Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Περιφερειακή Σύνθεση | Οι θέσεις του κ. Αμοιρίδη εκφράζουν τον ίδιο, όχι την παράταξη

image_print

Οι θέσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη σε κείμενο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας με την υπογραφή του εκφράζουν, προφανώς, μόνο τον ίδιο και όχι την παράταξη μας.

Είναι γνωστό ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» συγκροτήθηκε και συμμετείχε στις εκλογές του 2019 ως ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη πράγμα που είναι γνωστό σε όλους και οπωσδήποτε στον Μ. Αμοιρίδη. Το όνομα της παράταξής μας άλλωστε, δεν έχει επιλεγεί τυχαία και απηχεί ακριβώς αυτό το πνεύμα που διακατέχει τόσο την λειτουργία και το πρόγραμμά της, όσο και τις πολιτικές καταβολές και τις προθέσεις των ανθρώπων που την αποτελούν.

Σίγουρα όλοι και όλες έχουμε πολιτική, ιδεολογική και κομματική ταυτότητα και προσανατολισμό. Όμως, ξεκάθαρα, όλοι και όλες αποδεχόμαστε ότι η παράταξή μας λειτουργεί ανεξάρτητα. Στα πλαίσια αυτά, η «Περιφερειακή Σύνθεση» έχει πολλάκις αποδείξει έμπρακτα τόσο τον σεβασμό στην αυτοδιάθεση καθενός, όσο και την σταθερότητά στις αρχές και τις θέσεις της, οι οποίες είναι διατυπωμένες από τη σύστασή της και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Αυτονόητα όλα τα μέλη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» οφείλουν υποχρεωτικά να αποδέχονται, έμπρακτα, τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης. Το σύνολο των θέσεων και των αρχών μας παραμένει αδιαπραγμάτευτο και δεν τροποποιείται «α λα κάρτ» κατά περίπτωση και αυτό είναι εξαρχής γνωστό σε όλα τα μέλη της παράταξης – εκλεγμένα και μη – και ισχύει απαρέγκλιτα.

Υπογραμμίζοντας, για άλλη μία φορά, ότι το κείμενο του Μ. Αμοιρίδη δεν απηχεί θέσεις της παράταξης μας, αλλά εφόσον αποτελεί άποψη ενός εκ των μελών μας, σεβόμαστε το δικαίωμα του να την εκφράζει, παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της ΑΜΘ.

Αγωνιούμε για την πορεία της περιφέρειάς μας απέναντι σε μία διοίκηση που δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις αναγκαιότητες και τονίζουμε πως και οι πολίτες της ΑΜΘ «συμπορεύονται» με τις προτεραιότητές μας, όπως αυτό επισημαίνεται και σε δημοσκοπικές μετρήσεις που λαμβάνουν χώρα.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μείνε άνθρωπος σε πείσμα των ανθρώπων»

Άβδηρα-μουσικοθεατρική παράσταση Μείνε άνθρωπος σε πείσμα των ανθρώπων στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων
image_print

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μείνε άνθρωπος σε πείσμα των ανθρώπων» φιλοξενεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026, στις 21:00.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2026», ο οποίος πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά και φέτος έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα την επιστροφή στον άνθρωπο και τον στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση.

Η φετινή διοργάνωση εμπνέεται από τον γνωστό στίχο του Μενάνδρου στον «Δύσκολο», «Ὡς χαρίεν ἔστ’ ἄνθρωπος, ἂν ἄνθρωπος ᾖ», δηλαδή «Πόσο ωραίος είναι ο άνθρωπος όταν πραγματικά είναι άνθρωπος».

Στο πλαίσιο του θεσμού θα παρουσιαστούν συνολικά 95 εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, χορού, μουσικού θεάτρου, εικαστικών και περφόρμανς, καθώς και δράσεις για παιδιά και εφήβους, σε 94 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα.

Μια καντάτα για την αντοχή της ανθρώπινης ψυχής

Η παράσταση «Μείνε άνθρωπος σε πείσμα των ανθρώπων» αποτελεί μια μουσικοθεατρική καντάτα για ηθοποιό, τραγούδι και οργανικό σύνολο.

Η ιδέα και η δραματουργία ανήκουν στη Λένια Ζαφειροπούλου και τη Φανή Βοβώνη, ενώ η παράσταση παραφράζει το ρητό του Μενάνδρου, προτείνοντας τη φράση «Πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος όταν παραμένει άνθρωπος», ακόμη και όταν γύρω του κυριαρχούν η βία και η απανθρωπιά.

Με αφετηρία το έργο «Άνθρωπος χωρίς πεπρωμένο» του Ίμρε Κέρτες και με συνοδοιπόρο τη μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, η παράσταση αναζητά το εύθραυστο αλλά ανυπότακτο ίχνος ανθρωπιάς που επιμένει ακόμη και μέσα στα ερείπια της Ιστορίας.

Ο λόγος, η μουσική και η σκηνική πράξη συνδυάζονται σε μια εμπειρία μνήμης, πένθους, ελπίδας και ενσυναίσθησης, υπενθυμίζοντας ότι η διατήρηση του ανθρώπινου προσώπου αποτελεί πράξη αντίστασης.

Οι συντελεστές

Την ιδέα και τη δραματουργία υπογράφουν η Λένια Ζαφειροπούλου και η Φανή Βοβώνη.

Στην απαγγελία συμμετέχει ο Γιάννος Περλέγκας, ενώ στο τραγούδι η Λένια Ζαφειροπούλου.

Το οργανικό σύνολο με όργανα εποχής αποτελούν οι:

  • Δημήτρης Κούντουρας – μπαρόκ φλάουτο και φλάουτο με ράμφος
  • Φανή Βοβώνη – βιολί Α΄
  • Ζωή Πουρή – βιολί Β΄
  • Άλκηστις Μισούλη – βιόλα
  • Δήμος Γκουνταρούλης – βιολοντσέλο

Την παραγωγή υπογράφει η ΑΜΚΕ Ex Silentio.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026, στις 21:00, στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ οι επισκέπτες καταβάλλουν μόνο το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο, αξίας 5 ευρώ.

Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική μέσω της επίσημης πλατφόρμας της διοργάνωσης.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος: Με δημιουργία και όμορφες αναμνήσεις ολοκληρώθηκε το 14ο Θερινό Σχολείο Τέχνης

Θάσος-παιδιά στο 14ο Θερινό Σχολείο Τέχνης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων Το Κάστρο
image_print

Με όμορφες εικόνες, δημιουργικές εμπειρίες και έντονα συναισθήματα ολοκληρώθηκε το 14ο Θερινό Σχολείο Τέχνης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο».

Για ακόμη μία χρονιά, οι χώροι των Αποθηκών, τα μουσεία, το εργαστήρι του Κώστα Λόβουλου και η γύρω περιοχή γέμισαν με τις φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών, τα οποία συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, σε μια εποχή κατά την οποία τα παιδιά έχουν αυξημένη ανάγκη από ουσιαστικά ερεθίσματα, δημιουργική απασχόληση και επαφή με τον πολιτισμό, δράσεις όπως το Θερινό Σχολείο Τέχνης δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά πραγματική ανάγκη και επένδυση στο μέλλον του τόπου.

Το Θερινό Σχολείο Τέχνης προσφέρεται εδώ και 14 χρόνια εντελώς δωρεάν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο», ο οποίος καλύπτει το σύνολο των εξόδων, ώστε κανένα παιδί να μη στερείται τη χαρά της συμμετοχής.

Καθοριστική είναι η συμβολή του συνεργάτη και συντονιστή του Θερινού Σχολείου Τέχνης, Κώστα Βλαστάρη, καθώς και των εκπαιδευτικών και συνεργατών που προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο, τις γνώσεις και την αγάπη τους.

Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, γλυπτική, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, σκάκι, εργαστήρι πειραμάτων, εργαστήρι ώχρας, παρασκευή σαπουνιού και αστροπαρατήρηση.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους συνεργάτες Κώστα Καμαργιάνη, Χρήστο Πατουργιά, Άλεξ Παρασίδη, Σταύρο Σαραντίδη, Νατάσα Βιολιστή, Ελένη Σταματίου, Χρήστο Χριστίδη, Παναγιώτη Παζούλη και το ΕΚΦΕ Δράμας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται και στους ανθρώπους που αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες του Θερινού Σχολείου Τέχνης όλα αυτά τα χρόνια: τον Κώστα Λόβουλο, τον Άγγελο Ζαγοριανό, τον Ιορδάνη Καλαϊτζίδη και τον Κώστα Βλαστάρη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» ανανεώνει το ραντεβού του με τα παιδιά για το 15ο Θερινό Σχολείο Τέχνης.

Φωτογραφικό υλικό:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Ο «Ζέφυρος» επιστρέφει με θερινές προβολές στην αυλή του 5ου Γυμνασίου

Θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας.
image_print

Ο θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος» του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας επιστρέφει και φέτος, φιλοξενώντας τις προβολές του στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της ιστορικής του έδρας.

Χάρη στη συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τη φιλοξενία του 5ου Γυμνασίου, οι κινηματογραφόφιλοι θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, σε έναν χώρο που μετατρέπεται για ακόμη μία χρονιά σε θερινό σινεμά.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες πρώτης προβολής, δημιουργίες του παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά και κλασικά αριστουργήματα, με δύο βασικούς θεματικούς άξονες: την πυρηνική οικογένεια μέσα από τη σύγχρονη κινηματογραφική ματιά και την αλληλεγγύη ως μοχλό στήριξης σε δύσκολες καταστάσεις.

Οι προβολές ξεκινούν στις 15 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, στην αυλή του 5ου Γυμνασίου (Θ. Πουλίδου 14-16). Η ώρα έναρξης είναι 21:30 έως τις 16 Αυγούστου και 21:00 από τις 18 Αυγούστου, ενώ το εισιτήριο παραμένει στα 5 ευρώ.

Πρόγραμμα προβολών

  • 15-19 Ιουλίου: Οδός Μάλαγα (Calle Málaga) – Μαρόκο/Ισπανία (2025)
  • 21-23 Ιουλίου: Η Έμπιστη (Kuangye shidai) – Τουρκία (2025)
  • 24-26 Ιουλίου: Η Αγάπη που Απομένει (Ástin sem eftir er) – Ισλανδία (2025)
  • 28-30 Ιουλίου: Φράουλα και Σοκολάτα (Fresa y Chocolate) – Κούβα (1993)
  • 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου: Δυστυχώς Βρίζω (I Swear) – Μεγάλη Βρετανία (2025)
  • 4-6 Αυγούστου: Το Δείπνο του Φράνκο (La Cena) – Ισπανία (2025)
  • 7-9 Αυγούστου: Παγιδευμένοι (Shorta) – Δανία (2020)
  • 11-13 Αυγούστου: Ο Αντικαταστάτης (El Sustituto) – Ισπανία (2021)
  • 14-16 Αυγούστου: Το Πατρικό (La Casa) – Ισπανία (2024)
  • 18-20 Αυγούστου: Primavera – Ιταλία (2025)
  • 21-23 Αυγούστου: Το Παρίσι του Σουλεϋμάν (L’Histoire de Souleymane) – Γαλλία (2024)
  • 25-27 Αυγούστου: Μητέρα, Πατρίδα (Matria) – Ισπανία (2023)
  • 28-30 Αυγούστου: Η Μυστική Λέσχη (El Club) – Χιλή (2015)
  • 1-3 Σεπτεμβρίου: Lady Macbeth – Ηνωμένο Βασίλειο (2016)
  • 4 Σεπτεμβρίου: Σπασμένη Φλέβα (Ελλάδα, 2025), με παρουσία του σκηνοθέτη, ηθοποιών και συντελεστών της ταινίας.
  • 5 Σεπτεμβρίου: Εκδήλωση με θέμα «Από το καπνεμπόριο στον πολιτισμό: Η ζωντανή ιστορία του Σουηδικού Σπιτιού Καβάλας», με ελεύθερη είσοδο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en