Connect with us

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Σε καραντίνα τα Πομακοχώρια

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε καραντίνα έχει τεθεί η ευρύτερη περιοχή του Εχίνου στα Πομακοχώρια της Ξάνθης μετά από την επιβεβαίωση 37 κρουσμάτων κορωνοϊού στις γύρω κοινότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κατοίκους της περιοχής το τελευταίο χρονικό διάστημα επέστρεψαν μαζικά εργαζόμενοι από την Γερμανία, τις κάτω χώρες και τη Μ. Βρετανία μετά το κλείσιμο των εκεί βιομηχανιών.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν για επιστροφή 1.000 ατόμων στην περιοχή του Εχίνου, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ στην περιοχή της Ξάνθης κάνουν λόγο για 6.000 Έλληνες πολίτες που εργάζονταν στην κεντρική Ευρώπη και επέστρεψαν στα χωριά τους.

Προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο τέθηκε σε καραντίνα το κεφαλοχώρι Εχίνος όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Χαρδιαλιάς.

Μετά από επαφές με τους κατοίκους των Πομακοχωρίων οι οποίοι δεν έκρυψαν την ανησυχία και τους φόβους τους ως προς τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της επιδημίας στα χωριά τους. Δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομερή στοιχεία από τις περιφέρειες και τις αρχές ως προς τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων στα ορεινά του νομού Ξάνθης. Σημειώνεται ότι πριν από λίγα 24 ωρα η γειτονική περιφέρεια της Ροδόπης καθως και ο ορεινός όγκος των Πομακοχωρίων αυτής της περιφέρειας δεν είχαν πληγεί από τον ιό και στις μετρήσεις παρουσίαζαν «μηδέν» περιστατικά.

Πληροφορίες που έρχονται από κατοίκους των ορεινών χωριών του νομού Ξάνθης αναφέρουν πως μονάδες του στρατού έχουν αποκλείσει τις προσβάσεις προς το κεφαλοχώρι του Εχίνου προκειμένου να διασφαλιστεί η  καραντίνα.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα μέχρι 6 Απριλίου ο δήμος Μύκης στην Ξάνθη

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως η περιοχή Μύκης Ξάνθης τέθηκε σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη, χωρίς καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.

Εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι με την σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ελήφθη η σχετική απόφαση.

Η Περιφέρεια και ο δήμος θα μεριμνήσουν για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτη ανάγκης σε τρόφιμα, φάρμακα των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου και για κάθε βοήθεια στους κατοίκους θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ταυτόχρονα, την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας έχει αναλάβει η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, το ΕΚΑΒ έχει προχωρήσει την ενίσχυση του κέντρου υγείας Εχίνου με διάθεση ενός ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου και ακριβώς επειδή υπάρχει ζήτημα στο νοσοκομείο Ξάνθης το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του γενικού Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Πηγή :zougla.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς Νέα μέτρα για τους επαναπατρισμούς Ελλήνων μέσω αεροπορικών συνδέσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Προστασίας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον επαναπατρισμοί από τρεις κατηγορίες ατόμων:

α) Όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση

β) Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού)

γ) Όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου).

Ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Τέλος σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Αυτοί που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς | Θα επιστρέψουν εκείνοι οι Ελληνες που έχουν ανάγκη να γυρίσουν

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν

Την ώρα που παραμένουν στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ στο Λονδίνο 73 Ελληνες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στο «Καλύτερα δε γίνεται» τόνισε: «Θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν ανάγκη να γυρίσουν, γιατί είναι υποχρέωση της Πολιτείας να φέρει όλους τους Έλληνες πίσω».

Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, ξεκαθάρισε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν. Δηλαδή, όσοι έχουν σπίτι στο εξωτερικό δεν πρέπει να βγαίνουν έξω και ούτε να ζητούν να γυρίσουν στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι αρκετοί από τους Ελληνες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ έχουν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία για το ποιοι είναι και κανείς δεν ξέρει το γιατί. «Είναι προτεραιότητά μας να γυρίσουν πίσω όλοι αλλά πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι. Πρέπει να ξέρουμε αν έφτασαν με τράνσιτ πτήση εκεί και με ποια», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. 

«Κλείσαμε τέσσερις ημέρες στο αεροδρόμιο και πάμε για την πέμπτη. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Καμία επίσημη ενημέρωση. Καλούμε συνεχώς την πρεσβεία μας στο Λονδίνο, στο υπουργείο Εξωτερικών και όπου μπορούμε. Όσοι υπάλληλοι μας μιλούν, κατανοούν το πρόβλημα αλλά δεν είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις. Αυτοί που πρέπει δε μας δίνουν μία λύση», τονίζει πάντως στο ethnos.gr η Ελένη Δοσχόρη που παραμένει εγκλωβισμένη στο Σάνσεντ. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός | Εξετάζεται η μονοδρόμηση στα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε ό,τι αφορά στις τιμές ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι

Νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός εξετάζονται από την κυβέρνηση. «Αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός. Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο.

Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε. Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο OPEN και την εκπομή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Για την επάρκεια στα αντισηπτικά ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ήδη η βιομηχανία Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενώ έχουν ζητήσει να λάβουν σχετική άδεια και άλλες δυο βιομηχανίες. Για τις μάσκες πραγματοποιούνται εισαγωγές. Σήμερα τα αποθέματα είναι περίπου δυο εκατομμύρια μάσκες και χθες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός μια ελληνική βιομηχανία ζήτησε να επιταχθεί το εργοστάσιό της για να παραχθούν μάσκες. Είναι μία πρόταση που θα εξεταστεί όπως είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι. «Γενικά η αισχροκέρδεια είναι κακό πράγμα, αλλά σε τέτοιες εποχές είναι βαθιά ανήθικο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Αναβάλλεται για το 2021 η 19η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης “alexpo”

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού η 19η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης “alexpo 2020” που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούνιο. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους 2021.

Την αναβολή της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης «alexpo 2020» αποφάσισε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Έβρου σημειώνει:

«Οι ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της παγκόσμιας πανδημίας αλλά και οι προβλέψεις για την εξέλιξη της διασποράς του COVID-19 το επόμενο διάστημα οδηγούν τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου στην απόφαση για αναβολή της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης.

Η διεξαγωγή της 19ης alexpo, που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 19 έως 23 Ιουνίου 2020, θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους 2021.

Το Επιμελητήριο Έβρου, προχώρησε στην απόφαση αυτή, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των συνεργατών, των εκθετών και των επισκεπτών της alexpo».

Alexandroupoli Online

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ