Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περικοπές ύψους 30 δισ. ευρώ θα πρέπει να πραγματοποήσει η Βρετανία

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν προειδοποίησε σήμερα πως μετά τις επόμενες εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2015, θα πρέπει να γίνουν στη χώρα νέες δημοσιονομικές περικοπές ύψους 25 δισεκατομμυρίων λιρών (30 δισεκατομμυρίων ευρώ).”Πρέπει να βρούμε 25 δισεκατομμύρια λίρες από περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές μετά τις εκλογές. Πρέπει να αποφασίσουμε από πού μπορούν να γίνουν οι περικοπές αυτές», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC ο Όσμπορν.

Ο αριθμός αυτό προκύπτει από τις προβλέψεις για τη βρετανική οικονομία που είχε ανακοινώσει στις 5 Δεκεμβρίου ο Όσμπορν, όμως είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται με αυτό τον απόλυτο τρόπο από τον υπουργό.

Σύμφωνα με τις προβλέψει αυτές, η Βρετανία αναμένεται να έχει ένα “μικρό» πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της το 2018-2019, δηλαδή “ένα χρόνο νωρίτερα» απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί τον Μάρτιο, ενώ για το οικονομικό έτος 2013-2014 αναμένεται έλλειμμα 6,8%.

“Οι περικοπές αυτές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσο για να επιτύχουμε έναν στόχο και ο στόχος που επιθυμούμε είναι μια χώρα που ελέγχει την τύχη της, έχει μια οικονομία που βελτιώνεται και που μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Και μια χώρα που πλήττεται όχι μόνο από αυξημένο έλλειμμα, αλλά και από αυξημένο χρέος δεν είναι μια χώρα που μπορεί να τα κάνει αυτά», υπογράμμισε ο Όσμπορν.

“Ναι, η οικονομία βελτιώνεται, όμως αν δεν συνεχίσουμε την εφαρμογή του σχεδίου μας θα επιστρέψουμε στο μηδέν, θα επιστρέψουμε σε μια κατεστραμμένη οικονομία», προειδοποίησε ο βρετανός υπουργός.

Στη διάρκεια ομιλίας του που θα εκφωνηθεί αργότερα σήμερα, αποσπάσματα της οποίας έχουν δοθεί στον Τύπο από το γραφείο του υπουργού, ο Όσμπορν αναμένεται να προειδοποιήσει ότι το 2014 θα είναι “η χρονιά της σκληρής αλήθειας, η χρονιά στη διάρκεια της οποίας η Βρετανία θα έρθει αντιμέτωπη με μια επιλογή».

“Πρέπει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην οικονομία μας τα οποία πρέπει να διευθετήσουμε», θα σημειώσει.

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο λάθος από τον ΕΦΚΑ στην καταβολή συντάξεων Μαρτίου

Ενώ η ακρίβεια χτυπάει «κόκκινο» και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και προϊόντα βρίσκονται στα ύψη, η κυβέρνησης βρήκε το… τάιμινγκ για να πάρει πίσω και εφάπαξ χρήματα που δόθηκαν σε εκατοντάδες συνταξιούχους.

Οι εν λόγω συνταξιούχοι είχαν ήδη ενημερωθεί στα μηνιαία εκκαθαριστικά τους σημειώματα ότι πήραν διπλή αύξηση την οποία θα επέστρεφαν κάποια στιγμή στον ΕΦΚΑ.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS – ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αιτήματα της ίδιας της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών όσο και των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου. Σημειώνεται ότι η πρόοδος του έργου μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς έχει αναβαθμιστεί το 85% των συστημάτων POS και ταμειακών, ενώ οι διασυνδέσεις ξεπέρασαν τις 60.000, με τα προγραμματισμένα ραντεβού τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανέρχονται στις 20.000.

Συγκεκριμένα, και προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα, δίνεται παράταση 1 μήνα, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει μέχρι σήμερα τα συστήματα τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι υπόχρεοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 3.000 προϊόντα με τα νέα μέτρα από σήμερα

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από το νεό πλαίσιο μέτρων κατά της ακρίβειας με την κυβέρνηση να περιμένει μεγαλύτερες μειώσεις τιμών όσο θα προχωρούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόζει «για να έχουμε ακόμα πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να αντιστέκεται, ειδικά σε κάποια συγκεκριμένα είδη», όπως σημείσωσε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, πραγματοποίησε αυτοοψία σε σούπερ μάρκετ εξηγώντας ότι «τα μέτρα είναι δραστικά και διαρθρωτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στο να διορθώσουν στρεβλώσεις ετών. Οι τιμές στο ράφι έχουν μειωθεί κατά 15% στα προιόντα που είδαμε».

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού ώστε τα νοικοκυριά να βλέπουν χαμηλότερες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Υπάρχει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αλλά θέλουμε να γίνει ταχύτερα. Θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en