Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ροδόπη | 326 παραβάσεις ταχύτητας μόνο για το μήνα Ιούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην αντίληψη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνας Μελισσάρη υπέπεσε η σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που καταγράφονται καθημερινά στη Ροδόπη, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων της περιοχής σχεδόν ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, κατόπιν σχετικής παραγγελίας κι από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητήθηκαν στοιχεία – αναφορικά με τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη Ροδόπη – από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία αφορούν τον μήνα Ιούλιο 2018 και παρασχέθηκαν από το τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής και τα κατά τόπους αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα. 

Η κα Μελισσάρη έδωσε έμφαση στο να λάβει πληροφόρηση αναφορικά με τον αριθμό των επικίνδυνων παραβάσεων και τον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων ή αυτών που είχαν ως αποτέλεσμα σωματικές βλάβες. Αυτή η ενέργεια γίνεται στα πλαίσια μιας συνολικής προσπάθειας, σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με την κυκλοφοριακή αγωγή, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες – και κυρίως οι ανήλικοι – για τις συνέπειες αυτών των παραβάσεων στη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των ίδιων των παραβατών αλλά και των λοιπών συμπολιτών μας.

533 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ
Στον πίνακα που εξασφάλισε ο “Χ” εμφανίζεται ο αριθμός των βεβαιωθεισών επικίνδυνων παραβάσεων τροχαίας που βεβαιώθηκαν από τις αρμόδιες υφιστάμενες υπηρεσίες μας για τον μήνα Ιούνιο. Άλλωστε αυτόβουλα ο “Χ” πολλές φορές με δημοσιεύματά του έχει δράσει προς την προαγωγή της ασφάλειας των δημοτών: Διάφορα ρεπορτάζ με στοιχεία από την Τροχαία Κομοτηνής όπως και ρεπορτάζ για την επικινδυνότητα σήμανσης εντός της πόλης που κινητροδότησαν τη δημοτική αρχή να βρει αναγκαίες λύσεις, ξεχωρίζουν μεταξύ πολλών δημοσιευμάτων.

Αναλυτικά, πάντως, για τον μήνα Ιούλιο, καταγράφηκαν στη Ροδόπη οι εξής παραβάσεις:

 • Παραβίαση προτεραιότητας – 0
 • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη – 5
 • Αντικανονικοί ελιγμοί – 1
 • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα – 11
 • Κίνηση στην αριστερή λωρίδα / μη κίνηση στο δεξιό της οδού – 0
 • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας –  4
 • Μη χρήση παιδικών καθισμάτων – 0
 • Μη χρήση κράνους – 23
 • Παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων – 83
 • Παραβάσεις ΚΤΕΟ – 6
 • Παραβάσεις ταχύτητας (υπερβολική ταχύτητα) – 326
 • Χρήση κινητού τηλεφώνου – 2
 • Φθαρμένα ελαστικά – 0
 • Παράνομες διαφημιστικές πινακίδες – 0
 • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – 70

Σύνολο – 533

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως, με βάση τις νέες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα πρόστιμα έχουν γίνει πιο “τσουχτερά” από το παρελθόν, γιατί στοχοθεσία του νομοθέτη ήταν η προστασία του υπέρτατου αγαθού, αυτού της ζωής των πάσης φύσεως χρηστών του οδικού δικτύου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη | «Δεν δεχόμαστε τη συγγνώμη τους, η Ελένη δεν γυρίζει πίσω»

Δημοσιεύτηκε

στις

Την οργή των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσε η συγγνώμη του Έλληνα κατηγορούμενου ένα χρόνο μετά το έγκλημα.

«Δεν τη δεχόμαστε» δηλώνουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Για τη μητέρα και τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Με πόνο καρδιάς άκουγαν χθες μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την οικογένεια του Έλληνα κατηγορούμενου να  τους ζητά μέσω του δικηγόρου τους συγγνώμη.

«Με μια συγγνώμη θα τους δώσουμε συγχώρεση αμαρτιών; Για όνομα του Θεού! Δολοφόνησε ο γιος τους το παιδί μου. Δε θα το ξαναδώ, δε θα το ξαναγγίξω, δε θα ξαναγκαλιαστώ μαζί της, δε θα μου πει τα όνειρά της. Έχει αδειάσει το σπίτι μου. Μας οδήγησαν σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή και ζητάνε συγνώμη με τόση μεγάλη ευκολία; Αν ο δικός μου ο γιος σκότωνε το  δικό τους το κορίτσι, το βίαζε, το πετσόκοβε, το δολοφονούσε με τον πιο στυγνό τρόπο θα ήταν αρκετή η συγγνώμη;» λέει η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας στο Star.

«Ούτε εξαρχής, ούτε στο μέσον, ούτε στο τέλος, ούτε στη δίκη ούτε ποτέ θα τους συγχωρήσω. Ποτέ. Γιατί εμένα μου καταστρέψανε τη ζωή».

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: «Συγχώρεση να ζητήσουν από τον Θεό»

Μόνο ο Θεός μπορεί να τους συγχωρέσει, είπε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.

«Εμείς δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε και φαντάζομαι και οποιοσδήποτε γονιός να βρισκόταν στη θέση μας. Τι να συγχωρούσε; Με μια συγγνώμη μακάρι να μπορούσε να  γυρίσει πίσω και να ξαναζωντανέψει  το παιδί μας. Μπορεί να γίνει αυτό; Δεν έχουμε ανάγκη την ανάγκη κανενός. Ανάγκη έχουμε από τη ζωή της Ελένης μας, που δεν μπορεί δυστυχώς να ξανάρθει πίσω. Συγχώρεση ας ζητήσουν από τον ίδιο το Θεό, για τα παιδιά τους και για τα δικά τους λάθη, που έκαναν τρομερά λάθη κατά το μεγάλωμα αυτών των παιδιών, τα οποία έγιναν και εξελίχθηκαν έτσι σε στυγνούς βιαστές και εγκληματίες».

Οι γονείς της φοιτήτριας σε λίγες ημέρες θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο στο Διδυμότειχο. Το μυαλό τους όμως είναι στη δίκη. Εκεί που θα αντικρίσουν τους δυο κατηγορούμενους.

«Νιώθω τη φρίκη εκείνης της ημέρας, πώς θα τους αντικρίσω. Ζω αυτή τη φρίκη από τώρα. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να ζήσεις σε αυτή την κοινωνία, μια μάνα να δει απέναντι της τους στυγνούς δολοφόνους του παιδιού της».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star στο 32:30

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Καβάλα πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και για τις υποδομές του ΕΚΑΒ.

Άκουσε μεταξύ άλλων τα παράπονα των εργαζομένων για τις δευτερογενείς μεταφορές υπόσχοντας ότι σύντομα θα δώσει λύση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το μεταναστευτικό την Τετάρτη 13/11

Δημοσιεύτηκε

στις

ο βράδυ της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα το Μεταναστευτικό. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, το οποίο έγινε δεκτό από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας και τον πρόεδρο του οργάνου Κώστα Πεφάνη.

Η πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους αναφέρει σχετικά: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 προσκαλείσθε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, με το παρακάτω θέμα: «σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με θέμα το Μεταναστευτικό».

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι κατατέθηκε αίτηση για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης από τρείς δημοτικές παρατάξεις, «Ο Τόπος της Ζωής μας», «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» και «Συνεργασία για την Καβάλα».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τροχαίο ατύχημα με δύο ελαφριά τραυματίες στο Χαλκερό Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πριν λίγα λεπτά στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης, στη διασταύρωση για Χαλκερό, συγκρούστηκαν επιβατικό αυτοκίνητο με αυτοκίνητο Ταξί. Οι δύο οδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στο σημείο έφθασε και ασθενοφόρο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ