Quantcast
Connect with us

MEDIA

Πονοκέφαλος οι τηλεοπτικές άδειες και τα ανοιχτά μέτωπα στο Μαξίμου

Να κλείσει ένα ένα τα ανοιχτά μέτωπα που άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα επιχειρεί με την επιστροφή του ο Αλέξης Τσίπρας, με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών να παραμένει το κυρίως πιάτο της ατζέντας.

Το στίγμα των προθέσεών του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη άτυπη κυβερνητική σύσκεψη της Δευτέρας, στην οποία σε αυστηρό τόνο κάλεσε τους υπουργούς του να παραμερίσουν την πολυφωνία σε ζητήματα κεντρικών πολιτικών επιλογών. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας διαπιστώσει ότι ο πόλεμος φθοράς που έχει εξαπολύσει η ΝΔ έχει πληγώσει το κυβερνητικό προφίλ σε ένα κομβικό ζήτημα όπως αυτό των αδειών, που αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζουν το κλείσιμο των μετώπων. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα επιχειρείται να αποκρουστούν οι συντονισμένες, όπως τονίζουν, επιθέσεις καναλαρχών Νέας Δημοκρατίας και κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η ρελάνς του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής με αφορμή την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία την Τετάρτη.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Η απόσυρση Καλογρίτσα από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών αποτέλεσε αντικείμενο εκτεταμμένης συζήτησης στην Ηρώδου Αττικού με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να παραπέμπουν στην αποστροφή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τόνισε πως όποιος δεν δικαιολογήσει το πόθεν έσχες ή δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εμπρόθεσμα, χάνει την άδεια το επόμενο δευτερόλεπτο.

Για το θέμα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς επισήμανε πως με την εξέλιξη Καλογρίτσα επιβεβαιώθηκε πως η όλη διαδικασία έχει πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαρχής είχε ταχθεί κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα, σημείωσε πως «οι δήθεν κολλητοί της κυβέρνησης κόβονται».

Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως μετά και την τελευταία εξέλιξη υπογραμμίζουν πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον πέμπτο υπερθεματιστή, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εντός μάξιμουμ 5 ημερών θα ελεγχθεί αναφορικά με το πόθεν έσχες και εντός 15 θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση. Περαιτέρω δε, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνεται και το συνολικό έσοδο στα δημόσια ταμεία, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σχεδόν 65 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ από το Μαξίμου κλιμακώνουν την ταύτιση του Μοσχάτου και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα συμφέροντα των καναλαρχών κάνοντας λόγο για «εξευτελισμό για την υπεράσπιση των καναλαρχών» και υπογραμμίζοντας ότι σχεδιάζει να επιστρέψει τα χρήματα που έχουν ήδη μπει στον κρατικό κορβανά. «Η Νέα Δημοκρατία έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της Φωνής των Καναλαρχών», σημειώνουν χαρακτηριστικά και τονίζουν ότι «λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε».

Πάντως στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκτεθεί σε τέτοιο σημείο υπέρ των καναλαρχών που τυχόν θετική για το νόμο Παππά απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδριάζει την προσεχή Παρασκευή, θα ανατρέψει όλο το κλίμα που έχει καλλιεργήσει το Μοσχάτο και θα θέσει αυτομάτως την αξιωματική αντιπολίτευση σε ρόλο απολογούμενου.

Εκταμιεύεται η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Στο μέτωπο της οικονομίας, με τη σημερινή ψήφιση των προαπαιτούμενων – ουρών της πρώτης αξιολόγησης το Μαξίμου θέλει να γυρίσει σελίδα, καθώς οι τενιχκές εκκρεμότητες που απομένουν είναι σε συνεννόηση με τους δανειστές και η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ θα γίνει κανονικά. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκδήλωσης του Δημήτρη Παπαδημούλη στο ξενοδοχείο Τιτάνια επανέλαβε τον μεγάλο στόχο της κυβέρνησης που είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων των πιστωτών για απομείωση του χρέους εντός του 2016.

Άνοιγμα στις δυνάμεις της προόδου ενόψει Συνεδρίου

Παράλληλα ωστόσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μπει στην τελική ευθεία για το Συνέδριο της 13ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει και σαφή μηνύματα ανοίγματος προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Δεξιά. Από το στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα δεν διέφυγε η συντεταγμένη σοσιαλδημοκρατία της χώρας, καθώς στηλίτευσε τη στάση της υπογραμμίζοντας ότι επέλεξε να «πάει με τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη γιατί αν δεν αλλάξει η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας ως ορόσημο για τη διεξαγωγή αυτού του διαλόγου στην Ελλάδα το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε τόσο κατακερματισμένα όσο κατακερματισμένη είναι και η ΕΕ» πρόσθεσε.

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 13-05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 02–05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β. Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι της Kourtidis Group στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση των Ελληνοαμερικανών για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση και Στελέχη του ομίλου βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πολύ σημαντικές επιχειρηματικές τους συναντήσεις.

«Το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι είναι μόνο η αρχή καθώς το πιο σημαντικό για εμάς είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης» αναφέρει ο Νίκος Κουρτίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kourtidis Group. Σημαντικοί Έλληνες της Ομογένειας και Αμερικανοί επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τη διαδρομή του βραβευμένου στο ελληνικό επιχειρείν ομίλου εταιρειών Κουρτίδη. Πληροφορήθηκαν για το πλούσιο χαρτοφυλάκιο του, που διαθέτει περισσότερα από 56 οικιστικά συγκροτήματα και 1.333 κατοικίες αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή. Μεταξύ των άλλων, μέσα από τις συναντήσεις αναδείχθηκαν και η μοναδικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Νέα Ηρακλείτσα, Δράμα, Σέρρες, Θάσος, Ασπροβάλτα, Κεραμωτή) και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής ήταν άμεσα και θετικά, καθώς τα Στελέχη προχώρησαν σε συμφωνίες και μεγάλες συνεργασίες που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, ο κ. Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος του ομίλου, κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα βρέθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου ο όμιλος εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά. Εκεί, μαζί με χιλιάδες επισκέπτες, στο κορυφαίο τοπόσημο της αμερικανικής μητρόπολης, είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν μέρος διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας στις περίφημες οθόνες των Billboards.

«Με την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής αποστολής νιώθω ότι η περιοχή μας έχει ήδη κερδίσει πολλά. Η χώρα μας έχει σπουδαία πράγματα να προσφέρει, γεγονός που αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι οι επενδυτές κι αυτό αποτελεί κίνητρο να τη γνωρίσουν» αναφέρει ο κ. Κουρτίδης. Από την πλευρά της, η κα Δημητρόβα δηλώνει «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη δυνατότητα που είχαμε ώστε να  ενημερώσουμε τους Έλληνες Ομογενείς και τους Αμερικανούς πελάτες μας για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η δραστηριότητά μας είναι ήδη γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αμερικής. Στην Kourtidis Group έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργασίας και εμπιστοσύνης και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματική και επενδυτική προσπάθεια».

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en