ΕΚΛΟΓΕΣ

Σκέψεις για ανασχηματισμό και κατάργηση μπόνους των 50 εδρών φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα

Το εκλογικό αποτέλεσμα φέρνει ανακατατάξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο
Τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης αλλά τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών δεν έφεραν μόνο ανακατατάξεις στο πολιτικό, όπως όλα δείχνουν θα φέρουν ανακατάταξη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο με έναν σαρωτικό ανασχηματισμό «ανανέωσης και αναζωογόνησης του κυβερνητικού σχήματος» όπως σημειώνει σήμερα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

Η ημερομηνία του ανασχηματισμού πρέπει να αναζητηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Επισπεύδων για τον ανασχηματισμό εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα απαιτήσει αυξημένη παρουσία στελεχών της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πιθανότατα σήμερα το απόγευμα θα γίνει η πρώτη μετά τις εκλογές συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου όπου θα οριστικοποιηθεί ο χρόνος και ο τρόπος του ανασχηματισμού.

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στην ατζέντα Σαμαρά-Βενιζέλου
Το θέμα της κατάργησης του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών «στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αναλογικότητας» θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Η επίσημη συνάντηση -η πρώτη μετά την εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση- θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, αφού ο πρωθυπουργός γίνει νωρίτερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να ταξιδέψουν μαζί την Τρίτη τις Βρυξέλλες όπου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version