Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Προεκλογικός Νίκος Κιοσές – «Ο τόπος της ζωής μας» και οι εξελίξεις στη ΝΟΔΕ

Εορταστική ήταν η δράση που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου. Ως μέλος του συγκεκριμένου συνδυασμού, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσές εξήγησε ότι προτιμήθηκε οι κοινωνικές δράσεις να εναρμονισθούν με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, αφού ο κόσμος είχε ανάγκη και ξεκούραση και χαλάρωση, ακόμη και προσωρινή αποστασιοποίηση από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Απόλυτα ικανοποιητική ήταν κατά τα λεγόμενα του κ. Κιοσέ η ανταπόκριση του κόσμου, διότι επιτακτική ήταν και η ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων. Ο κόσμος επιθυμεί να αισθανθεί ότι τα πολιτικά πρόσωπα της τοπικής σκηνής αντιλαμβάνονται πλήρως τη δυσχερή κατάσταση και τα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών.

Με δεδομένο ότι οι εορταστικές ημέρες τελείωσαν, ο συνδυασμός άφησε πίσω τις εκδηλώσεις και προχωρά σε προεκλογική τροχιά. Εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να αναμένονται δηλώσεις και ανακοινώσεις εκ μέρους του συνδυασμού. Ο κ. Κιοσές αποκάλυψε ότι σε καθημερινή βάση εκπονείται το πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο είναι «ζωντανό» και μεταβάλλεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις παρατηρήσεις των δημοτών. Πέραν της ομάδας των τεχνοκρατών, οι οποίοι συνήθως ετοιμάζουν τις καθιερωμένες κλισαρισμένες προτάσεις, το πρόγραμμα του συνδυασμού εμπλουτίζεται διαρκώς. Στόχος είναι λίγο πριν τις εκλογές η παράταξη να ετοιμάσει ένα απόλυτα ρεαλιστικό, εμπεριστατωμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για το δήμο Καβάλας, με τον πήχη να μην τοποθετείται ούτε πολύ υψηλά αλλά ούτε και πολύ χαμηλά.

Είναι γνωστό ότι το Νίκος Κιοσές εδώ και καιρό διαφοροποιήθηκε από τις απόψεις της ΝΟΔΕ Καβάλας έστω κι αν παρακολουθεί ανελλιπώς τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Κιοσές απλά ενημερώνεται και δε μετέχει σε κανένα σημείο της διαδικασίας, την οποία προ πολλού έχει καταδικάσει. «Τα αποτελέσματα της δήθεν κοπιώδους προσπάθειας για τη ενότητα του χώρου της ΝΔ φαίνονται ήδη. Τα αποτελέσματα είναι οικτρά για να μην πω τραγικά. Δε συμφωνώ και κάποιοι θα το καταλάβουν αργά. Ο κόσμος τελικά θα κατανοήσει ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο σ’ αυτή την υπόθεση. Ο κόσμος θα αντιληφθεί ποιος έχει δίκιο όταν πρεσβεύει πως θα πρέπει να υπηρετήσουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση. Ποιος κοροϊδεύει ουσιαστικά τον κόσμο όταν ευαγγελίζεται την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοικήσεως κι όμως την ίδια στιγμή προωθεί άκρως κομματικές υποψηφιότητες. Ποιος προσπαθεί να ισορροπήσει πατώντας με ένα πόδι σε δύο βάρκες» τόνισε ο κ. Κιοσές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκο Κιοσές παραμένει αταλάντευτος, υποστηρίζοντας με τις πράξεις του τα όσα πρεσβεύει. «Η ΝΔ παραμένει το κόμμα που υπηρετώ και γι’ αυτό ενδιαφέρομαι για τις εξελίξεις στη ΝΟΔΕ. Τα όσα συμβαίνουν έχουν άμεσο αντίκτυπο στη βάση του κόμματος. Και δυστυχώς αυτή η βάση πληγώνεται και προκαλείται», υπογράμμισε με νόημα ο Νίκος Κιοσές.

Πηγή: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο “Voyager of the Seas” στην Καβάλα – Πλάνα από drone

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην καβάλα το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas

Μεταφέροντας περίπου 4.000 επιβάτες, κυρίως αμερικάνικης και κινεζικής υπηκοότητας, κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024 στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas της Royal Caribbean Cruises.

Η εταιρεία αυτή διαθέτει στον στόλο της και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Symphony of the Seas.

Λόγω του μεγέθους του, το Voyager of the Seas παρέμεινε αρόδο έξω από το λιμάνι, και οι επιβάτες μεταφέρονταν στην πόλη με μικρές βάρκες (λάντζες). Η χερσόνησος της Παναγίας κατακλύστηκε από χιλιάδες τουρίστες. Το Voyager of the Seas είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει προσεγγίσει ποτέ την Καβάλα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πλησιάζει η διορία για ταμειακές μηχανές IRIS και POS | Βαρύ το πρόστιμο

Να ενεργοποιήσουν το σύστημα αμέσως πληρωμών IRIS. Πρόκειται για 600.000 επαγγελματίες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στην εν λόγω -απαραίτητη- ενέργεια και σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αντιμέτωποι με αυτοτελές πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ στους υπόχρεους που δεν προχωρήσουν στη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ θα επιβάλλεται έξτρα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αποκλείσει νέα παράταση στο χρονοδιάγραμμα ενώ σχεδιάζει τη σταδιακή επέκταση του IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Πότε λήγει η προθεσμία για τη σύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του τρέχοντος μηνός εκπνέει και η προθεσμία για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS με εξαίρεση όσες δεν κατέστη δυνατόν να διασυνδεθούν λόγω ασυμβατότητας των ηλεκτρονικών συστημάτων τους. Πρόκειται για επιχειρήσεις με παλαιά συστήματα ταμειακών και για τις οποίες υπάρχει ελαστικότερο χρονοδιάγραμμα.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με συγκεκριμένο λογισμικό (πρόκειται για το ERP το οποίο αφορά τη συνολική λειτουργία της επιχείρησης από χρηματοοικονομικά μέχρι ανθρώπινο δυναμικό) και έχουν προγραμματίσει τεχνικές εργασίες με τον ειδικό συνεργάτη τους εντός του Ιουνίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι το τέλος του μήνα. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία η προθεσμία έχει ήδη λήξει.

Επίσης θα πρέπει οι περίπου 30.000 εποχικές επιχειρήσεις να έχουν την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, έτοιμη τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Για 3.000 επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τερματικά POS λόγω χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης, καθώς είναι στη λίστα του «Τειρεσία», το ζήτημα αντιμετωπίσθηκε με νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, μέχρι το τέλος του 2025 οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν μπορούν να απορρίψουν πρόταση επιχείρησης για κατάρτιση σύμβασης για υπηρεσίες αποδοχής καρτών πληρωμών, παροχής τερματικών ΡOS κ.λπ. επικαλούμενοι χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση ή ικανότητα της προτείνουσας οντότητας κ.λπ., όταν η πρόταση περιλαμβάνει επαρκείς τρόπους εξασφάλισης απαιτήσεων των παρόχων.
Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ.

Τα πρόστιμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη νομοθεσία, στις υπόχρεες επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει τις ταμειακές μηχανές με τα POS επιβάλλονται πρόστιμα που ανέρχονται σε 10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και σε 20.000 ευρώ, εφόσον τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en