Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2022

 

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3

 

Τάσος Γαϊτάνης: «Στο ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν το σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης και την απουσία στοιχείων»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκυθά, όπου τοποθετήθηκε για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ξεκινώντας την παρέμβαση του ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών, τονίζοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά ομολογούν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες εναντίον του Πρωθυπουργού, αλλά και υπέδειξαν τα κέντρα που βρίσκονται πίσω από αυτή την υπόθεση. «Χθες η κυρία Φωτίου επιβεβαίωσε στο ακέραιο και αιτιολόγησε γιατί συμβαίνει αυτή η υπόθεση», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα πρέπει να διερευνήσει αυτή την υπόθεση και να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Παράλληλα επισήμανε ότι ευθύνη της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο να διασφαλίζει ότι η ΕΥΠ θα κάνει τη δουλειά της αλλά ταυτόχρονα να προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Για το λόγο αυτό πρόσθεσε ότι χθες η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο προσπαθεί να λύσει εκκρεμότητες και θεσμικά κενά δεκαετιών.

Αντίθετα, δήλωσε ο κ. Γαϊτάνης, ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ αφαιρέθηκε η υπογραφή του δεύτερου εισαγγελέα, μειώθηκαν οι ποινές για τα κακόβουλα λογισμικά και μετατράπηκαν από κακουργηματικές σε πλημμεληματικές πράξεις. Κλείνοντας την παρέμβαση του υπογράμμισε ότι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς θέλουμε να βγουν όλα στο φως και να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για αστοχίες που υπήρχαν», Δυστυχώς, υποστήριξε ο κ. Γαϊτάνης, ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στην αδιέξοδη ατζέντα της αντιπολίτευσης που καταρρέει από τα ίδια της τα στελέχη.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κ. Σκυλακάκης και Μέτιος τόνισαν ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σημαντικοί πόροι για έργα υποδομών, τα οποία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς επίσης των αυξημένων πόρων του νέου ΕΣΠΑ, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του ρόλου της
Περιφέρειας ΑΜΘ ως γεωπολιτικού κόμβου στις μεταφορές, στην ενέργεια και στο εμπόριο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πατριωτική Ενωση | Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης σε κάθε επίπεδο

Η περίπτωση των Ελλήνων δικηγόρων στην Θράκη, που είχαν αναπτύξει «δεσμούς» οικονομικής φύσης με τα κυκλώματα δουλεμπόρων που συνεχίζουν να δρούν στην περιοχή αναδεικνύει την προβληματική φύση του συστήματος ασύλου. 

Όσο η λαθρομετανάστευση επιβραβεύεται αντί να δίδεται βάρος σε απελάσεις και επιστροφές τα κέρδη των δουλεμπόρων αυξάνονται. Κέρδη αστρονομικά που έχουν ως αποτέλεσμα την διάχυση της διαφθοράς. 

Η Πατριωτική Ένωση τονίζει ότι αντί η χώρα μας να διαφημίζει το «λειτουργικό» δήθεν σύστημα ασύλου της θα έπρεπε να αποτρέπει σε κάθε επίπεδο την παράνομη μετανάστευση.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί μια Ελλάδα που μεγαλώνει και δυναμώνει

Τους λόγους για τους οποίους ωφελείται η χώρα από τη σύσταση -χωρίς επιπλέον δαπάνη- της Mονάδας του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS), εξήγησε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση και λειτουργία Εθνικής Μονάδας ETIAS και άλλες διατάξεις».

Το ETIAS, όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «προέκυψε από την ανάγκη προληπτικού ελέγχου του τεράστιου αριθμού ατόμων -1,4 δις υπολογίζεται – που έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη χωρίς υποχρέωση θεώρησης βίζα. Αποσκοπεί δε, στη βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας, την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη μείωση των καθυστερήσεων στα σύνορα, καθώς θα εντοπίζει τα πρόσωπα που ενδέχεται να συνιστούν κίνδυνο σε έναν από τους προαναφερόμενους τομείς, προτού φτάσουν στα εξωτερικά σύνορα».

Σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε, το συγκεκριμένο Σύστημα «ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα αλλά και την προληπτική ασφάλεια των συνόρων Ελλάδας και Ευρώπης, καθώς οι έλεγχοι για δυνητικούς κινδύνους λαμβάνουν χώρα πριν το ταξίδι».

Αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, επεσήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «εναρμονίζει το ελληνικό πλαίσιο με το ευρωπαϊκό, προστατεύει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας αλλά και εμπεδώνει την αντίληψη των συνόρων της χώρας, ως ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου.

Συμβάλλει στη διασφάλιση της ελεύθερης μετακίνηση ατόμων και ταυτόχρονα στην πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και της τρομοκρατίας. Ενισχύει τις εταιρικές σχέσεις με τρίτες χώρες».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «εάν κάποιος έχει την ικανότητα της στρατηγικής θεώρησης, τότε θα διαπιστώσει ότι το παρόν σχέδιο νόμου εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πολυεπίπεδης ενίσχυσης της πατρίδας μας. Γιατί με αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί μια Ελλάδα που ενισχύεται συνεχώς. Μια Ελλάδα σύγχρονη και τεχνολογικά άρτια. Μια Ελλάδα θωρακισμένη και ασφαλή. Μια Ελλάδα που – σε πείσμα των προκλήσεων της μεταβλητότητας και των παγκόσμιων ανατροπών – μεγαλώνει και δυναμώνει».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: