Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Σκληρή απάντηση της Μαρίνα Φιλιππίδου και απειλές για αγωγή κατά του Δημήτρη Κυριαζίδη

Δημοσιεύτηκε

στις

Αγωγή εναντίον του Βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη δηλώνει ότι θα καταθέσει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ Μαρίνα Φιλιππίδου, για την αναφορά στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή, ότι η δυσλειτουργία του Κέντρου οφείλεται εν πολλοίς στην  «διοικητική ανεπάρκεια» της κ. Φιλιππίδου. Η πρόεδρος του ΚΚΠ περνά στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον βουλευτή, ότι η στάση του ενέχει ψηφοθηρικούς λόγους ενώ τονίζει, ότι τα προβλήματα ξεκινούν από το γεγονός, ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι παράγοντες δεν αποδέχθηκαν ως έδρα του ενιαίου φορέα την Καβάλα. Εξ άλλου η κυρία Φιλιππίδου εκτιμά ότι η αυτονόμηση του ΘΧΠ Δράμας είναι ανέφικτη!

Ολόκληρη η δήλωση της Μ. Φιλιππίδου έχει ως ακολούθως:

Σε απάντηση της Επερώτησης του Βουλευτή Δράμας κου Δ. Κυριαζίδη  θα ήθελα να δηλώσω τα εξής :

Δυστυχώς για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής  Πρόνοιας  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης   ο κ.Κυριαζίδης  δεν έχει ξεπεράσει  ακόμη το γεγονός ότι   η έδρα του νέου φορέα επιλέχθηκε η Καβάλα ως η καλύτερη γεωγραφική  λύση. Λύση στην οποία άλλωστε συμφωνούν όλοι οι Βουλευτές των όμορων Νομών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτεί  τόσο καλύτερα θα είναι για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ.  αφού όλα τα προβλήματά  του ξεκινούν από εκεί.   Προφανώς για αυτόν και τους υπολοίπους  που συντάσσονται με τις απόψεις του, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας  έχει καταστεί το μοναδικό πρόβλημά τους. Άραγε δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στην Κοινωνία της Δράμας, η οποία μαστίζεται  από πλήθος σοβαρών κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, ή μήπως τους ενοχλεί ότι η αποκάλυψη των οικονομικών σκανδάλων έγινε επί της δικής μας Διοίκησης;

Αλήθεια σε πόσους  ψήφους άραγε προσδοκούν με αυτή την επίμονη ενασχόλησή τους;

Ο κ.Κυριαζίδης με θεωρεί ανεπαρκή και ανίκανη να διοικήσω. Όμως είμαι εγώ που   αποκάλυψα τις 2 υπεξαιρέσεις και ζήτησα πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη Διοίκηση, όπου και διενεργείται την περίοδο αυτή. Μήπως δεν γνωρίζουν τι συζητάει ολόκληρη η Δραμινή Κοινωνία, δηλαδή ότι επί χρόνια γινόταν σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες στο Θεραπευτήριο της Δράμας;  Τι φοβούνται και  θέλουν να με αντικαταστήσουν; Μήπως αποκαλυφθούν και άλλα;

Ο κος Κυριαζίδης και όσοι συντάσσονται μαζί του αντί να δυσανασχετούν με το γεγονός ότι και οι 2 υπεξαιρέσεις έγιναν  στο Θεραπευτήριο της Δράμας, εν τούτοις θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη  ότι για όλα είμαι εγώ υπεύθυνη.  Ωστόσο είμαι σίγουρη ότι  η Δικαιοσύνη θα κάνει σύντομα καλά τη δουλειά της και σύντομα η αλήθεια θα λάμψει. Αυτή η επιμονή στο πρόσωπό μου προφανώς   καταδεικνύει ότι δεν τους βολεύω.

Μιλάει ο κος Κυριαζίδης για ελλείψεις βασικού προσωπικού και ότι και με την αυτονομία θα λυθούν τα ζητήματα αυτά. Φυσικά δεν γνωρίζει ότι τα 2 ιδρύματα της Δράμας δεν διαθέτουν Διοικητικό προσωπικό και όλες οι λειτουργίες του Φορέα γίνονται από το ελάχιστο προσωπικό που βρίσκεται στην έδρα του Φορέα την Καβάλα.  Αλήθεια πως θα επιβιώσει ένα τέτοιο αυτόνομο ΝΠΔΔ με όλες αυτές τις σοβαρές ελλείψεις; Έχει ρωτήσει τους εργαζομένους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων της Δράμας και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού αν θέλουν την αυτονομία των 2 αυτών ιδρυμάτων;

Η αυτονομία του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας δεν με προβληματίζει, ούτε προσωπικά θα φέρω εμπόδιο σε αυτό,  αν και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και δεν μπορεί να γίνει για ευνόητους λόγους.

Ο κος Κυριαζίδης και όλοι οι υπόλοιποι που συντάσσονται μαζί του μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν για να ικανοποιήσουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα τους, δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να μειώνουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά μου, για τα οποία είμαι αδιαπραγμάτευτη. Το να ρίχνουν επάνω μου όλα τα προβλήματα της λειτουργίας του νέου Φορέα για να πετύχουν τον σκοπό τους, είναι τουλάχιστον ανήθικο και απρεπές. Αν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν χωρίς να λένε ψέματα και συκοφαντίες για το πρόσωπό μου.

Ας ενημερωθεί ο κος Κυριαζίδης ότι με σύμμαχο την εντιμότητά μου, την ειλικρίνειά μου, την μαχητικότητά μου, την ΑΓΑΠΗ μου για τα παιδιά, τα ΑΜΕΑ και τους περιθαλπόμενους, θα τα καταφέρω και με την νέα διεύρυνση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με την ένταξη του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης και  όλων των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ από την Χρυσούπολη μέχρι την Ορεστιάδα.

Όσο για τον ισχυρισμό ότι είμαι «μακράν κάθε σύγχρονης διοικητικής ικανότητας και ανεπαρκής» θα καταθέσω αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη εναντίον του, γιατί η μέχρι τώρα ανωτερότητά μου και σιωπή μου έχει και αυτή όρια.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. γιατί με στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις σε όλη αυτή την προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου και σύντομα θα εκδώσει Δελτίο Τύπου για να απαντήσει και αυτό με τη σειρά του σε όλους τους ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς που αναφέρει στην Επερώτησή του ο Βουλευτής Δράμας κος Κυριαζίδης.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ.

Μαρίνα Φιλιππίδου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μακεδονία | Εξαρθρώθηκε σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων

Δημοσιεύτηκε

στις

Εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, με συνολική λεία ύψους περίπου 20.000 ευρώ.

Συνελήφθη ένας τριαντατετράχρονος αλλοδαπός και αναζητούνται, προς ταυτοποίηση στοιχείων, άλλα τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη εγκληματικής ομάδας.

Οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να αποσπάσουν σε τρεις περιπτώσεις διάφορα ποσά, με το πρόσχημα του τραυματισμού ή της έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενών των ηλικιωμένων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα τμήματα Δράμας, Νάουσας και Πέλλας, εξιχνίασαν εννέα περιπτώσεις απάτης, στο διάστημα απο τις 30 Νοεμβρίου ώς τις 13 Δεκεμβρίου του 2019, εκ των οποίων τρεις τελετεσμένες και έξι σε απόπειρα, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας έως και 88 ετών, σε περιοχές της Δράμας, της Νάουσας, των Γιαννιτσών και της Πτολεμαΐδας. Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου καταγγέλθηκαν από πολίτες της Πτολεμαΐδας στο Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας απόπειρες τηλεφωνικής απάτης.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, συνελήφθη ο τριαντατετράχρονος αλλοδαπός, μέλος της ομάδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας για την τέλεση απατών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τα συνολικά εννέα άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις ηλικιωμένους τα χρηματικά ποσά των 1.950 ευρώ, 5.000 ευρώ και 13.000 ευρώ, στις περιοχές της Δράμας, της Νάουσας και των Γιαννιτσών αντίστοιχα. Επίσης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Νάουσας, ακόμη έξι παθόντες, αλλά είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 850 ευρώ και των 100 λέβα και δύο κινητά τηλέφωνα. Από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με την ευκαιρία αυτή, η Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, να επιδιώκουν πάντα να μιλήσουν οι ίδιοι με το συγγενικό τους πρόσωπο, που υποτίθεται ότι χρειάζεται τη βοήθειά τους και να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε κατάστημα τράπεζας ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

2,2 εκατομύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε Δράμα και Κομοτηνή

Δημοσιεύτηκε

στις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ύψους 2.224.540 ευρώ για τη λειτουργία έξι Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με νοητική στέρηση σε Δράμα και Κομοτηνή.

Στην Δράμα, οι πόροι είναι ύψους 1.347.502 ευρώ και θα διατεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ για τη λειτουργία τριών ΣΥΔ, ενώ στη Κομοτηνή η χρηματοδότηση φτάνει τα 877.038 ευρώ και θα διατεθεί  στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Στέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» για τη λειτουργία επίσης τριών ΣΥΔ.

 

 

Η χρηματοδότηση θα καλύψει τα έξοδα λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών και θα επιτρέψει σε 27 συμπολίτες μας με νοητική στέρηση, 18 στη Δράμα και 9 στην Κομοτηνή, να τύχουν ολοκληρωμένης φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, να αναπτύξουν τις ατομικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες και να έχουν ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ, το οποίο έχει την έδρα του στην Καβάλα.

Εκεί είχαν συνάντηση με την Πρόεδρο του Κέντρου κ. Αναστασία Τζαμπαζλή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, κ. Αρετή Γκότση, κ. Σάββα Κιόρογλου και κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου.

evros24

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΟΞΑΤΟ

Βορίδης | Ενίσχυση 600.000 ευρώ για τη βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ενέκρινε τη χρηματοδότηση για βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Δείτε τα ποσά χρηματοδότησης ανά φορέα και Δήμο.

Την έγκριση για χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου:

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία».

Δείτε εδώ τον πίνακα των χρηματοδοτούμενων φορέων με το ύψος της χρηματοδότησης ανά Δήμο – Σύνδεσμο Δήμων.

Tovima

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | “Αναψε” το Χριστουρεννιάτικο δένδρο στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε

στις

Άναψε χθες 4 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Δράμας το Χριστουγεννιάτικο δένδρο κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Στο πλαίσιο της τελετής και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα προηγήθηκε παρέλαση των ξωτικών, της Φιλαρμονικής και της παιδικής χορωδίας στους δρόμους του κέντρου.

«Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, έδωσε το σήμα για την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Λευτέρη Καλλινικίδη και την πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας Εύη Αθανασιάδου μετέφεραν το μήνυμα της φετινής Ονειρούπολης «Η Αγάπη όλα τα κινεί» δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του οποίου τη διακόσμηση επιμελήθηκε ο ζωγράφος Κώστας Ζαμπίδης»

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική παράσταση στην πλατεία Ελευθερίας από το συγκρότημα «Δραμάδοντες» του Παναγιώτη Χρόνη .

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ