ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σαλάτα με ψητή πατάτα & αγγούρι: μόνο 131 θερμίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 19 λεπτά
Υλικά
1/2 κιλό πατάτες φούρνου
1/4 φλιτζ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1/2 κ.γ. αλάτι κόσερ
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
σπρέι μαγειρικής
1/2 αγγούρι χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένο
1 σέλερι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βάλε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό. Μόλις πάρουν βράση, άφησέ τες 12 με 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Στράγγιξέ τες.
2. Χτύπησε σε μπολ το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
3. Ψέκασε μια σχάρα με μαγειρικό σπρέι και ζέστανέ τη σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όταν κρυώσουν αρκετά οι πατάτες, κόψ’ τες στη μέση και βάλ’ τες στη σχάρα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ψήσ’ τες για 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Βάλ’ τες σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το αγγούρι, το σέλερι, το πράσο και το ντρέσινγκ. Ανακάτεψε και σέρβιρε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα 131 θερμίδες, 4 γραμμ. λιπαρά (1 γραμμ. κορεσμένα), 21 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 34 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 290 mg νάτριο

ΛΗΜΝΟΣ
Το Lemnos Philema συναντά τον γνωστό chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

SENSE Restaurant X Lemnos Philema ένα wine pairing δείπνο
Η πρώτη δράση του Lemnos Philema για το 2025 είναι γεγονός και η χρονιά ξεκινάει δυναμικά!
Το Lemnos Philema συναντά τον γνωστό chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο, δάσκαλο στο Master Chef, στο βραβευμένο εστιατόριο SENSE για μια wine pairing βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της Λήμνου!
Την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, το βραβευμένο εστιατόριο με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, θα φιλοξενεί τα κρασιά των οινοποιών από την ομάδα του Lemnos Philema και ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος μαζί με την ομάδα του ετοιμάζουν ένα wine pairing menu για την βραδιά αυτή.
Τα ΠΟΠ Λήμνου, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό είναι οι πρωταγωνιστές από τα οινοποιεία Γκαράλη, Limnos Organic Wines και Limnos Wines, ενώ το μενού του εστιατορίου έχει έντονα το στοιχείο της Ελλάδας που χαρακτηρίζει την κουζίνα του chef.
Στόχος του Lemnos Philema είναι να αναδείξει τη γαστρονομία, το κρασί και τον πολιτισμό της Λήμνου και μέσα από διάφορες δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, από το 2017 μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να κάνει τη Λήμνο προορισμό και να δημιουργήσει ένα δυνατό brand name.
Για κρατήσεις: 21 0920 0240
ΓΥΝΑΙΚΑ
Εύκολη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Εξαιρετική γεύση, απλότητα στην προετοιμασία…
Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
- 2 κ. σ. ξηρό σέρι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
- 4 φέτες τυρί προβολόνε
- 2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
- τσαγιού
Εκτέλεση
ΓΥΝΑΙΚΑ
Εύκολο κέικ πορτοκαλιού της μαμάς

Αρωματικό και λαχταριστό…
Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού λάδι
- 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
- 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας