ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοχρονιά με… 50 βαθμούς στην Αυστραλία!

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή της νέα χρονιάς στην Αυστραλία με φαντασμαγορικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων σε όλες τις μεγάλες πόλεις.Στο Σίδνεϊ, ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φέτος είχαν επίκεντρο την περίφημη Όπερα χωρίς φυσικά να αγνοηθεί και η εξίσου διάσημη γέφυρα της πόλης.

Εκτιμάται πως ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Σίδνεϊ.

Κινδύνευσαν όμως κοντά εκατό άτομα που παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα πάνω σε σκάφη, μέσα στο λιμάνι και χρειάστηκε η επέμβαση σωστικών συνεργείων.

Και αν το Σίδνεϊ είχε τις πιο λαμπερά πυροτεχνήματα η Μελβούρνη είχε τα πιο …ηχηρά με πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους να κατέβουν στο κέντρο της πόλης για να τα παρακολουθήσουν και να κάνουν πρωτοχρονιά.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και στις άλλες μεγάλες πόλεις και κυρίως στις …παραλίες!

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, σημειώνει το ΑΜΠΕ, προβλέψει ότι η ανώτατη θερμοκρασία στην περιοχή Ονανάντατα της Νότιας Αυστραλίας θα αγγίξει τους 50 βαθμούς Κελσίου σήμερα, ακριβώς 54 χρόνια από τότε που είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία στην ίδια περιοχή όταν ο υδράργυρος έφτασε στους 50.7 βαθμούς.

“Φοβόμαστε κυρίως για την ασφάλεια των τουριστών» δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Η Μετεωρολογική προβλέπει πως το κύμα καύσωνα σε περιοχές της Νότιας Αυστραλίας, της Δυτικής Αυστραλίας, της βόρειας Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουϊνσλαντ θα συνεχιστεί για μερικά 24ωρα ακόμα με θερμοκρασίες από 40 έως 50 βαθμούς Κελσίου.

Η υψηλότερη θερμοκρασία, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καταγράφτηκε στην κωμόπολη Μάιλς όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 48. 3 βαθμούς Κελσίου σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Η Μετεωρολογική προβλέπει ότι την Πέμπτη η θερμοκρασία ανατολικά της λίμνης Λέϊκ Έϊρ θα ξεπεράσει τους 50 βαθμούς.

Δείτε το βίντεο

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version