Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης | Κάτω από 1,40 ευρώ ξεκινά η διάθεση

Με τα νοικοκυριά να είναι με τα κομπιουτεράκια στα χέρια και να κάνουν υπολογισμούς αναζητώντας τον φθηνότερο τρόπο για να ζεσταθούν τον φετινό χειμώνα, κάνει σήμερα πρεμιέρα η χειμερινή περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή διάθεσης τελικά θα εκκινήσει χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών, κάτω από 1,40 ευρώ ανά λίτρο, στο 1,37 με 1,38 ευρώ, μετά τις εκπτώσεις που έκαναν τα ΕΛΠΕ στις εταιρείες προμήθειας πετρελαιοειδών.

Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών και είναι σαφώς μειωμένη από αυτή που προέβλεπαν παράγοντες της αγοράς καυσίμων, μετά το ράλι ανόδου του πετρελαίου. Πέρυσι, η τιμή διάθεσης ήταν 1,16 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στο κλείσιμο της περιόδου είχε διαμορφωθεί στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

Το τοπίο ωστόσο εξακολουθεί να είναι τελείως ρευστό σχετικά με την εξέλιξη των τιμών το επόμενο διάστημα, καθώς θα επηρεαστεί από μια σειρά παραγόντων.

Πιο ακριβή λύση το ρεύμα

Με τα σημερινά δεδομένα η θέρμανση με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι η πιο ακριβή λύση, ενώ το φυσικό αέριο με βάση την τιμή της κιλοβατώρας τον Οκτώβριο που κλείδωσε στα 11 ευρώ φαίνεται να είναι ελαφρώς πιο ελκυστικό από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Βέβαια αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται για τον τρέχοντα μήνα, καθώς μόνο όποιος έχει μαντικές ικανότητες μπορεί να κάνει από τώρα ασφαλείς προβλέψεις. Το τι θα γίνει τον Νοέμβριο στο μέτωπο της θέρμανσης εξαρτάται από τις εξελίξεις στο φυσικό αέριο, εάν δηλαδή η τιμή θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται ή θα επιστρέψει στα υψηλά του προηγούμενου μήνα.

Επίδομα θέρμανσης

Εν αναμονή της έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, μέσω της οποίας θα καθορίζονται τα νέα κριτήρια, οι δικαιούχοι αλλά και η διαδικασία για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης, ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου προβλέπει:

 • Τα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης θα εισπράξουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος. Για παράδειγμα, νοικοκυριό με δύο παιδιά που διαμένει μόνιμα στη Φλώρινα θα λάβει φέτος επίδομα ύψους 578 ευρώ, από 496 ευρώ πέρυσι. Το κατώτερο και ανώτερο ποσό του επιδόματος θα καθοριστεί με ΚΥΑ.
 • Το επίδομα για κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 (οι λεγόμενες βαθμοημέρες), που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου θα προσαυξάνεται κατά 20%.
 • Τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και εκείνα που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, δηλαδή θα φύγουν από το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, θα λάβουν, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, διπλάσιο επίδομα.
 • Το επίδομα θέρμανσης θα λάβουν περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά καθώς διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά όρια, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:
  – Το όριο εισοδήματος ανέρχεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο.
  – Σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.
 • Σταθερά θα διατηρηθούν τα περιουσιακά κριτήρια και συγκεκριμένα στα 180.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.
 • Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα μπορούν πιθανότατα από το τέλος Νοεμβρίου να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγησή του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση.
 • Η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.

imerisia.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Ομόφωνα αθώος ο κατηγορούμενος για τις φωτιές στη Θάσο το 2022

Oμόφωνα αθώο έκρινε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριος Δράμας τον 65χρονο κάτοικο Θάσου, ο οποίος τον Αύγουστο του 2022 είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, ως «υπεύθυνος» για δύο πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στο νησί λίγες μέρες πριν.

Ανακριτής και Εισαγγελέας είχαν ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση στον 65χρονο (διαβάστε σχετικά εδώ) αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Αυτόφωρο σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ «για παράνομη κατοχή εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων».

Τελικά ο 65χρονος κρίθηκε ομόφωνα αθώος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες Παγγαίου: Η… δεύτερη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας με τα πράσινα νερά

Λευκές αμμουδιές, αμμόλοφοι, καταπράσινα, καθαρά νερά, μόλις μία ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη: ο λόγος για τις παραλίες του δήμου Παγγαίου

Πεντακάθαρες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, λευκές αμμουδιές, τόπος γεμάτος μνήμες και παραδόσεις, πλούσια ιστορία, φυσικές ομορφιές και αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Ιστορικοί οικισμοί που η διαδρομή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου, εκδρομές γεμάτες δράση και δραστηριότητες γεμάτες ένταση. Μια ευκαιρία για απόδραση. Ένας τόπος γεμάτος ζωή.

Αυτά είναι τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου. Η ιδανική πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για αποδράσεις κάθε στιγμή του έτους. Ειδικά τώρα που σταδιακά ολοκληρώνεται η πολύβουη τουριστική σεζόν, η εποχή γίνεται ιδανική για να εξερευνήσει κάποιος την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που έχουν τα γυαλοχώρια.

Είναι ένας τόπος που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται τουριστικά όλο και περισσότερο. Αποκτάει φανατικούς φίλους που έρχονται από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν τα γυαλοχώρια του Παγγαίου ως τη Χαλκιδική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Βαλκανικής κυρίως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και οι επενδύσεις που γίνονται σε τουριστικές υποδομές από Έλληνες και ξένους φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική της περιοχής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας: Καθαρισμός του ανοιχτού κολυμβητηρίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου με την απάντληση των υδάτων και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης του περιβάλλοντος χώρου, οι εργασίες καθαρισμού του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Ο ευπρεπισμός των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων δεν θα ήταν εφικτός, χωρίς τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

 Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Διοικητή και το προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας, διότι, εκτός από το σημαντικό έργο που επιτελούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφήνουν διαχρονικά το αποτύπωμα τους και στο κοινωνικό σύνολο.

Η στενή συνεργασία των τοπικών φορέων με το Δήμο Καβάλας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερή και ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: