Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς να παραμείνουν τα λαχανικά πράσινα και τραγανά σε κάθε πιάτο

Δημοσιεύτηκε

στις

Τι ξέρετε από «μπλανσάρισμα»;

Τα λαχανικά τα αγαπούν οι περισσότεροι και όλοι τους θέλουν να τα βλέπουν στα πιάτα όχι μόνο νόστιμα, αλλά και ευπαρουσίαστα.
Μόνο που τα ζαρζαβατικά, ειδικά τα πιο ευαίσθητα πράσινα, αποδεικνύονται δύστροπα στο να κρατήσουν χρώμα, σύσταση και γεύση.
Αυτά λύνει το λεγόμενο «μπλανσάρισμα» των λαχανικών, μια τεχνική που ξεκινά από το ζεμάτισμα και καταλήγει στον πάγο.

Έτσι θα παραμείνουν και εύγευστα, αλλά και όμορφα στο μάτι. Μπλανσάρω σημαίνει ζεματίζω τα λαχανικά για σύντομο χρονικό διάστημα και τα ρίχνω απευθείας από την κατσαρόλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, σταματώντας ουσιαστικά το περαιτέρω μαγείρεμά τους. Ώστε να διατηρήσουν τη φόρμα τους.

Το μπλανσάρισμα είναι σχεδόν απαραίτητο για όλα τα πράσινα λαχανικά (φασολάκια, κολοκυθάκια, μπρόκολο, σπανάκι, αρακάς) και επιθυμητό σε κουνουπίδια και καρότα.

Γεμίζουμε λοιπόν μια μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό και το αφήνουμε να βράσει. Το αλάτισμά του είναι ένα σημείο διαμάχης μεταξύ των σεφ και κάτι που έχει να κάνει τελικά με τις προτιμήσεις του καθενός.

Όταν βράσει καλά το νερό, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν όπως τα προτιμούμε. Τα αφαιρούμε με μια διάτρητη κουτάλα και τα βυθίζουμε σε νερό με πάγο.

Τα σουρώνουμε κατόπιν και τα στεγνώνουμε καλά. Θα παραμείνουν τραγανά και καταπράσινα, διατηρώντας όλες τις βιταμίνες και τη γεύση τους…

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Συνταγή για ακαταμάχητο λαχματζούν | Τύφλα να έχει η πίτσα, πικάντικο και θεϊκό

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτή η συνταγή θα κάνει το σπίτι να μυρίσει πολίτικη κουζίνα. Για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων και όσους αναζητούν παραδοσιακές ανατολίτικες συνταγές.

Δεν θα ήταν υπερβολή να δηλώσει κανείς πως το λαχματζούν είναι για την ανατολή ό,τι η πίτσα για τη δύση. Κιμάς πάνω σε λεπτή ζύμη με απολαυστικά μπαχαρικά και όλα τα καρυκεύματα που έχουμε συνηθίσει από τις πολίτικες γεύσεις.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Στη συνταγή παρακάτω θα δείτε πώς να φτιάχνετε και τη ζύμη για τα λαχματζούν. Ωστόσο, μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμη ζύμη για πίτσα, να την ανοίξετε όσο πιο λεπτή μπορείτε και να ετοιμάσετε τη συνταγή.

Η ανάμειξη μοσχαρίσιου με αρνίσιο κιμά συμβάλλει σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα του λαχματζούν. Και εδώ βέβαια μπορείτε να παραλείψετε το αρνίσιο κρέας, καθώς σε πολλούς εκεί έξω δεν τους αρέσει η μυρωδιά του.

Υλικά
Για τη ζύμη:

Ενα φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ.)
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
Μία πρέζα ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
40 ml λάδι
Για τον κιμά: 400 γρ. κιμάς (μισός-μισός μοσχαρίσιος με αρνίσιο)
Ενα μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ. ντοματάκια πομοντόρο κονσέρβα, ψιλοκομμένα
Μία κουταλιά πελτέ ντομάτας
Μία πρέζα καπνιστή πάπρικα
Μία πρέζα κύμινο σε σκόνη
Κανέλα στη μύτη του κουταλιού
Μία κουταλιά καυτερό μπούκοβο
Μία σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ωμό
Μία μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη, ωμή, για το σερβίρισμα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη με το αλεύρι και τη μαγιά. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με το χέρι, συμπληρώνοντας το ελαιόλαδο, ώσπου να πάρουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6-7 μέρη, πλάθουμε σε μπαλάκια και αφήνουμε και πάλι σκεπασμένα να φουσκώσουν άλλη μια φορά.

Στο μεταξύ, βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα.

Καίμε τον πελτέ στον πάτο του σκεύους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Πασπαλίζουμε με το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο και την κανέλα.

Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και αφήνουμε τα υγρά της να εξατμιστούν για 10-15 λεπτά.

Παίρνουμε ένα-ένα τα ζυμαράκια και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε όσο πιο λεπτό φύλλο γίνεται. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και περνάμε για μισό λεπτό τα ζυμαράκια από κάθε πλευρά να σταθούν.

Στρώνουμε τον κιμά πάνω στη ζύμη και σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στο δυνατό του γκριλ.

Σερβίρουμε με κρεμμύδι, ντομάτα και φρέσκο μαϊντανό.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το απλό κόλπο για να περιορίσετε την υγρασία στο μπάνιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι ο χώρος του σπιτιού με την περισσότερη υγρασία

Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού στον οποίο δημιουργείται περισσότερο υγρασία και είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτήν. Οι υδρατμοί και οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίες που γίνονται σε αυτό, δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να είναι πιο έντονη και ενοχλητική η υγρασία.

Ωστόσο υπάρχει τρόπος να περιορίσετε την υγρασία με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε σε ένα μικρό μπολ μία ποσότητα ρυζιού και να το αφήσετε κάπου μέσα στο μπάνιο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Δύο απλές συνταγές για να μοσχοβολάει το σπίτι όλη μέρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Το αποσμητικό χώρου είναι ο «σύμμαχος» σας για να μυρίζει ωραία το σπίτι. Αλλά για να μην είστε συνέχεια με το σπρέι στο χέρι ή αν επιθυμείτε να μοσχοβολάει το σπίτι σας όλη τη μέρα με φυσικό τρόπο, ιδού δύο απλές σπιτικές συνταγές με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και έχουν θαυμαστά αποτελέσματα.

1. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι μερικές φέτες πορτοκαλιού, μερικά ξυλάκια κανέλας και λίγο γαρίφαλο και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι και αφήστε το ανοιχτό σε κάποιο σημείο της κουζίνας ή του σαλονιού.

2. Με παρόμοιο τρόπο δοκιμάστε να βάλετε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό από τρία λεμόνια, τέσσερα κλωναράκια δεντρολίβανο και λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το και αυτό να βράσει για περίπου 15 λεπτά και βάλτε το σε ένα βαζάκι. Τοποθετήστε το σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλετε και θα εκπλαγείτε από την ευχάριστη μυρωδιά που θα γεμίσει το σπίτι σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τρία έξυπνα tips για να φαίνονται τα μάτια σας πιο ξεκούραστα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να ξυπνήσετε και τα μάτια σας, παρά τις προσπάθειες που κάνετε με κρέμες και ορούς, να δείχνουν πιο ταλαιπωρημένα από ποτέ;

Για να αποφύγετε, λοιπόν, μια άσχημη, ψυχολογικά αλλά και εμφανισιακά ημέρα, δείτε τις παρακάτω έξυπνες συμβουλές και εφαρμόστε τες στο μακιγιάζ σας, ώστε να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν όσο πιο ξεκούραστα γίνεται.

Σωστή απόχρωση κονσίλερ

Βεβαιωθείτε ότι το κονσίλερ που φοράτε έχει το σωστό χρώμα. Στην περίπτωση που είναι πιο φωτεινό ή πολύ πιο σκούρο από την απόχρωση του δέρματός σας το μόνο που θα πετύχετε είναι να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται ακόμη πιο κουρασμένα. Προτιμήστε ένα κονσίλερ με βάση το πορτοκαλί, ώστε να δρα αποτελεσματικά και να «εξαφανίζει» σωστά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

Ανοιχτόχρωμες σκιές

Η επιλογή σκούρας και βαριάς σκιάς, γενικότερα, επιβαρύνει τα ήδη ταλαιπωρημένα μάτια σας, κάνοντάς τα να δείχνουν αρκετά κουρασμένα. Αυτό που θέλετε είναι να φωτίσετε το βλέμμα σας, γι’ αυτό προτιμήστε ανάλαφρες και ανοιχτόχρωμες σκιές για να βάψετε το άνω βλέφαρο των ματιών σας. Για παράδειγμα μία λευκή σκιά θα δώσει αρκετή φρεσκάδα και λάμψη στα μάτια σας.

Έντονα φρύδια

Για να τραβήξετε τα βλέμματα από τα ταλαιπωρημένα μάτια σας μπορείτε να τονίσετε τα φρύδια σας. Προτιμήστε μία καφέ σκιά και όχι ένα έντονο μολύβι, και θα δείτε ότι το ενδιαφέρον από τα μάτια μετατοπίζεται στα φρύδια σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ