Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη: Αυτές είναι οι νέες προβλέψεις για τις τιμές – Τι πρέπει να γνωρίζετε για το πετρέλαιο θέρμανσης

Νέες προβλέψεις για την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης έκανε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Open “Aνοιχτή Επικοινωνία”.

«Βλέπουμε διαφορετικές αυξήσεις. Δηλαδή υπάρχει μια μικρή αύξηση στη βενζίνη της τάξεως των 10 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, μια αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης το οποίο παρασύρει και το πετρέλαιο θέρμανσης που  είναι 62 ευρώ ανά 1000 λίτρα. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη των τιμών. Εάν πούμε ότι σήμερα ξεκινούσε θα ήταν πάνω από 1,50 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης , δηλαδή  θα κυμαίνονταν μεταξύ 1,52 ευρώ  και 1,55 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των 25 λεπτών της επιδότησης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ» τόνισε ο κ. Ασμάτογλου, σύμφωνα με το enikonomia.gr

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για  αυτήν την εβδομάδα

«Εγώ φοβάμαι ότι αυτή την εβδομάδα έχουμε και άλλες αυξητικές τάσεις»  συμπλήρωσε. Αυτό είναι αρνητικό για το πετρέλαιο θέρμανσης και για το πετρέλαιο κίνησης  που υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα αυτόν τον μήνα που περνάμε και σε ύφεση όσον αφορά στο κομμάτι των μεταφορών.

Πολύ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι μεταφορές τόνισε και ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες που εμπεριέχονται και οι μεταφορές μέσα πλήττονται γιατί:
  • το πετρέλαιο ανέβηκε από την 1η Οκτωβρίου έως σήμερα 20 λεπτά συν τα 15 λεπτά τα οποία είχε δώσει η κυβέρνηση σαν επιδότηση στο Fuel Pass 1 και στο Fuel Pass2. Aρα έχουμε μια αύξηση της τάξεως των 35 λεπτών.
  • Έχει ξεπεράσει την αμόλυβδη βενζίνη το πετρέλαιο κίνησης  (diesel 30 Σεπτεμβρίου 1,828 ευρώ/ lt  και 6 Οκτωβρίου  1,961  ευρώ/ lt) ».

Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου 

Τέλος ανέφερε που βρίσκεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου.  Σήμερα, 10 Οκτωβρίου η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα είπε . « Σήμερα το πετρέλαιο βρίσκεται στα 2,050  ευρώ  στα μεγάλα αστικά κέντρα όταν η αμόλυβδη βενζίνη βρίσκεται στα 2 ευρώ ή λίγο κάτω από τα 2 ευρώ»  σημείωσε μεταξύ άλλων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα | Εορτασμός Αγίου Νικολάου στην Καβάλα – Η μεγάλη γιορτή του Προστάτη των ναυτικών και των φτωχών

Ο Άγιος Νικόλαος είναι Μικρασιάτης άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Νικόλαος γεννήθηκε το 270 στα Πάταρα της Λυκίας, από Έλληνες γονείς ευκατάστατους.

Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ο προστάτης άγιος των Ναυτικών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, γιατί κατά τη διάρκεια της ζωής του έχουν αναφερθεί θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Κατά την παράδοση, ο Νικόλαος υπήρξε προστάτης των φτωχών, ενώ έδινε και δώρα σε παιδιά και απόρους, συνήθως στα κρυφά, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του, γι’ αυτό στη Δύση η γιορτή του Αγίου Νικολάου, που λέγεται Santa Claus (σύντμηση του Santa Nicolaus), συνδέεται με τα Χριστούγεννα και με την ανταλλαγή δώρων.

Σήμερα το πρωί στη Καβάλα πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου στις οδούς της αγοράς και του λιμένος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Meteokav.gr | Πρόσκαιρη επιστροφή του καιρού στο Φθινόπωρο

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες νεφώσεις αλλά και την ύπαρξη χαμηλών νεφώσεων-ομιχλών, την άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και λίγες τοπικές βροχές. Παρακάτω αναλύεται η πορεία του καιρού κάθε μέρα ξεχωριστά ενώ καθημερινά στο www.meteokav.gr θα ενημερώνουμε για τις λεπτομέρειες της επόμενης μέρας βάση των επικαιροποιημένων δεδομένων.

Τόσο την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα παραμείνει χωρίς αξιόλογη μεταβολή ενώ στα ηπειρωτικά τις νυχτερινές-πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες ( κυρίως στο εσωτερικό και στα άκρα κλειστών κάμπων).

Την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα ορεινά ενώ στα υπόλοιπα τμήματα η άνοδος θα αφορά μόνο τις ελάχιστες τιμές. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες. Ενώ τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πέρασμα τοπικών βροχών κυρίως στην Θάσο και στα τμήματα του νομού κοντά στην θάλασσα ( θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις βροχές αυτές στο www.meteokav.gr )

Την Παρασκευή αναμένεται περεταίρω άνοδος της θερμοκρασίας σε ορεινές και παράκτιες περιοχές (κυρίως ως προς τις ελάχιστες) ενώ στα ηπειρωτικά πεδινά η άνοδος θα είναι μικρότερη και θα αφοά σχεδόν αποκλειστικά τις ελάχιστες. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες με πιθανότητα για χαμηλή νέφωση-ομίχλη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για τοπικές ομίχλες και σε θαλάσσιες περιοχές τις βραδινές ώρες.

Σάββατο μικρή περεταίρω άνοδος σε όλα τα τμήματα κυρίως ως προς τις ελάχιστες. Οι αυξημένες νεφώσεις θα παραμείνουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικά για χαμηλή νέφωση-ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές.

Την Κυριακή διαφένεται μια πιθανή αλλαγή του καιρού με σταδιακή στροφή και ενίσχυση των ανέμων σε νοτιάδες ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές, η θερμοκρασία σε ίδια επίπεδα.

Την επόμενη Δευτέρα-Τρίτη αναμένουμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή ενώ υπάρχει υψηλή πιθανότητα για βροχές κυρίως την Δευτέρα (δεν μπορεί να αξιολογηθεί ο χαρακτήρας της κακοκαιρίας ακόμα ).

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η «ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ» άνοιξε και επίσημα τις πύλες της για μικρούς και μεγάλους

Tις πύλες της για μικρούς και μεγάλους άνοιξε η «ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ»  στη Ξάνθη όπου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου στη κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: