ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς το τελικό στάδιο παραχώρησης του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών

Γ.Ζησιμάτος (Διευθυντης ΥΠΑΑΠΕΔ) : Πλήρης φάκελος με ολοκληρωμένη μελέτη από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΣ Χρήστο Μέγκλα- «Κινούμαστε πλέον με ταχύτατους ρυθμούς!

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην  ΥΠΑΑΠΕΔ με τον κ.Γιώργο Ζησιμάτο  σχετικά με θέματα που αφορούν το Επιμελητήριο Σερρών και τον Δήμο Σιντικής ο διευθυντής της ΥΠηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων μας ανέφερε:

Ολοκληρωμενος φάκελος από το ΕΒΕΣ

Όσο αφορά το αίτημα προς την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Σερρών,ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ.Χρήστος Μεγκλας κινήθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά παρουσιάζοντάς μας στην ΥΠΑΑΠΕΔ έναν πλήρη φάκελο με ολοκληρωμένη μελέτη για την παραχώρηση αρχικά του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη και μετέπειτα σε πρώτη  φάση το 1/2 αυτού και συγκεκριμένα την Δυτική πλευρά του στρατοπέδου.

Η διαδικασία πλέον κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς το τελικό στάδιο παραχώρησης προς το Επιμελητήριο Σερρών για αξιοποίηση σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4407/2016.

 

Ο Βασίλης Περδικίδης με τον Γιώργο Ζησιμάτο, επικεφαλής Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων

Συνεργασία με το Δήμο Σιντικής για την αξιοποίηση των Οχυρών

Για τον Δήμο Σιντικής σχετικά με τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ.Ζησιμάτος μας ανέφερε ότι το βλέπουν συνολικά σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση ωστε να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή όχι μόνο των Οχυρών αλλά και των ακινήτων που βρίσκονται σε όλο τον Δήμο Σιντικής.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη της Ιστορικής μνήμης και ο Θεματικός Τουρισμός γιατί αυτομάτως αποκτά υπεραξία η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ηδη δραστηριοποιούνται ΚΟΙΝΣΕΠ και επιθυμούμε σε συνεργασία με τον Δήμο Σιντικής η οποία θα αποφέρει και έσοδα στο ΥΠΕΘΑ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version