Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καραντίνα ο Εχίνος, συνεχίζεται ο επαναπατρισμός, 150 φοιτητές σε Ξάνθη και Ροδόπη, 4 συνεργεία ΕΟΔΥ στην Θράκη για λήψη δειγμάτων

«Το κράτος, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες, είναι έτοιμο και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το πέρας της σύσκεψης στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμύνθη, με τον δήμαρχο της περιοχής, τον αρμόδιο περιφερειάρχη και όλους όσοι εμπλέκονται στο θέμα της απομόνωσης του Εχίνου λόγω κορονοϊού και την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε, δε, ότι «η απάντηση σε αυτόν τον εφιάλτη είναι μία: Το να μένουμε όλοι στο σπίτι».

«Αυτό που θα πρέπει να συστήσουμε σε όλους είναι να μείνουν πιστοί στο δόγμα, τον τρόπο ζωής πλέον, για τις επόμενες εβδομάδες, και να μείνουν όλοι στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος για να νικηθεί ο ιός είναι όλοι να μένουμε σπίτι. Να αφήσουμε τις εκπτώσεις, να αφήσουμε τις δικαιολογίες, να αφήσουμε οποιαδήποτε άλλη σκέψη δεύτερη και να μένουμε σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Διαβεβαίωσε, δε, ότι «το κράτος είναι έτοιμο, θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει» σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το νοσοκομείο, το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει.

Σε ό,τι αφορά την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί, σε Ξάνθη και Ροδόπη, φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «δεν κάνουμε τίποτα άλλο απ’ ό,τι κάνουμε σε όλη την Ελλάδα» και εξήγησε: «Πριν από τρεις ημέρες, τα παιδιά που φέραμε για επαναπατρισμό από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, όλα βρίσκονται σε καραντίνα, σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Στα παιδιά (σ.σ. σε Ξάνθη και Ροδόπη) υπάρχουν σήμερα τέσσερα συνεργεία που έχουν έρθει από την Αθήνα με ελικόπτερο, θα γίνουν τα απαραίτητα τεστ, αύριο θα βγουν τα τεστ (αποτελέσματα) και αυτοί που είναι θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, εκείνοι που είναι αρνητικοί τους δίνουμε τη δυνατότητα να παραμείνουν αν θέλουν στο ξενοδοχείο ή να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Όσοι είναι από τον Εχίνο, όμως, και αν είναι αρνητικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο εφόσον θέλουν, γιατί όταν μιλάμε για καραντίνα σημαίνει κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα παραταθεί η καραντίνα στον Εχίνο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι «οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στη διαχείριση των κρίσεων φέρνουν λάθος αποτελέσματα» και σημείωσε πως «κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα, κάθε μέρα εκτιμάμε, μαζί με τους γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό τα δεδομένα της περιοχής και παίρνουμε τις σχετικές αποφάσεις. Βήμα βήμα, λοιπόν, ο Εχίνος έχει ακόμα μέρες να ολοκληρώσει το δεκατετραήμερό του. Σε κάθε περίπτωση, όποιες αποφάσεις παίρνουμε είναι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη δημόσια υγεια, ειδικά την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνες και όλων των άλλων κοινωνιών που βρίσκονται γύρω απ’ αυτές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά κι τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο για τη συμπαράσταση σε όλη αυτή τη δοκιμασία καθώς και τους κατοίκους του Εχίνου και των υπόλοιπων χωριών διότι όντως βοηθούν με τη στάση τους στην ευόδωση της όλης προσπάθειας.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη μάχη. Ο συντονισμός των υπηρεσιών του κράτους, της Περιφέρειας, του δήμου ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε είναι η πρώτη προϋπόθεση. Θεωρώ ότι τα αντιμετωπίζουμε. Υπάρχουν βέβαια θέματα που προκύπτουν και είμαστε καθημερινά στην προσπάθεια αυτή ώστε να αντιμετωπίζουμε όσα προκύπτουν», τόνισε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ερωτηθείς αν αναμένονται κι άλλοι φοιτητές από την Αδριανούπολη , ο κ. Μέτιος, αφού επισήμανε πως «μέχρι χθες το βράδυ φιλοξενήσαμε 150 φοιτητές κι ένα μωρό (από ζευγάρι φοιτητών) σε τρία ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης», απάντησε πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι η ροή αυτή θα συνεχιστεί, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε και αυτό το θέμα».

komotinipress

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίθεση στο μαγαζί του Ηλία Μίχου από εξοργισμένους πολίτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα Σεπόλια , μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες βιασμού και μαστροπείας .

Κατά πληροφορίες , στα Σεπόλια συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους , ενώ πέταξαν τρικάκια που έγραφαν <<Αλληλεγγύη στη 12χρονη>>.

Την ίδια ώρα ,σύμφωνα με πληροφορίες ,άγνωστοι έκαναν επίθεση στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου στην περιοχή και έσπασαν τζάμι σε διπλανό κατάστημα .

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας , οι οποίες έριξαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά ,και διέλυσαν το πλήθος .

Γιάννης Γ.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ στην Λάρισα με ημίγυμνο επιδειξίας σε ποδήλατο

Νέο περιστατικό με επιδειξία σημειώθηκε την Πέμπτη 14/03/2024 στην πόλη της Λάρισας ,μία μόλις εβδομάδα μετά το περιστατικό που είχε καταγραφεί στο πάρκο του Αλκαζάρ το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης .

Αυτή τη φορά το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή του Πάρκου των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ) λίγο πριν τις 11 το πρωί όπου εθεάθη ένας ημίγυμνος άνδρας με το ποδήλατο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία ,με τους αστυνομικούς να σπεύδουν για να ερευνήσουν το σημείο και να κάνουν προσαγωγή του άνδρα λίγα λεπτά αργότερα στην περιοχή του Γηροκομείου .

Γιάννης Γ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η πρόταση γάμου που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Καρναβάλι της Ξάνθης

Στο Καρναβάλι της Ξάνθης μπορεί κανείς να δει και να ζήσει τα πάντα. Να διασκεδάσει, να χορέψει, να γελάσει, ακόμα και να… παντρευτεί!

xanthinea.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en