Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραντεβού στο δημοτικό συμβούλιο για δημοτική αρχή – επαγγελματίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα τα σημεία, παραμένει άλυτο το ζήτημα των ανεμοθωράκων όπου κατατέθηκε νέα πρόταση δια στόματος δημάρχου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ραντεβού στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο έδωσαν Δήμος Κομοτηνής και επιχειρηματίες. Πρόκειται για το ζήτημα που έφερε στο προσκήνιο στην αρχή του έτους ο “Χ”, κι έκτοτε έχει προκαλέσει μπαράζ εξελίξεων, αναφορικά με την διαμόρφωση νέας κανονιστικής χρήσης δημοσίου χώρου στον Δήμο Κομοτηνής. 

Επιχειρηματίες και δήμαρχος (και συνεργάτες) φαίνεται πως έχουν δώσει τα χέρια σε όλα τα ζητήματα πλην ενός, και το οριστικό “πράσινο φως” θα δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, κατόπιν σχετικής (ομόφωνης) γνωμοδότησης της Επιτροπής Ζωής του Δήμου Κομοτηνής που συνεδρίασε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου.

Αυτή ήταν και η δεύτερη “ζύμωση” προτάσεων μεταξύ επιχειρηματιών και Δήμου, μετά και την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης. Ο δήμαρχος Γ. Πετρίδης έχει εν πολλοίς λάβει υπόψη του την άποψη των επιχειρηματιών, γι’ αυτό μέχρι στιγμής κόντρες δεν υπάρχουν, παραμόνο στο ακανθώδες ζήτημα των ανεμοθωράκων. 

“Οι περισσότερες προτάσεις σε ό,τι αφορά το γενικό και όχι σημειακό πλαίσιο, ενσωματώθηκαν στην επικαιροποιημένη πρόταση”, αναγνώρισε ο δήμαρχος, χωρίς να κρύψει πως “κενό παρέμεινε το θέμα των ανεμοθωράκων, για το οποίο είχε γίνει εκτενής συζήτηση αναφορικά με το νομικό πλαίσιο αλλά και το ουσιαστικό”, που το τελευταίο αφορά στην αναγκαιότητα να υπάρχουν αφενός, αφετέρου δε – το σημαντικότερο – στην ασφάλεια των δημοτών. 

Ο δήμαρχος ανέδειξε πως έφερε νέα πρόταση στο τραπέζι, που αφορά στην οριοθέτηση των ανεμοθωράκων, χωρίς όμως να επιτρέπει την ανάπτυξή της σε χώρο έναντι του καταστήματος, αλλά την επιτρέπει σε χώρο έμπροσθεν ή πλευρικώς, ενώ συγχρόνως αναφέρει και μία σειρά τεχνικών προδιαγραφών ως εγγύηση της ασφάλειας των δημοτών (όπως το να μην είναι βιδωμένοι στο έδαφος). 

Από πλευράς Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου θέση πήρε ο πρόεδρος του Αντώνης Γραβάνης, απαντώντας ότι – καθόσον οι επιχειρηματίες δεν έλαβαν γνώση της νέας πρότασης του δημάρχου για το ζήτημα των ανεμοθωράκων – επιφυλάσσονται να διατυπώσουν επισταμένη και βάσει νόμου πρόταση ενόψει του δημοτικού συμβουλίου. 

Εκεί άλλωστε θα δοθεί η τελική έγκριση της νέας κανονιστικής περί χρήσης δημοσίου χώρου. Από ό,τι φαίνεται όμως, πλην της όποιας κόντρας ενδέχεται να ξεσπάσει ενδοπαραταξιακά, η παράταξη Πετρίδη αναμένεται (ίσως με κάποιες σημειακές διορθώσεις της τελευταίας στιγμής), να υποστηρίξει το κείμενο – που διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες “ζυμώσεις” – άρα η νέα κανονιστική, εκτός μεγάλου απροόπτου, αναμένεται να περάσει.

Ένα ακόμη ζήτημα που είχε φέρει ενστάσεις ήταν το ύψος των προστίμων, το οποίο ο δήμαρχος από την προηγούμενη συνεδρίαση έριξε από τα 200 στα 100 ευρώ, χωρίς όμως να δέχεται εκ νέου μείωση που αιτήθηκαν οι επαγγελματίες. 

Τέλος, ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης επεσήμανε για μία ακόμη φορά, πως η νέα κανονιστική δεν υπερβαίνει το νόμο, άρα οι όποιες προτάσεις δεν είναι σύννομες απορρίπτονται εξαρχής, και προς την κατεύθυνση προστασίας των ίδιων των επιχειρηματιών για να μην κληθούν να …πληρώσουν τα σπασμένα, αν περάσει μία κανονιστική που έχει εντός διατάξεις αντίθετες στο νόμο. 

Ζήτησε καταληκτικά οι τελευταίες προτάσεις να κατατεθούν εγγράφως, πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μπορέσουν να συζητηθούν επί της ουσίας εκεί.

xronos

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι βρήκε η Αστυνομία στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια

Δημοσιεύτηκε

στις

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια, σε διαμέρισμα της οδού Στουρνάρη 4, όπου χθες συνελήφθησαν δύο άτομα.

Η αστυνομία έχει βρει φωτοβολίδες, πέτρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Στον χώρο είχαν βρεθεί χθες «πολεμοφόδια» που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα και η περιοχή ήταν αποκλεισμένη, μέχρι την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων πριν λίγο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συμβαίνει τώρα | Μεγάλη επιχείρηση για να βρεθεί ο μετανάστης που μαχαίρωσε αστυνομικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συμβαίνει αυτή την ώρα, προκειμένου να βρεθεί ο μετανάστης που μαχαίρωσε αστυνομικό στη Ροδόπη.

Το συμβάν έλαβε χώρα μεταξύ Κοπτερού και Ιάσμου. Συναγερμός έχει σημάνει σε αυτή την περιοχή και επι ποδός είναι οι αστυνομικές αρχές.

xronos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών κατά προτεραιότητα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τις προτάσεις τους για το μέλλον των περιφερειακών καναλιών, αλλά και την παρουσίαση των πραγματικών μεγεθών και προβλημάτων τους, κατέθεσαν σε πολυσέλιδο υπόμνημά τους οι περιφερειακοί σταθμοί, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υφυπουργό Στέλιο Πέτσα.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών κατά προτεραιότητα, στο επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε αποφάσισε κατά πλειοψηφία και το ΕΣΡ. .

Στο υπόμνημά της η ΕΕΤΕΠ ξεκαθαρίζει ήδη από την αρχή ποια είναι σήμερα η εικόνα των περιφερειακών τηλεοράσεων, τα πραγματικά μεγέθη και οι οικονομικοί τους δείκτες:

Τέσσερα είναι τα βασικά αιτήματα των περιφερειακών σταθμών.

  1. Θεωρούν άδικο τον νόμο Παππά για την αδειοδότηση καθώς, όπως υποστηρίζουν, «δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την τεράστια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας». Αποδέχονται ωστόσο τις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας που θέτει ο νόμος
  2. Διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις για τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης και αντ’ αυτής προτείνουν ένα σύστημα «μοριοδότησης» βάσει κριτηρίων, ανάλογο με εκείνο του παλαιότερου θεσμικού πλαισίου.
  3. Ζητούν να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης 5%, ο οποίος προ μηνών μειώθηκε από 20%.
  4. Ζητούν απεμπλοκή από τη σύμβαση με τη Digea και μετάδοση του σήματος από την ΕΡΤ, καθώς εκλείπει πλέον η μνημονιακή απαγόρευση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημιακό Άσυλο | Δηλώσεις Υπουργού

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλά εκ βαθέων στο Βήμα της Κυριακής και τη Δήμητρα Κρουστάλλη για την ένταση των ημερών, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα άβατα, τα όρια της καταστολής, τον Ποινικό Κώδικα, την τρομοκρατία, το Μεταναστευτικό, τις επιτυχίες και τις αδυναμίες της κυβέρνησης, την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αφύσικο το κλειστό πανεπιστήμιο. Θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, ελεύθερα» τονίζει, καταδικάζοντας ταυτόχρονα «τη λαγνεία του κλομπ».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Τελειώσαμε με την ανοχή της ανομίας» | tovima.gr

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλά εκ βαθέων στο Βήμα της Κυριακής και τη Δήμητρα Κρουστάλλη για την ένταση των ημερών, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα άβατα, τα όρια της καταστολής, τον Ποινικό Κώδικα, την τρομοκρατία, το Μεταναστευτικό, τις επιτυχίες και τις αδυναμίες της κυβέρνησης, την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αφύσικο το κλειστό πανεπιστήμιο. Θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, ελεύθερα» τονίζει, καταδικάζοντας ταυτόχρονα «τη λαγνεία του κλομπ».

Σπάνιο έγχρωμο φιλμ από το Πολυτεχνείο: Εικόνες από την εξέγερση και η εφιαλτική επόμενη μέρα
«Η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη» επισημαίνει, «δεν θέλουμε το μίσος λίγων αλλά την ελπίδα και την ασφάλεια όλων».

Επιπλέον, αποδίδει το κλίμα έντασης στον εσωκομματικό ανταγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ· «προσπαθούν να τον κάνουν πρόβλημα της κοινωνίας σιγοντάροντας τη βία» σημειώνει και ρίχνει ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν συμπεριφέρεται ως πρώην πρωθυπουργός, αλλά «σαν αδέξιος ισορροπιστής μιας βαρετής θυμικής γλώσσας».

Διαβάστε αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής την συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Δήμητρα Κρουστάλλη.

– Ο υπουργός σε μια εκτενή συνέντευξη αναφέρεται στο τι συμβάλλει στην σημερινή ένταση της 46ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

– Τι υποστηρίζει για την πρόσφατη επέμβαση των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας

-Τι λέει για την απόφαση της3 Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ να κλείσει τη Σχολή παραμονές της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

– Επιπλέον μιλά για τους ανθρώπους που μισούν για αυτούς που εκφράζονται από το «όσο πιο ακραίο τόσο πιο καλό»

– Τελικά να μας πουν αναρωτιέται ο υπουργός: Θέλουν πανεπιστήμια με γιάφκες; Ούτε η αστυνομία, ούτε η παρανομία έχουν δουλειά στα Πανεπιστήμια.-

– Τι λέει για τους άντρες που υπηρετούν την αστυνομία, τις προκλήσεις που δέχονται και τον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν.

Ο υπουργός στην εκτενή συνέντευξή του αναφέρεται στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τις αποφυλακίσεις τρομοκρατών και σχολιάζει το νόμο Παρασκευόπουλου, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ.

Ακόμα, απαντά στα καυτά θέματα της τρομοκρατίας αλλά και του μεταναστευτικού.

πηγή ¨ΤΟ ΒΗΜΑ”

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ