Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Προεκλογικός Νίκος Κιοσές – «Ο τόπος της ζωής μας» και οι εξελίξεις στη ΝΟΔΕ

Εορταστική ήταν η δράση που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου. Ως μέλος του συγκεκριμένου συνδυασμού, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσές εξήγησε ότι προτιμήθηκε οι κοινωνικές δράσεις να εναρμονισθούν με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, αφού ο κόσμος είχε ανάγκη και ξεκούραση και χαλάρωση, ακόμη και προσωρινή αποστασιοποίηση από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Απόλυτα ικανοποιητική ήταν κατά τα λεγόμενα του κ. Κιοσέ η ανταπόκριση του κόσμου, διότι επιτακτική ήταν και η ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων. Ο κόσμος επιθυμεί να αισθανθεί ότι τα πολιτικά πρόσωπα της τοπικής σκηνής αντιλαμβάνονται πλήρως τη δυσχερή κατάσταση και τα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών.

Με δεδομένο ότι οι εορταστικές ημέρες τελείωσαν, ο συνδυασμός άφησε πίσω τις εκδηλώσεις και προχωρά σε προεκλογική τροχιά. Εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να αναμένονται δηλώσεις και ανακοινώσεις εκ μέρους του συνδυασμού. Ο κ. Κιοσές αποκάλυψε ότι σε καθημερινή βάση εκπονείται το πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο είναι «ζωντανό» και μεταβάλλεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις παρατηρήσεις των δημοτών. Πέραν της ομάδας των τεχνοκρατών, οι οποίοι συνήθως ετοιμάζουν τις καθιερωμένες κλισαρισμένες προτάσεις, το πρόγραμμα του συνδυασμού εμπλουτίζεται διαρκώς. Στόχος είναι λίγο πριν τις εκλογές η παράταξη να ετοιμάσει ένα απόλυτα ρεαλιστικό, εμπεριστατωμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για το δήμο Καβάλας, με τον πήχη να μην τοποθετείται ούτε πολύ υψηλά αλλά ούτε και πολύ χαμηλά.

Είναι γνωστό ότι το Νίκος Κιοσές εδώ και καιρό διαφοροποιήθηκε από τις απόψεις της ΝΟΔΕ Καβάλας έστω κι αν παρακολουθεί ανελλιπώς τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Κιοσές απλά ενημερώνεται και δε μετέχει σε κανένα σημείο της διαδικασίας, την οποία προ πολλού έχει καταδικάσει. «Τα αποτελέσματα της δήθεν κοπιώδους προσπάθειας για τη ενότητα του χώρου της ΝΔ φαίνονται ήδη. Τα αποτελέσματα είναι οικτρά για να μην πω τραγικά. Δε συμφωνώ και κάποιοι θα το καταλάβουν αργά. Ο κόσμος τελικά θα κατανοήσει ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο σ’ αυτή την υπόθεση. Ο κόσμος θα αντιληφθεί ποιος έχει δίκιο όταν πρεσβεύει πως θα πρέπει να υπηρετήσουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση. Ποιος κοροϊδεύει ουσιαστικά τον κόσμο όταν ευαγγελίζεται την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοικήσεως κι όμως την ίδια στιγμή προωθεί άκρως κομματικές υποψηφιότητες. Ποιος προσπαθεί να ισορροπήσει πατώντας με ένα πόδι σε δύο βάρκες» τόνισε ο κ. Κιοσές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκο Κιοσές παραμένει αταλάντευτος, υποστηρίζοντας με τις πράξεις του τα όσα πρεσβεύει. «Η ΝΔ παραμένει το κόμμα που υπηρετώ και γι’ αυτό ενδιαφέρομαι για τις εξελίξεις στη ΝΟΔΕ. Τα όσα συμβαίνουν έχουν άμεσο αντίκτυπο στη βάση του κόμματος. Και δυστυχώς αυτή η βάση πληγώνεται και προκαλείται», υπογράμμισε με νόημα ο Νίκος Κιοσές.

Πηγή: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Το ΚΚΕ Καβάλας για τον θάνατο 65χρονου στην Ελευθερούπολη

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Ο θάνατος 65χρονου στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Καβάλα, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης βρισκόταν σε άλλο περιστατικό σε χωριό του Δήμου Παγγαίου, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις αγωνίες και τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων που χθες και σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.  

Το ΚΚΕ επανειλημμένα με δημόσιες παρεμβάσεις και ερωτήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο έχει απαιτήσει την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υγειονομικών μονάδων της περιοχής, των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερα για τις διακομιδές των ασθενών και των επειγόντων περιστατικών έχουμε αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για την απαράδεκτη  κατάσταση. Για το γεγονός ότι σε ολόκληρο το Δήμο Παγγαίου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, αλλά και η κάλυψη των βαρδιών να γίνεται μόνο με ένα ασθενοφόρο!

Σε μία από τις πολλές ερωτήσεις που καταθέσαμε στον υπουργό υγείας, το Νοέμβρη του 2021 υπογραμμίζαμε ότι «Το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης στην ΠΕ Καβάλας εξυπηρετεί ασθενείς του Δήμου Παγγαίου με πληθυσμό περίπου 32.000 που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται εξαιτίας της τουριστικής κίνησης … η περιοχή εξυπηρετείται από το ΕΚΑΒ στην Καβάλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι ο Δήμος Παγγαίου εκτείνεται σε περίπου 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα με ορεινές και πεδινές περιοχές. Η μεταφορά για κάποιο επείγον περιστατικό μπορεί να απαιτεί ακόμα και περισσότερο από 1 ώρα».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας! Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα δείχνουν το δρόμο για να μπει φρένο στον κατήφορο, για να μην καταρρεύσει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού, να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα μπροστά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, για να απαιτήσουμε να αυξηθούν οι δαπάνες, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας | Συμμετοχή Στο 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορων.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου
17ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023
Κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΣΕΦΑΑ Δ.Π.Θ. Κομοτηνής
Αφιερωμένο στη συνθήκη της Λωζάνης
* Θερμά συγχαρητήρια στον ΣΠΟΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης και στην Πρόεδρο Αθηνά Νακούση για την άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ.
* Συγχαρητήρια στους χορευτές της Περιφέρεια μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση, τους μουσικούς μας, τους συντονιστές χοροδιδασκάλους και τους εθελοντές για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς αυτοί κρατούν άσβεστη την φλόγα της Παράδοσης!
* 100 χρόνια μετά την συνθήκη της Λωζάνης ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την εκπλήρωση του ηθικού μας χρέους απέναντι στους Προγόνους μας!!
ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
“Σ.Π.Ο.Σ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πέθανε ο σπουδαίος Καβαλιώτης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Οβραβευμένος Έλληνας συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός – και ένας από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς παγκοσμίως-  έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ήταν νυμφευμένος με την υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου και είχαν αποκτήσει μία κόρη.

Ο Βασίλης Βασιλικός έγραψε μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, θεατρικά έργα και ποίηση. Από τα πιο γνωστά έργα του είναι: ΖΗ Μυθολογία της Αμερικής, Το ψαροντούφεκο, Θύματα ειρήνηςΟι φωτογραφίεςΟ ΙατροδικαστήςΟ Θάνατος του Αμερικάνου κ.ά.

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες ανά τον κόσμο, καθώς και στη γραφή Μπράιγ.

Το μυθιστόρημά του Ζ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Διακρίσεις

  • Officier des Arts et des Lettres από τη Γαλλική Δημοκρατία
  • Επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών στην έδρα της Φιλολογίας

  • Ταξιάρχης Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας (1984)

  • Μέλος του Διεθνούς Κοινοβουλίου των Συγγραφέων με έδρα το Στρασβούργο

  • Μέλος του Δ.Σ. των Γάλλων συγγραφέων (Maison des Ecrivains) Γαλλία, (1990-1993)

  • Βραβεία των 12 (1954, 1962)

  • Κρατικό βραβείο διηγήματος (1980) – Δεν το αποδέχθηκε

  • Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (1 Δεκεμβρίου 2017)

Εκτός από το σπουδαίο συγγραφικό έργο του, ο Βασίλης Βασιλικός είχε παρουσία και στην πολιτική ζωή του τόπου.

Τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της εκλογικής συνεργασίας Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά στις βουλευτικές εκλογές του 2015, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές του 2019, αυτή την φορά όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όπου και εξελέγη.

Ήταν βουλευτής Επικρατείας από τις 7 Ιουλίου 2019 μέχρι τις 21 Μαΐου 2023.

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Βασιλικός γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1934 στη συνοικία των Ποταμουδίων Καβάλας. Οι γονείς του κατάγονταν από τη Θάσο.  Αποφοίτησε από το Λύκειο Καρυωτάκη στην Καβάλα, τη Σχολή Βαλαγιάννη (Θεσσαλονίκη) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια. Στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σκηνοθεσία τηλεόρασης στη δραματική σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ (Drama School – SRT) στο Νιού Χέιβεν του Κονέκτικατ (ΗΠΑ).

Από το 1967 μέχρι το 1994 έζησε και εργάστηκε στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Νέα Υόρκη τα πρώτα 7 χρόνια εξόριστος από τη χούντα), με ένα τριετές διάλειμμα (1981-1984), κατά το οποίο ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Ε.Ρ.Τ. επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου.

Εργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ξένες παραγωγές, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, σεναριογράφος, επιμελητής (Dr.) σεναρίων, εισηγητής σεναρίων στην Arte (1990-1993), δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Συνεργάστηκε με τον Νίκο Κούνδουρο στο σενάριο της ταινίας Μικρές Αφροδίτες.

Επίσης διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, από το 1996 έως το 2004.

https://youtu.be/M53EAtsYRc8

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: