Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Περιφερειακή Σύνθεση | «Χάος» και ασυνεννοησία για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Σε ένα «καλά κρυμμένο» μυστικό έχει μετατρέψει την ενδεχόμενη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος. Παρά το γεγονός ότι έφτασε ο Δεκέμβρης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος δεν έχει καμία σαφή απάντηση για το αν τελικά θα λειτουργήσει φέτος το ΧΚΦ ή όχι. Στις 17/11 είχε δηλώσει ότι θα «αναλάβει την πολιτική ευθύνη» ώστε να μην λειτουργήσει το Κέντρο λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα.
Στις 30/11 ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να βρει υπηρεσιακό υπάλληλο για υπογράψει την εισήγηση για τη λειτουργία του ΧΚΦ, ώστε και αυτός ως πολιτικός προϊστάμενος να βάλει τη σχετική υπογραφή… Την ίδια ώρα, συνάδελφοι του από την παράταξη της Διοίκησης δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με το ΧΚΦ καθώς είναι ένα θέμα «που το χειρίζεται προσωπικά ο κος Παπαδόπουλος», όπως λένε. Τελικά, τι ισχύει; Διαθέτει ο κος Παπαδόπουλος το πολιτικό σθένος να μιλήσει ανοιχτά για όσα έγιναν ή όσα δεν έγιναν σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι στο αν αυτό θα λειτουργήσει για τη φετινή σεζόν;

Ή θα επιλέξει για άλλη μία φορά το δρόμο της σιωπής και της δημιουργίας ενός χάους, το οποίο επιδρά πολύ αρνητικά στην τοπική οικονομία της ΠΕ
Δράμας, αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ; Το Φαλακρό είναι ο κυριότερος πόλος έλξης τουριστών για την περιοχή της Δράμας αλλά και ένας σημαντικός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας μας, και στη λειτουργία του συναρτάται η λειτουργία μίας μεγάλης σειράς τοπικών επιχειρήσεων (που απασχολούν και το ανάλογο προσωπικό, κάνουν προμήθειες από την τοπική αγορά κλπ), αλλά η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τίποτα από όλα αυτά.

Επιλέγουν να αφήνουν τους Δραμινούς επιχειρηματίες (που έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς) στο σκοτάδι της αβεβαιότητας και
κρύβονται πίσω από αστείες δικαιολογίες. Όμως η ανεπάρκεια τους είναι πλέον προφανής και είναι όλοι τους υπόλογοι απέναντι στην τοπική κοινωνία. Πρωτίστως όμως, υπόλογος είναι ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που επιτρέπει στους κυρίους της Διοίκησης του να «παίζουν κρυφτούλι» στις πλάτες των πολιτών!

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Προέδρων Επιμελητηρίου Δράμας-ΕΒΕ Αθηνών

Μνημόνιο συνεργασίας των Δομών τους Στήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων και Θερμοκοιτίδων, υπέγραψαν την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου το Επιμελητήριο Δράμας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το πρόγραμμα «Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας-ΘΕΑ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ήταν το πρώτο που λειτούργησε στη χώρα με σκοπό να στηρίξει τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων και να συμβάλει στη διασύνδεση αγοράς και ανθρώπινου δυναμικού.

Ο επιχειρηματικός επιταχυντής Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας, ο πρώτος που λειτούργησε στην περιφέρεια, απευθύνεται σε φιλόδοξα άτομα ή ομάδες που έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και θέλουν να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους σκεπτικό, διαμορφώνοντας μία επιτυχημένη εισαγωγή στην αγορά.

Μέσα από μια απαιτητική διαδικασία, οι μέντορες, οι εκπαιδευτές και οι σύμβουλοι της Δομής υποστηρίζουν τις ομάδες, μειώνοντας τόσο το χρόνο, όσο και τις πιθανότητες λάθους, προφυλάσσοντας τους από μια μελλοντική αποτυχία και διευκολύνοντάς τους σε πιθανή εκθετική ανάπτυξη.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος ΕΒΕ Αθηνών, Ιωάννης Μπρατάκος και Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, στον χώρο της Δομής Στήριξης Ωφελουμένων LAB40, στον ισόγειο χώρο του Επιμελητηρίου Δράμας.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Ξεκινά η κατασκευή του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Την ένταξη χρηματοδότησης του έργου του Γυμνασίου- Λυκείου Καλαμπακίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε ο αναπληρωτης υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Δοξάτου Δράμας, το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου 2021. Το έργο αφορά την κατεδάφιση του παλιού και την ανέγερση νέου κτηριακού συγκροτήματος για το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου, προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ. Παράλληλα ανακοινώσε και το έργο στις Πηγές Κεφαλαρίου που αφορά «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, στον χώρο και στον χρόνο», προϋπολογισμού 465.690,00 ευρώ.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Στην Π.Ε Δράμας ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Στο πλαίσιο επίσκεψης στην Π.Ε Δράμας ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας βρίσκεται αυτή την ώρα στην Αντιπεριφέρεια Δράμας.

Ο κ. Πέτσας πλαισιώνεται από τον βουλευτή Δράμας της Ν.Δ Κων/νο Μπλούχο και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο.

Αργότερα πρόκειται να κάνει επίσκεψη στον Δήμο Δράμας και στον Δήμο Δοξάτου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: