Quantcast
Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σαλάτα με ψητή πατάτα & αγγούρι: μόνο 131 θερμίδες

Θα λατρέψεις αυτή τη νόστιμη σαλάτα με αγγούρι, πατάτα και στραγγιστό γιαούρτι.
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 19 λεπτά

Υλικά 

1/2 κιλό πατάτες φούρνου
1/4 φλιτζ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1/2 κ.γ. αλάτι κόσερ
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
σπρέι μαγειρικής
1/2 αγγούρι χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένο
1 σέλερι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση 

1. Βάλε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό. Μόλις πάρουν βράση, άφησέ τες 12 με 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Στράγγιξέ τες.

2. Χτύπησε σε μπολ το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

3. Ψέκασε μια σχάρα με μαγειρικό σπρέι και ζέστανέ τη σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όταν κρυώσουν αρκετά οι πατάτες, κόψ’ τες στη μέση και βάλ’ τες στη σχάρα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ψήσ’ τες για 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Βάλ’ τες σε  μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το αγγούρι, το σέλερι, το πράσο και το ντρέσινγκ. Ανακάτεψε και σέρβιρε.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 
131 θερμίδες, 4 γραμμ. λιπαρά (1 γραμμ. κορεσμένα), 21 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 34 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 290 mg νάτριο

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτόπουλο με γλάσο μελιού

Ελαφρύ γεύμα που όλοι θα απολαύσουν..

Υλικά

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα μελιού στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και η σάλτσα να πήξει, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες…

Υλικά

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το γάλα μέχρι να γίνει λείο και κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.
Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να πάρει βράση.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το μείγμα καλαμποκάλευρου και προσθέστε το στο τηγάνι. Επαναφέρετε σε βρασμό, μαγειρέψτε και ανακατεύετε μέχρι να πήξει, 1-2 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι για να ενσωματωθεί με τη σάλτσα.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολο μοσχαράκι στρογκανόφ

Έτοιμο για σερβίρισμα σε λιγότερο από 30 λεπτά…

Υλικά

  • 280 γρ. χυλοπίτες
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριών
  • 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
  • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, 5 έως 10 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό και αφήστε το να πάρει γρήγορα βράση. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σταθερά στο δάγκωμα, 7 έως 9 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σουρώστε και πετάξτε το λίπος από το μαγειρεμένο μοσχάρι. Ανακατέψτε τη συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριών και τη σκόνη σκόρδου στο μοσχαρίσιο κρέας. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Αποσύρετε το μοσχάρι από τη φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την ξινή κρέμα και αλατοπιπερώστε.
  5. Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: