου SUNTAN του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου 

Σάββατο 29 Αυγούστου  Best of the bests  2019  

Επιλογή βραβευμένων ταινιών από το Διεθνές  Φεστιβάλ Δράμας 2019:

– Aδελφοσύνη-Brotherhood  (Tυνησία, Καναδάς, Κατάρ, Σουηδία) 

Χρυσός Διόνυσος 2019, Best Short Film 2019

– The Lake of Happiness (Λευκορωσία) 

 Βραβείο Σκηνοθεσίας 2019, υποψήφια για EFA 2020

– Pinky Promise  (Γερμανία)  Βραβείο Ανθρωπίνων Αξιών της Βουλής των Ελλήνων & Εύφημος Μνεία

– Maraas (Ισπανία) Bραβείο Αρτιότερης παραγωγής TV5 Monde, 2019

 

Περισσότερες πληροφορίες:

info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα Τηλεφροντίδας ηλικιωμένων στο Δήμο Παρανεστίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μεγάλη ευαισθησία για την τρίτη ηλικία προχώρησε ο Δήμος μας, στο καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα: Σύνδεση Ζωής.

Είναι ολοκληρωμένη υπηρεσία Τηλεφροντίδας και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι όμοιος με ρολόι χειρός και επικοινωνεί με συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο τηλεφώνου.

Δίνει την δυνατότητα  στον εκάστοτε χρήστη να ζητήσει βοήθεια, σε οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πιέζοντας ένα πλήκτρο που φέρει στη συσκευή στο  χέρι.

Στη συνέχεια επικοινωνεί με το κέντρο και ο ηλικιωμένος αναφέρει το πρόβλημα του. Αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό και βιώσιμο σύστημα παροχής διαρκούς κατ΄ οίκον φροντίδας, υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Η παροχή είναι προσβάσιμη 24 ώρες το 24ώρο και προσφέρει άμεση βοήθεια στους ηλικιωμένους συνδημότες μας. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Τσουχτερά τα πρόστιμα της Προσβεστικής στους “αδιάφορους”

Δημοσιεύτηκε

στις

Από 150 έως 200 ευρώ ορίστηκαν τα πρόστιμα για τους παραβάτες της νομοθεσίας που αφορούν στην πρόληψη των πυρκαγιών.

Επειδή οι καιροί «ου μενετοί» προσέχουμε για να έχουμε πρωτίστως τα δάση και τις περιουσίες ανέπαφες αλλά και τα λεφτά στην τσέπη μας. Ορισμένες από τις διατάξεις που ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα προβλεπόμενα πρόστιμα:

Απαγορεύεται το κάψιμο σε χορτολιβαδικές εκτάσεις  χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Αρχής  θεωρημένης μάλιστα  μελέτης από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αναγκαία μέτρα και μέσα και υλικά πυρασφάλειας. Πρόστιμο 200€

 Απαγορεύεται  το κάπνισμα κυψελών μελισσών μέσα σε δάση ή δασικές εκτάσεις σε απόσταση 300 μέτρων, χωρίς την λήψη μέτρων. Πρόστιμο 200€

 Αν δεν λαμβάνονται τα προβλεπόμενα από την ΠΟΥ μέτρα, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για εστίαση ( ψησταριές) σε οργανωμένους και όχι μόνο χώρους. Πρόστιμο 200€

 Προσοχή που θα πετάξετε το αναμμένο τσιγάρο σας. Το πρόστιμο είναι 150

 Ακόμη και το κυνήγι  μέσα σε δάση με όπλα, που έχουν βύσμα από ύλη, από την οποία μπορεί να μεταδοθεί φωτιά στους χώρους θα «τιμωρείται» με 150€.

 Επισημαίνεται ότι με βάση τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π., στα προαναφερόμενα ποσά προστίμου θα υπάρχει προσαύξηση με συντελεστή βαρύτητας. Σε περίπτωση διαπίστωσης όμοιας παράβασης εντός ενός  έτους, το επιβαλλόμενο πρόστιμο διπλασιάζεται.

Η Πράξη Επιβολής Προστίμου συντάσσεται επί τόπου από τους ελεγκτές του Π.Σ. και εφόσον το πρόστιμο δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα εντός 15 ημερών, βεβαιώνεται και εισπράττεται μέσω της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.).

Διαβάστε  το πλήρες κείμενο.

Στα  πλαίσια  της  διαρκούς  ενημέρωσης  των   πολιτών,  η  Διοίκηση  Πυροσβεστικών       Υπηρεσιών   Νομού  (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Δράμας,  έχοντας  ως   στόχο  την εξάλειψη   των κινδύνων  πυρκαγιάς για ξένες  περιουσίες   και  κυρίως   για  την προστασία  της  ανθρώπινης  ζωής ,  τη  μείωση  του αριθμού εκδήλωσης  πυρκαγιών   υπαίθρου και τον περιορισμό των   καμένων   εκτάσεων,  ανακοινώνει   ότι :

Από 11 Ιουνίου 2020 δημοσιεύτηκε και ισχύει η  υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη  με θέμα «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας».

Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την τυχόν προβλεπόμενη επιβολή, από άλλο κανονιστικό πλαίσιο, διοικητικών μέτρων ή κυρώσεων ή/και την άσκηση ποινικής δίωξης.

1.3 Με την παρούσα ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, κατόπιν διαπίστωσης μη τήρησης των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας:

α) προληπτικών και κατασταλτικών μέσων, μέτρων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας,

β) στοιχείων δομικής (παθητικής) πυροπροστασίας,

γ) τυπικών προϋποθέσεων ως μέρος διοικητικών διαδικασιών,

δ) μέριμνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, αγροτικές και δασικές εκτάσεις. 

Ειδικότερα για την

(δ) κατηγορία προβλέπονται τα εξής:

Για άναμμα φωτιάς, απόρριψη αναμμένου τσιγάρου – σπίρτων και άλλων υλών σε ξηρά χόρτα ή/και άλλα καυστά ή εκρήξιμα υλικά ή αντικείμενα κατά παράβαση της υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Για εκτέλεση «θερμών εργασιών» σε υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους, όπως η ηλεκτροσυγκόλληση, η κοπή, η χρήση φλόγας ή ηλεκτρικού τόξου ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει θερμότητα, φλόγα ή σπινθήρα, καθώς και το καλαφάτισμα, η στεγανοποίηση, το πελέκημα, το τρύπημα, το κάρφωμα (καθήλωση) και οποιαδήποτε άλλη εργασία παραγωγής θερμότητας, εκτός εάν εκτελείται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία των εργαλείων και της εργασίας κάτω των 100οC, με μέσα όπως συσκευές κοπής και συγκόλλησης μετάλλων, συσκευές χαλκοκόλλησης και κασσιτεροκόλλησης, λυχνίες συγκόλλησης (καμινέτο) κ.α., εφόσον δεν έχει εκδοθεί άδεια εργασίας του άρθρου 2 και δεν τηρούνται τα προληπτικά μέτρα του άρθρου 3 της υπ’ αρ. 7/1996 Πυροσβεστικής Διάταξης προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Για άναμμα φωτιάς για λόγους εστίασης εντός οργανωμένων χώρων, όπως κάμπινγκ χωρίς τη λήψη των μέτρων της παρ. 2 του άρθρου 4 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει. προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Για άναμμα και διατήρηση φωτιάς εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων και μέχρι την απόσταση 300 μέτρων, χωρίς την τήρηση των μέτρων της παρ. 4 του άρθρου 4 της υπ ́ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Για καύση σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων σε ημέρες με δείκτη επικινδυνότητας 3, 4, 5 ή χωρίς την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας της παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει, στις ημέρες με δείκτη επικινδυνότητας 1 και 2 προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Για καύση αγροτικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων ή σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από αυτές και 50 μέτρα από δενδροστοιχίες, χωρίς άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 30 Απριλίου του επόμενου έτους, στις επικίνδυνες περιοχές, όπως αυτές ορίζονται με το π.δ. 575/81, χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα της παρ. 1 του άρθρου 5, ενώ για τις λοιπές πριοχές της χώρας, χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα της περίπτωσης (δ) της παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Για τοποθέτηση, φύλαξη ή εγκατάλειψη εύφλεκτων υλών ή άχρηστων ειδών ή απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές και 50 μέτρων από δενδροστοιχίες με δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση, χωρίς άδεια του οικείου Δασάρχη και τήρησης των υποδεικνυόμενων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέτρων πυροπροστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Για δημιουργία χώρων απόρριψης και η καύση απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές, χωρίς τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας των παρ. 2 και 4 του άρθρου 7 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 500 ευρώ.

Για λειτουργία ανθρακοκαμίνων, ασβεστοκαμίνων, λοιπών εργαστηριακών ή τεχνικών συγκροτημάτων που λειτουργούν εντός εκτάσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, χωρίς άδεια του οικείου Δασάρχη, πιστοποιητικού πυροπροστασίας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 8 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 250 ευρώ.

Για κάπνισμα κυψελών μελισσών εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές, χωρίς τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας της παρ. 1 του άρθρου 9 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Για καύση χορτολιβαδικών εκτάσεων χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Αρχής και θεωρημένης μελέτης από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αναγκαία μέτρα, μέσα και υλικά πυρασφάλειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200  ευρώ.

Για άναμμα και διατήρηση για οποιοδήποτε σκοπό φωτιάς στην ύπαιθρο στους χώρους του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Για απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών στους χώρους του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Για την εντός δασών και δασικών εκτάσεων θήρα με όπλα, που έχουν βύσμα από ύλη, από την οποία μπορεί να μεταδοθεί φωτιά στους χώρους του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι με βάση τον  Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς  που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π., στα προαναφερόμενα ποσά προστίμου θα υπάρχει  προσαύξηση με συντελεστή βαρύτητας. Σε περίπτωση διαπίστωσης όμοιας παράβασης εντός ενός (1) έτους, το επιβαλλόμενο πρόστιμο διπλασιάζεται. Σύμφωνα με την παρ. ε του άρθρου 167 του ν. 4662/2020(Α΄27) καθορίζεται ελάχιστο επιβαλλόμενο διοικητικό πρόστιμο τα διακόσια (200) ευρώ και μέγιστο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Η Πράξη Επιβολής Προστίμου συντάσσεται επί τόπου από τους ελεγκτές του Π.Σ. και εφόσον το πρόστιμο δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα εντός δεκαπέντε (15) ημερών, βεβαιώνεται και εισπράττεται μέσω της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.). Οι παραβάτες εντός πέντε (5) ημερών από την επίδοση της Πράξης δύνανται να υποβάλλουν εγγράφως αντιρρήσεις στο Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Δράμας.

 Ο  Διοικητής

ΔΙ.Π.Υ.Ν. Δράμας

 Παναγιώτης Νεόφ. Τιάγκος

Πύραρχος

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ