Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Ελασσόνα | Χαμός στους δρόμους της Λάρισας – Πετάχτηκαν όλοι έξω από τα σπίτια τους

Ταρακουνήθηκε η κεντρική Ελλάδα από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα και έγινε αισθητή μέχρι και την Αττική.

Με το που σημειώθηκε η μεγάλη αυτή σεισμική δόνηση, οι κάτοικοι της Λάρισας, της Ελασσόνας, των Τρικάλων και άλλων πόλεων και χωριών της Θεσσαλίας πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους.

Φορώντας τις μάσκες τους και διατηρώντας όσο γίνεται τις αποστάσεις, ελέω του lockdown, οι πολίτες προτίμησαν να μείνουν σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες. Μάλιστα, ακολούθησαν άλλοι τρεις μετασεισμοί οι οποίοι κράτησαν τον κόσμο σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε εικόνα από τη Λάρισα:

 

  

Έπεσαν σοβάδες στο κέντρο της Λάρισας

  

Η κατάσταση στην Ελασσόνα

Πετάχτηκε έξω ο κόσμος και στα Τρίκαλα

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφορία: Μόλις το 15% έχει υποβάλει φορολογική δήλωση | Οι διορίες και τα πρόστιμα

Με αργούς ρυθμούς «τρέχει» η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Μέχρι χθες, μόλις το 15% των υπόχρεων έχουν υποβάλει δήλωση.

Μόλις το 15% έχει υποβάλει δήλωση

Εχει περάσει πάνω από ένας μήνας από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των δηλώσεων και μόλις χθες έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου.

Πέρσι, την ίδια εποχή είχαν υποβληθεί 2,15 εκατ. δηλώσεις, ενώ το 2022 πλησίαζαν τα 2 εκατ. στο τέλος Μαϊου.

Οι μισές δηλώσεις είναι μηδενικές
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 51,48% των δηλώσεων είναι μηδενικές.

Χρεωστικές είναι το 26,66% και πιστωτικές το 21,86%.

Δύο διαφορετικές διορίες για την υποβολή δηλώσεων
Εν τω μεταξύ, προσοχή πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι με τις διορίες και αυτό γιατί από φέτος εφαρμόζεται το καθεστώς των προσυμπληρωμένων δηλώσεων.

Συγκεκριμένα:

Στις 2 Ιουλίου θα υποβληθεί αυτόματα η δήλωση για όσους από το 1,3 εκ. φορολογούμενους δεν την υπέβαλαν νωρίτερα. Από τις 2 Ιουλίου και μετά, σε περίπτωση που δεν συμφωνούν με την εκκαθάριση θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις. Για τους φορολογούμενους που ανήκουν στο 1,3 εκ. των προσυμπληρωμένων δεν υπάρχει χρονική διορία για την τροποποιητική, αρκεί να μην προκύπτει φόρος παραπάνω από 100 ευρώ συγκριτικά με την αρχική δήλωση.

Για τους υπόλοιπους υπόχρεους, η διορία υποβολής είναι μέχρι τις 26 Ιουλίου, σε περίπτωση που δεν δοθεί νέα παράταση από το υπουργείο Οικονομικών. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Τα πρόστιμα

Σημειώνεται ότι από πέρσι δεν επιβάλλεται πρόστιμο για όσους «χάσουν» την διορία, αρκεί το βεβαιωθέν ποσό φόρου να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής είναι τα εξής:

100 ευρώ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών προσώπων

250 ευρώ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων με απλογραφικά βιβλία

500 ευρώ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων με διπλογραφικά βιβλία

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Πολλή δουλειά, λίγα λεφτά για τους Έλληνες | Πόσες ώρες εργάζονται την εβδομάδα

Οι Ελληνες εργάζονται 39,8 ώρες/ εβδοµάδα, δηλαδή περισσότερο σε σύγκριση µε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Oι Ολλανδοί εργάζονται 32,2 ώρες, οι Αυστριακοί 33,6 και οι Γερµανοί 34 ώρες.

Μετά τους Έλληνες, πιο πολλές ώρες φαίνεται να εργάζονται οι Ρουμάνοι (39,5 ώρες), οι Πολωνοί (39,3 ώρες) και οι Βούλγαροι (39 ώρες).

Τα στοιχεία δημοσίευσε η Eurostat που στην έρευνά της εντάσσει εργαζόμενους 20 και 64 ετών. Και μάλιστα, η μέτρηση περιλαμβάνει αποκλειστικά τον χρόνο που ξοδεύουν στη βασική θέση εργασίας, διαφορετικά οι ώρες αυξάνονται ακόμη περισσότερο.

Οµως, η παραγωγικότητα της εργασίας στη χώρα µας είναι περίπου κατά 1/3 χαµηλότερη από τον µέσο όρο των κρατών-µελών του ΟΟΣΑ, ενώ οι µισθοί είναι χαµηλότεροι ακόµη και σε σχέση µε την εποχή των αρχών της οικονοµικής κρίσης. Ολα τα παραπάνω είναι «παρενέργειες» του προβληµατικού παραγωγικού –ή µάλλον αντιπαραγωγικού, όπως αποδεικνύεται– µοντέλου που ακολουθείται στην Ελλάδα, το οποίο δεν άλλαξε ακόµη και μετά την περιπέτεια της δεκαετούς, βαθιάς κρίσης

Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της Eurostat, οι οικονομικές δραστηριότητες που είχαν το 2023 τα μεγαλύτερα εργασιακά ωράρια ήταν ο κλάδος της γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας (41,5 ώρες κατά μέσον όρο), τα ορυχεία και λατομεία (39,1 ώρες) και οι κατασκευές (38,9 ώρες). Αντιθέτως, τις λιγότερες ώρες εργασίας είχαν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε άλλα σπίτια, όπως καθαρίστριες, μάγειρες, κηπουροί κλπ (26,7 ώρες), στην εκπαίδευση (31,9 ώρες) και στον τομέα της τέχνης, της ψυχαγωγίας και της αναψυχής (33 ώρες).

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Καταδικάστηκε σε 22 μήνες ο καθηγητής από την Αλεξανδρούπολη

Η δίκη του καθηγητή Βιολογίας Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης, που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της 17χρονης, είχε αποτέλεσμα την καταδίκη του με αναστολή.

Σύμφωνα με τον Alpha το δικαστήριο μετά τις προηγούμενες αναβολές καταδίκασε τον καθηγητή σε 22 μήνες με αναστολή. Πέραν της κατηγορίας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας τον καθηγητή βάραινε και η κατηγορία διατάραξης της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Βιολογίας, σε παλιότερες δηλώσεις του ανέφερε: «Απαιτώ ένα συγγνώμη για τις ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου. Είναι πολύ γελοίο ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει κάποιον και να πάρει το 100 και τώρα αυτή τη στιγμή μπορούν να με συλλάβουν με οποιαδήποτε κατηγορία».

Από την πρώτη μέρα που άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη, ο καθηγητής τονίζει πως «είναι όλα σκευωρία».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en