Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Προεκλογικός Νίκος Κιοσές – «Ο τόπος της ζωής μας» και οι εξελίξεις στη ΝΟΔΕ

Εορταστική ήταν η δράση που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου. Ως μέλος του συγκεκριμένου συνδυασμού, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσές εξήγησε ότι προτιμήθηκε οι κοινωνικές δράσεις να εναρμονισθούν με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, αφού ο κόσμος είχε ανάγκη και ξεκούραση και χαλάρωση, ακόμη και προσωρινή αποστασιοποίηση από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Απόλυτα ικανοποιητική ήταν κατά τα λεγόμενα του κ. Κιοσέ η ανταπόκριση του κόσμου, διότι επιτακτική ήταν και η ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων. Ο κόσμος επιθυμεί να αισθανθεί ότι τα πολιτικά πρόσωπα της τοπικής σκηνής αντιλαμβάνονται πλήρως τη δυσχερή κατάσταση και τα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών.

Με δεδομένο ότι οι εορταστικές ημέρες τελείωσαν, ο συνδυασμός άφησε πίσω τις εκδηλώσεις και προχωρά σε προεκλογική τροχιά. Εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να αναμένονται δηλώσεις και ανακοινώσεις εκ μέρους του συνδυασμού. Ο κ. Κιοσές αποκάλυψε ότι σε καθημερινή βάση εκπονείται το πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο είναι «ζωντανό» και μεταβάλλεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις παρατηρήσεις των δημοτών. Πέραν της ομάδας των τεχνοκρατών, οι οποίοι συνήθως ετοιμάζουν τις καθιερωμένες κλισαρισμένες προτάσεις, το πρόγραμμα του συνδυασμού εμπλουτίζεται διαρκώς. Στόχος είναι λίγο πριν τις εκλογές η παράταξη να ετοιμάσει ένα απόλυτα ρεαλιστικό, εμπεριστατωμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για το δήμο Καβάλας, με τον πήχη να μην τοποθετείται ούτε πολύ υψηλά αλλά ούτε και πολύ χαμηλά.

Είναι γνωστό ότι το Νίκος Κιοσές εδώ και καιρό διαφοροποιήθηκε από τις απόψεις της ΝΟΔΕ Καβάλας έστω κι αν παρακολουθεί ανελλιπώς τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Κιοσές απλά ενημερώνεται και δε μετέχει σε κανένα σημείο της διαδικασίας, την οποία προ πολλού έχει καταδικάσει. «Τα αποτελέσματα της δήθεν κοπιώδους προσπάθειας για τη ενότητα του χώρου της ΝΔ φαίνονται ήδη. Τα αποτελέσματα είναι οικτρά για να μην πω τραγικά. Δε συμφωνώ και κάποιοι θα το καταλάβουν αργά. Ο κόσμος τελικά θα κατανοήσει ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο σ’ αυτή την υπόθεση. Ο κόσμος θα αντιληφθεί ποιος έχει δίκιο όταν πρεσβεύει πως θα πρέπει να υπηρετήσουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση. Ποιος κοροϊδεύει ουσιαστικά τον κόσμο όταν ευαγγελίζεται την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοικήσεως κι όμως την ίδια στιγμή προωθεί άκρως κομματικές υποψηφιότητες. Ποιος προσπαθεί να ισορροπήσει πατώντας με ένα πόδι σε δύο βάρκες» τόνισε ο κ. Κιοσές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκο Κιοσές παραμένει αταλάντευτος, υποστηρίζοντας με τις πράξεις του τα όσα πρεσβεύει. «Η ΝΔ παραμένει το κόμμα που υπηρετώ και γι’ αυτό ενδιαφέρομαι για τις εξελίξεις στη ΝΟΔΕ. Τα όσα συμβαίνουν έχουν άμεσο αντίκτυπο στη βάση του κόμματος. Και δυστυχώς αυτή η βάση πληγώνεται και προκαλείται», υπογράμμισε με νόημα ο Νίκος Κιοσές.

Πηγή: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Θλίψη στην κηδεία του 11χρονου στις Σέρρες | Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, δάσκαλοι και φίλοι στον 11χρονο από τις Σέρρες που σκοτώθηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στην εκκλησία για να συμπαρασταθεί στους γονείς και να αποχαιρετήσει τον 11χρονο Βασίλη. Η κηδεία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το μεσημέρι.

 

Το τραγικό περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συμπαράταξη Πολιτών | Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να πάρει άμεσα θέση για την απόφαση του ΣτΕ

Τελεσίδικα αντισυνταγματική αποτελεί η πολιτική λογική και πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα μετά την απόφαση 2377/2022 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνεται οριστικά και αμετάκλητα ως αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου τόσο για τη σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής των δήμων, όσο και για τη μεταβίβαση σε αυτές αποφασιστικών αρμοδιοτήτων.

Με τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 επιχειρήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση να «ψαλιδίσει» τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων μετατρέποντας τα σε διακοσμητικά όργανα. Να διαστρεβλώσει πλήρως την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου εντός των οργάνων αλλά κυρίως να αλλοιώσει τη λαϊκή βούληση, καθώς η συγκρότηση των οργάνων δεν έγιναν με βάση το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019.

Πρόκειται για την πλήρη δικαίωση της Συμπαράταξης Πολιτών, η μόνη δημοτική παράταξη στο δήμο Καβάλας που είχε εξαρχής και με επιμονή καταγγείλει το “νόμο Θεοδωρικάκου”, όπως και κάθε άλλο νομοθετικό πόνημα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που είχε ως σκοπό να ανατρέψει τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι». Να υπενθυμίσουμε ότι ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» περιελάμβανε τη θέσπιση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και μια σειρά από διατάξεις με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων και με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 η δημοτική μας παράταξη ζητούσε επανειλημμένως από τον δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί σχετικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μουριάδης με αλαζονικό και χλευαστικό ύφος, όπως συνηθίζει, όχι μόνο δεν ασκούσε κριτική στο νόμο Θεοδωρικάκου αλλά δήλωνε περιχαρής ότι τον επικροτεί!

Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, καλούμε τον δήμαρχο Καβάλας, κ. Μουριάδη, να πάρει άμεσα δημόσια θέση για την απόφαση του ΣτΕ. Να απολογηθεί για την απόλυτη και τυφλή στήριξη που παρείχε στο αντισυνταγματικό έκτρωμα -νόμο Θεοδωρικάκου- το οποίο επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Αυτοδιοίκηση, παραβιάζοντας τη λαϊκή βούληση.

Καλούμε τον κ. Μουριάδη να επαναφέρει και να αποδώσει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καβάλας.

Καλούμε τον κ. Μουριάδη να αποκαταστήσει τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019.

Ο καιρός της ασυδοσίας του τελείωσε και θα λογοδοτήσει στις Καβαλιώτισσες και τους Καβαλιώτες για όσα έπραξε. Ο κ. Μουριάδης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, όλες τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για να ασκεί διοίκηση με αυταρχισμό, αδιαφάνεια, έπαρση και συγκεντρωτικό τρόπο. Με αποτέλεσμα να απαξιώσει και να υποβαθμίσει πλήρως το δημοτικό συμβούλιο και κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου.

Ο «σύγχρονος δήμος» του κ. Μουριάδη αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ένα κακόγουστο αστείο που προσβάλει την ιστορία του τόπου μας και υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία στο δήμο Καβάλας και να δώσουμε προοδευτική διέξοδο.

Η Συμπαράταξη Πολιτών μετά από 12 συνεχή χρόνια ενεργής παρουσίας και συμμετοχής τόσο εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και δίπλα στους συνδημότες μας είναι πιο έμπειρη και πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να συμβάλει αποφασιστικά στο σκοπό αυτό. Οι πολίτες του δήμου Καβάλας, κάθε ηλικίας, αξίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής με όραμα και προοπτική για τον τόπο μας.

Θέλουμε ένα δήμο που να μας χωράει όλες και όλους.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την κινητοποίηση εξαφάνισης στο Παγγαίο – Συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου

Χθες (5-12-2022) το βράδυ, σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας κατόπιν άμεσης κινητοποίησης και συνεργασίας αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και εθελοντών, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ανήλικο αγόρι τριών ετών, το οποίο είχε χαθεί λίγες ώρες νωρίτερα και αναζητούνταν από την ημεδαπή μητέρα του, με την οποία φέρεται να είχαν μεταβεί στην εν λόγω περιοχή πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας για λόγους αναψυχής.

Όπως εξακριβώθηκε το παιδί ήταν καλά στην υγεία του, πλην όμως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι, η μητέρα του ανήλικου συνελήφθη για αρπαγή ανηλίκου, καθώς σε προγενέστερο χρόνο είχε υποβληθεί σε βάρος της σχετική έγκληση από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος -σύμφωνα με σχετικές δικαστικές αποφάσεις-έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: