Connect with us

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σέρρες | Εντατικοποίηση μέτρων και αυστηροί έλεγχοι μέχρι να έχουμε τα νέα δεδομένα των ελέγχων

Δημοσιεύτηκε

στις

Mε πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, σήμερα, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στην αίθουσα «Κων. Καραμανλής» του Διοικητηρίου των Σερρών, με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ασημάκης Χριστοδουλίδης,  ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ  Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι Δήμαρχοι: Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, Ηράκλειας Γεώργιος Κουτσάκης, Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας κ. Δημήτρης Μπαλαξής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Δημήτριος Μικρός, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Σερρών κ. Σωτήρης Δημητράκης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης

Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας συνόδευαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΚΜ κ. Νίκος Ιωάννου και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούν την εντατικοποίηση της εφαρμογής των μέχρι σήμερα ληφθέντων μέτρων και  η διεξαγωγή αυστηρών ελέγχων.

Προς το παρόν της Π.Ε. Σερρών παραμένει στο επίπεδο 3 του «πορτοκαλί» συναγερμού. Όπως τονίστηκε, αναλόγως της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων που θα προκύψουν την ερχόμενη εβδομάδα από τη συνέχιση των ελέγχων που διεξάγονται από τον ΕΟΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, θα σταθμισθούν και οι επόμενες εξελίξεις.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αγώνας δρόμου για το μεγάλο εγχείρημα του εμβολιασμού

Δημοσιεύτηκε

στις

Η «εργαλειοποίηση» της μη υποχρεωτικότητας και η θεσμική στάθμιση – Τι λένε οι Συνταγματολόγοι

Εθελοντικός και δωρεάν θα είναι ο εμβολιασμός με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε προετοιμασίες για να το μεγάλο αυτό εγχείρημα, δημιουργώντας ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να ξεκινήσει μετά την πρώτη παραλαβή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό πρώτα θα εμβολιαστούν οι  υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.

Εκστρατεία πειθούς για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Παράλληλα, Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για την ανάγκη εμβολιασμού. Στόχος είναι να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι το εμβόλιο δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες  οποιοσδήποτε εμβολιάζεται θα λαμβάνει βεβαίωση εμβολιασμού, τόσο για να αποφεύγονται οι διπλοεμβολιασμοί όσο και «για να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς να υφίσταται τη διαδικασία του τεστ».

Εν τω μεταξύ, διχασμένη εμφανίζεται η κοινωνία και αυτό γιατί μερίδα πολιτών εμφανίζεται διστακτική και ανησυχεί για το ενδεχόμενο παρενεργειών του εμβολίου, με τους ειδικούς να εξηγούν ότι τα εμβόλια που θα λάβουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης: «εφόσον τα εμβόλια θα κυκλοφορήσουν, εφόσον χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σημαίνει ότι το εμβόλιο πληροί όλες τις προϋποθέσεις ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Άρα μπορεί να κυκλοφορήσει και να χορηγηθεί στον κόσμο».

Η «εργαλειοποίηση» του οικειοθελούς εμβολιασμού

Ωστόσο, ερωτήματα εγείρονται και για τα περί μη υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Και αυτό γιατί εκτιμάται ότι μπορεί να γίνεται εθελοντικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορούσε χρησιμοποιώντας διάφορα «εργαλεία» να τον καταστήσει εμμέσως υποχρεωτικό, μην αφήνοντας περιθώρια επιλογής στους πολίτες.

«Οδηγό» στην κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσε να αποτελέσει και η απόφαση του Συμβούλιο της Επικρατείας, που αποφάνθηκε ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν. Αντιστοίχως, και το υγειονομικό διαβατήριο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μέσο άσκησης πίεσης για τους αμφισβητίες, δεδομένου ότι αν δεν εμβολιάζονταν δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν.

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Ανδρέας Δημητρόπουλος εξηγεί στο newsbeast.gr ότι: «Ενώ ο εμβολιασμός αποτελεί ισχυρό όπλο πρόληψης της μετάδοσης ασθενειών με ευρύτερο αντίκτυπο στην προστασία της δημόσιας υγείας, η διενέργειά του εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση του προσώπου. Δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός, αλλά η πρόβλεψη υποχρεωτικής διενέργειας δεν αποκλείεται, όταν πρόκειται για άσκηση δικαιώματος σε ειδικές περιπτώσεις» και προσθέτει: « εν προκειμένω μιλάμε για θεσμική προσαρμογή του δικαιώματος. Δηλαδή δεν καταργείται αλλά υφίσταται τροποποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες, όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον». Ερωτηθείς σχετικά με τον ενδεχόμενο περιορισμό των ελευθεριών ο κος Δημητρόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά ότι: «Ο κορονοϊός δεν μολύνει μόνο τους ανθρώπους, μολύνει και την ελευθερία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος επισήμανε στο newsbeast.gr ότι: « όσοι δεν εμβολιάζονται θα υποχρεώνονται να κάνουν τεστ» και εξήγησε ότι μπορεί το Σύνταγμα να λέει ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, ωστόσο το γεγονός αυτό σταθμίζεται και προσαρμόζεται στις εκάστοτε έκτακτες συνθήκες, ειδικά όταν πρόκειται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συνεπώς, υπάρχει ενδεχόμενο εξελικτικά όσοι δεν εμβολιάζονται, όχι μόνο να περιθωριοποιούνται αλλά και να αποκλείονται από ορισμένες δραστηριότητες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ημερομηνία-ορόσημο για το lockdown η 11η Ιανουαρίου | ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε

στις

Το προσχέδιο του «οδικού χάρτη» για την επιστροφή στην κανονικότητα – Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Με προσεκτικά βήματα επιχειρεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί το δεύτερο σφοδρό κύμα της πανδημίας ισορροπώντας αφενός ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και την διατήρηση της αντοχής του εθνικού συστήματος υγείας και αφετέρου στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνικής κόπωσης – απομόνωσης που έχει επιφέρει το δεύτερο lockdown. Και μπορεί να δόθηκε μία εβδομάδα παράταση στην καραντίνα, δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ωστόσο το Μαξίμου ήδη επεξεργάζεται τον σχεδιασμό της σταδιακής άρσης των μέτρων με βάση τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε απόλυτη συνάρτηση με την πορεία των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ασθενών.

«Όχι» σε άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Κατηγορηματικά αρνητική στο άνοιγμα των σχολείων είναι η επιτροπή του Υπ. Υγείας, η οποία ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τη συνεδρίασή της, με επίκεντρο, μεταξύ άλλων, την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Βασικός λόγος; Για να ελεγχθούν καλύτερα οι μετακινήσεις των γονέων και να παραμείνει χαμηλά η κινητικότητα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα συζητήσει εκ νέου το θέμα σε μια εβδομάδα, όπου θα εξετάσουν το άνοιγμα των σχολείων για λίγες ημέρες, μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από τις 16 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχαν κλείσει γυμνάσια, λύκεια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το προσχέδιο του «οδικού χάρτη»

Πρεμιέρα στην επάνοδο προς την κανονικότητα κάνουν τη Δευτέρα κάποια μεμονωμένα εμπορικά καταστήματα. Συγκεκριμένα, από τις 7 Δεκεμβρίου επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης των εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών αλλά και η πώλησή τους από τις υπεραγορές, ενώ ο ακριβής τρόπος και χρόνος λειτουργίας τους θα ανακοινωθεί σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν στη διάρκεια των γιορτών μπαρ και κέντρα διασκέδασης, ενώ εξετάζονται πολύ αυστηροί περιορισμοί για τη λειτουργία των εστιατορίων, αν τελικά το επιτρέψουν οι λοιμωξιολόγοι και συναινέσουν σε αυτό οι επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίες εμφανίζονται αντίθετοι σε ένα άνοιγμα λίγων μόνο ημερών.

Οι πρώτοι σταθμοί προς τα Χριστούγεννα

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν:

• καταστήματα με εποχικά είδη – Χριστουγεννιάτικα είδη

• τμήματα στα σούπερ μάρκετ, τα οποία πωλούν εποχικά προϊόντα

Μία εβδομάδα μετά, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου προβλέπεται:

• Λήξη της νέας παράτασης του απαγορευτικού – lockdown

Αναμένεται άμεσα να πάρουν «πράσινο φως»

• Κομμωτήρια

• Λιανεμπόριο

Κλειστά την περίοδο των γιορτών

• Σχολεία όλων των βαθμίδων

• Μπαρ

• Κέντρα Διασκέδασης

• Πολυχώροι πολιτισμού

Το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος των εμβολιασμών

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο πρώτος εμβολιασμός για τον κορονοϊό στη χώρα μας και μέσα σε ένα μήνα υπολογίζεται ότι θα γίνουν συνολικά 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Έναν μήνα μετά, στα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να αρχίσει να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, όπου κάθε μήνα υπολογίζεται ότι θα εμβολιάζονται κατά μέσο όρο 750.000 πολίτες. Ο στόχος είναι μέχρι τον Ιούλιο του 2021 να έχουν εμβολιαστεί 5.5 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αφορά σχεδόν τον μισό πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο δόσεις, ενώ περίπου τριάντα ημέρες μεσολαβούν από τον πρώτο εμβολιασμό μέχρι τον δεύτερο. Δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση πρέπει να γίνει εξέταση αντισωμάτων, για να διαπιστωθεί εάν πέτυχε ο εμβολιασμός. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει μεγάλη καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την αποτελεσματικότητά του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ξάνθη – Θετικός στον Κορωνοϊό ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Σουά Μπεκήρ Ογλού

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο πλαίσιο διενέργειας τεστ, προληπτικά, στο υπηρεσιακό και πολιτικό προσωπικό  του Δήμου Ξάνθης, βρέθηκε σήμερα, αργά το απόγευμα, θετικός στον Κορωνοϊό,  ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Σουά Μπεκήρ Ογλού.

Όπως τα σχετικά πρωτόκολλα επιβάλουν,  ο Αντιδήμαρχος με τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος του τεστ, αμέσως  έθεσε τον εαυτό του σε αυτοπεριορισμό, ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το  πρόγραμμα καραντίνας 14 ημερών.

Ενημερώνουμε ότι  είναι  καλά στην υγεία του και δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Όλοι οι χώροι του  κτηριακού συγκροτήματος  του Δημαρχείου Ξάνθης ήδηαπολυμάνθηκαν και θα ακολουθήσουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες που προβλέπονται.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ευχαριστήρια επιστολή του νοσοκομείου Ξάνθης στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για παραχώρηση και εγκατάσταση στρατιωτικής σκηνής στον αύλειο  χώρο του Νοσοκομείου μας.

Η εν λόγω σκηνή εξυπηρετεί στην προστασία των πολιτών από καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της αναμονής τους, πριν την είσοδό τους στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου μας.

Δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε, η δυναμική παρουσία όλων μας, με οποιαδήποτε τρόπο, είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ