Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Πιο έξυπνες οι γυναίκες με μεγάλο στήθος!

Δημοσιεύτηκε

στις

Τις γυναίκες με μεγάλο στήθος δεν τις έχει προικίσει η φύση μόνο σωματικά, αλλά και νοητικά. Δες τι άλλο μπορεί να φανερώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου για εσένα.

Σίγουρα θα έχεις ακουστά ότι τα μάτια αποτελούν το «παράθυρο» στην ψυχή ενός ανθρώπου. Μάλλον, όμως, δεν ξέρεις ότι αποτελούν επίσης μια ένδειξη για τις αθλητικές σου ικανότητες. Στην πραγματικότητα, κάθε μέρος του σώματός σου αποκαλύπτει κάτι για τη σεξουαλική συμπεριφορά, την ευφυΐα και τα ευαίσθητα σημεία του οργανισμού σου. Ανακάλυψε τί λένε οι έρευνες για το αγαπημένο σου σωματικό χαρακτηριστικό.

Το μεγάλο στήθος δείκτης ευφυίας

Όταν κάποιος χαρακτηρίζει μια γυναίκα ως «προικισμένη», υποθέτεις ότι αναφέρεται είτε στο στήθος είτε στο μυαλό της. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγο, είναι και τα δύο. Κοινωνιολόγοι μοίρασαν τεστ IQ σε 1.200 γυναίκες με διαφορετικό μέγεθος στήθους. Τα σκορ των γυναικών με μεγαλύτερο στήθος ήταν κατά μέσο όρο 10% υψηλότερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες γυναίκες. Οι ερευνητές εικάζουν ότι μπορεί να υπάρχει μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων των σεξουαλικών ορμονών και της εξυπνάδας ή της φυσικής επιλογής.

Η λεπτή μέση δείκτης μακροζωίας

Μέση-δαχτυλίδι; Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Archives of Internal Medicine, η λεπτή μέση μαρτυρά μεγάλο προσδόκιμο ζωής. Τα πορίσματα ισχυρίζονται ότι η μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης σχετίζεται γενικά με υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας, ενώ ο κίνδυνος είναι ακόμα πιο υψηλός όταν η περιφέρεια είναι μεγαλύτερη ακόμα και σε άτομα κανονικού βάρους. Αυτά τα δεδομένα ισχύουν ιδιαίτερα για τις γυναίκες, γι’ αυτό προφύλαξε την υγεία σου διατηρώντας τη μέση και το βάρος σου σε ιδανικές αναλογίες.

Οι τονισμένοι γοφοί δείκτης ερωτισμού, αλλά και αφηρημάδας

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Ληντς σε γυναίκες 18-26 ετών, δημοσιευμένη στο Archives of Sexual Behavior, φαίνεται ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του φάρδους των γοφών και των ευκαιριακών σεξουαλικών επαφών. Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσο πιο φαρδιοί είναι οι γοφοί τόσο πιο πιθανό ήταν να έχουν οι συμμετέχοντες περιστασιακές ερωτικές επαφές και ποικίλους ερωτικούς συντρόφους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι φαρδιοί γοφοί κάνουν τις γυναίκες πιο «άτακτες», σύμφωνα με τη μελέτη, αλλά ότι διευκολύνουν τη γέννα με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες γυναίκες να φοβούνται λιγότερο τις… επιπλοκές του σεξ. Ωστόσο, σε μεγαλύτερες γυναίκες, οι φαρδύτεροι γοφοί και οι μεγαλύτεροι γλουτοί είναι ένδειξη «αφηρημάδας», δεδομένου ότι το είδος του λίπους που συσσωρεύεται γύρω από τους γοφούς απελευθερώνει περισσότερες κυτοκίνες, ουσίες που επιβραδύνουν την γρήγορη σκέψη. Μπορεί να είναι αδύνατο να… κατευθύνεις τη συσσώρευση λίπους στο σώμα σου, αλλά μπορείς ωστόσο να το περιορίσεις με σωστή διατροφή και σωματική άσκηση.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού | Πότε θα καταβληθεί η δ’ δόση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η διεκδίκηση του επιδόματος παιδιού μπορεί να γίνει από τον επόμενο μήνα της γέννησης ενός παιδιού και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet.

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιού γίνεται μία φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Αν θέλετε να προσθέσετε νέο μέλος, κάνετε προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και πατάτε το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21). Στη νέα αίτηση πατάτε το κουμπί Προσθήκη Τέκνου και καταχωρείτε το επώνυμο (όχι μικρό όνομα) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού, στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες της πλατφόρμας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Καμπανάκι κινδύνου για τις ουρολοιμώξεις και τα λάθος αντιβιοτικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί για τις ουρολοιμώξεις και τα ανεπαρκή τεστ για την διάγνωσή τους. Όπως τονίζουν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ένα ακριβές και γρήγορο τεστ ώστε να μειωθεί η υπερσυνταγογράφηση των αντιβιοτικών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Μην διαθέτοντας ένα αξιόπιστο τεστ οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν περιττά και ακατάλληλα αντιβιοτικά, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο οι ασθενείς να αναπτύξουν βακτήρια με αντίσταση στα φάρμακα.

Τα σημερινά τεστ, που βασίζονται σε ανάλυση ούρων, είναι είτε ανακριβή, είτε αργά. Η ουρολοίμωξη είναι ένα σχετικά κοινό πρόβλημα, αλλά μερικές φορές προκαλούν επιπλοκές, όταν π.χ. η λοίμωξη εξαπλώνεται στα νεφρά ή όταν προκαλεί σήψη μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής τον δρ. Μαρς Πουχάντες Ροδρίγκεθ, που έκαναν τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό EClinicalMedicine-The Lancet, μελέτησαν σχεδόν 500.000 περιστατικά ουρολοιμώξεων. Σε λιγότερο από το ένα πέμπτο των περιπτώσεων (17%) είχε γίνει σωστή διάγνωση του προβλήματος μέσω τεστ ούρων, ώστε να χορηγηθεί το κατάλληλο αντιβιοτικό.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι σε έναν στους πέντε ασθενείς που επιστρέφει στο γιατρό για ένα δεύτερο γύρο θεραπείας, επειδή το πρόβλημα του δεν θεραπεύθηκε αρχικά, συνταγογραφείται το ίδιο αντιβιοτικό με την πρώτη φορά, κάτι που δεν ενδείκνυται και μπορεί να αυξήσει την μικροβιακή αντίσταση στον οργανισμό του.

Χιλιάδες ασθενείς, ιδιαίτερα άνδρες (περίπου το 6% των ανδρών ασθενών), αντιμετωπίζουν επίμονο πρόβλημα ουρολοιμώξεων και παίρνουν ξανά την ίδια θεραπεία με αντιβιοτικά, παρόλο που έχουν πιθανότητα να αποκτήσουν μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Η νέα έρευνα τονίζει αφενός ότι χρειάζεται ένα νέο πιο ακριβές και πιο γρήγορο τεστ διάγνωσης για τις ουρολοιμώξεις και αφετέρου ότι πρέπει να δίνονται διαφορετικά αντιβιοτικά, αν τα πρώτα αποτύχουν. Επιπλέον, επισημαίνει ότι όχι σπάνια οι ασθενείς κάνουν τα πράγματα χειρότερα, επειδή μόνοι τους -χωρίς συνταγή γιατρού- παίρνουν διάφορα αντιβιοτικά που τους έχουν περισσεύσει από το παρελθόν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο πρόσφατα έχει πάρει κανείς αντιβιοτικά, τόσο πιθανότερο είναι η ουρολοίμωξη του να μην «καθαρίσει» με την πρώτη φορά και να χρειασθεί ένα δεύτερο γύρο αντιβιοτικών.

Όσοι είχαν πάρει κάποιο αντιβιοτικό τους τελευταίους τρεις έως έξι μήνες, είχαν 37% μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειασθούν δεύτερο γύρο αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, σε σχέση με όσους δεν είχαν πάρει καθόλου αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο πριν την ουρολοίμωξη.

Όσοι είχαν πάρει κάποιο αντιβιοτικό τους τελευταίους έναν έως τρεις μήνες, είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα για δεύτερο γύρο αντιβιοτικών σε περίπτωση ουρολοίμωξης, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν πάρει καθόλου αντιβιοτικά το προηγούμενο έτος. Αυτό δείχνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι η αιτία της αποτυχίας του πρώτου γύρου των αντιβιοτικών είναι η μικροβιακή αντίσταση που έχει πλέον αναπτυχθεί στον οργανισμό του ασθενούς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς να αρωματίσετε το σπίτι σας βάζοντας ηλεκτρική σκούπα

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει πάντα υπέροχα χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανένα αποσμητικό χώρου.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ηλεκτρική σκούπα.

Η διαδικασία είναι απλή. Γεμίστε το σάκο της σκούπας με τα σωστά υλικά και ξεκινήστε το καθάρισμα βλέποντας αμέσως εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Για να έχετε ένα ευχάριστο άρωμα όλη μέρα δοκιμάστε να βάλετε τα εξής: ποτ πουρί, στικάκια κανέλας ή μοσχοκάρυδο τριμμένο.

Επίσης μπορείτε να πάρετε ένα βαμβάκι, το οποίο θα έχετε βουτήξει στο αγαπημένο σας άρωμα ή σε αιθέριο έλαιο λεβάντας, πικραμύγδαλου, μέντας κλπ.

Κάτι ακόμη που μπορείτε να κάνετε είναι το εξής: Πριν σκουπίσετε το χαλί σας, ψεκάστε το με μαγειρική σόδα που όχι μόνο θα διώξει τις μυρωδιές, αλλά και τα ακάρεα.

Κάντε την εξής διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα, ειδικά αν στο σπίτι σας μένουν πολλά άτομα και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με αλάτι στο σπίτι

Δημοσιεύτηκε

στις

Σίγουρα το αλάτι δίνει γεύση στο φαγητό μας αλλά τελικά αυτή δεν είναι η μοναδική του χρήση καθώς μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματικό και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Πρόκειται για ένα φθηνό υλικό που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα και μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε περιπτώσεις που δεν το περιμένατε.

Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό…

1. Κρασί

Η πρώτη σας κίνηση μόλις δείτε λεκέ από κρασί θα πρέπει να είναι να πάρετε αλάτι και να το ρίξετε πάνω στο σημείο. Το αλάτι θα απορροφήσει αρκετό από το κρασί. Πριν βάλετε στο πλυντήριο το ρούχο πάνω στο οποίο σας έπεσε κρασί αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό.

2. Σκουριά

Aνακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με το μείγμα τη σκουριά σε όποιο σημείο και αν έχει πιάσει. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

3. Αίμα

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από αίμα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουλιάσετε το ρούχο σε κρύο αλατισμένο νερό. Έπειτα βάλτε το ρούχο σας σε ζεστό νερό με σαπούνι και τρίψτε το λιγάκι. Ο λεκές σας θα καθαρίσει.

baby

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ